Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 2 286
  • 171
  •   2
Отговори
# 150
Най-гадното на цялата ситуация е, че ако се виждате (само за секс) ти ще продължиш да се надяваш нещо да се промени, защото имаш чувствам към нея.

# 151
Ти първо си уточни дали говориш за лимитите в плея, или за границите в една евентуална връзка, защото са доста различни неща.

Колкото и невероятно да звучи, при нея няма разлика между плея и живота (връзката). За първи път се сблъсквам с такъв случай. Силата на преживяванията е такава, че не може да ме остави равнодушен. Да, изглежда абсурдно, но както писа една съфорумничка, става дума за реална садистка без емпатия в живота и - аз го виждам и преживявам - реална мазохистка в секса. В секса тя успява да се отпусне и да се довери по времето на самия секс. Иначе е амбивалентна и дистанцирана. Садо-мазохистична динамика, съчетана с избягващ стил на привързаност.

# 152
Най-гадното на цялата ситуация е, че ако се виждате (само за секс) ти ще продължиш да се надяваш нещо да се промени, защото имаш чувствам към нея.

Това от своя страна означава, че основното, за което е с нея е само секса. Един себеуважаващ се мъж, отдавна би спрял да се опитва да промени начина на мислене на жена 50+ и би прекратил отношенията с нея още в ранния етап на връзката. Но тъй като той не го прави, тя съвсем умишлено се възползва от ситуацията и получава само това, което тя желае, без да се съобразява с него. Той вече е достатъчно олекнал в нейните очи.

# 153
  • Далечният изток
Правиш нещата изкуствено сложни. А те са прости.
Ще си се сексите, защото и на двамата ви харесва и толкова.
Ти ще се надяваш на нещо повече, но няма да се заявиш категорично, за да не секне и малкото, което в момента ти дава тя.

# 154
Истината е, че и и тя, и аз, сме самотни, това ни сближава. Тя не би се занимавала да получава секс от мен, ако не е поне частично заинтересована. Привлекателна е, вкл. и за възрастта си, и не би трябвало да има проблем да си намери мераклии. Но какво е качеството и нивото на тези мераклии - даже и да ги има в момента - можем да се досещаме сами;. Дори и да приемем, че е полигамна, на нея също и липсва нещо, дори и да е качествено садо-мазо в секса, където успява да се отпусне и да се довери.

Не превъзнасям себе си, нито нея. Да не я смятаме за някаква Царица или примадона. Все пак това е само един объркан, хаотичен и самотен човек, въпреки привлекателността си.

Малкият шанс е да се договорим за лимитите си. Но ако не успеем, всеки по пътя си. Надявам се да няма по-откачени реакции.

# 155
Садомазохизъм в секса не е емоционална, а хормонална величина. Тя не се отпуска емоционално, а си получава дозата хормон на удоволствието. Затова ти казах да си решаваш кои граници точно търсиш. Ползваш думата лимити, обаче смисъла, който влагаш, е съвсем друг.
Дали е садистична, неемпатична и други не съвсем приятни и определено не за хвалба качества, или просто няма достстъчно интерес към теб - няма как да знаем, нито пък ти, ако трябва да сме честни. Всеки случай не се мъчи да я поправяш. Гарантирам ти, че не е повредена.

# 156
Садомазохизъм в секса не е емоционална, а хормонална величина. Тя не се отпуска емоционално, а си получава дозата хормон на удоволствието. Затова ти казах да си решаваш кои граници точно търсиш. Ползваш думата лимити, обаче смисъла, който влагаш, е съвсем друг.
Дали е садистична, неемпатична и други не съвсем приятни и определено не за хвалба качества, или просто няма достстъчно интерес към теб - няма как да знаем, нито пък ти, ако трябва да сме честни. Всеки случай не се мъчи да я поправяш. Гарантирам ти, че не е повредена.

Хем не я знаем, даже и аз, хем ти знаеш, че не е повредена? как така, с каква логика?

Много добре съм наясно какъв смисъл влагам.

Не говоря за хормони, а за нагласи и възможност за отпускане, разкриване и разкрепостяване - тя е стегната садистка в ежедневието, избягваща личност, а компенсира с мазохизъм в секса. Това е добре описано в научната литература също.

Може да звучи невероятно, но аз го виждам, чувам и чувствам в реалния живот.

# 157
  • Далечният изток
А ти ще я превръщаш в мазохист в ежедневието и садист в секса?! Ми успех!

# 158
При взаимно приети и договорени условия/ лимити - всичко е възможно. Важно е да има безопасност, вкл. емоционална, разумност и взаимно съгласие. Без това е издевателство от единия към другия или обратно.

# 159
Тя си е поставила лимитите. Това че ти не искаш да ги приемеш или разбереш е отделен въпрос. Нещата въобще не са толкова сложни, колкото се опитваш да ги изкараш.

# 160
Тя си е поставила лимитите. Това че ти не искаш да ги приемеш или разбереш е отделен въпрос. Нещата въобще не са толкова сложни, колкото се опитваш да ги изкараш.

Една връзка се гради на взаимно договаряне на лимитите. Ако няма договаряне, няма да има и връзка. В този смисъл не е толкова сложно, просто трябва яснота и акъл.

# 161
Ако сериозно се занимавате със садомазохизъм, лоша работа. За нея не знам, ама ти определено нямаш понятие. Яко бъркаш някаква връзка със секс. За да работят там нещата, се търси истинско стиковане, не налагане и епитети, не смесване на нещата. В такива отношения това нещо, дето му викаме взаимен компромис, са пъти по-важни, отколкото в обикновена връзка, а при теб липсват. Опасен си за нея и дано по-бързо го осъзнае.

# 162
А според нея дали въобще имате връзка?

# 163
  • София
И тя бяга от тези теми, защото иска секса без обвързаност.
Понеже си влюбен те съветвам да не дълбаеш толкова, а да я любиш доколкото ти позволява, да ѝ се наситиш и да се оставиш да се отрезвиш.
После да си намериш партньорка, която ти кликва и емоционално.

# 164
  • Далечният изток
Многото инфо, психологическа литература и сайтове, определено са нож с две остриета. Четеш и се мъчиш да вкараш в рамки нещо, което е невъзможно да се рамкира - взаимоотношения, емоционалност, характер. Тя е такава, каквато е, съвсем различен човек от теб. Няма как да виждате нещата по един и същ начин. Ако някой или нещо не задоволява потребностите ти, нямам представа защо продължаваш да стоиш и да мъчиш и другия, и себе си. Най-вече себе си. Обърни внимание защо стоиш на място и с човек, с който и където не си щастлив. Обърни се към собствените ти травми, страхове и характер, така и така си започнал да дълбаеш в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт