Какво е за вас "изневярата" ?

• 2 774
  • 107
  •   11
Отговори
Здравейте,
Наскоро получих доста сериозен шамар от жената до себе си, който дълбоко ме разтърси и вдигането е доста трудно.
Вероятно ще потърся и специализирана психологична помощ за да се справя с това, но все пак ми е любопитно вашето мнение. Та какво е за вас изневярата? Тук ясно трябва да поставя първоначалното условие , че става въпрос за сключен  брак с половинката. За някого може това да не е от значение, но за мен има.
Та нека се върна на въпроса. Само сексуалната забежка ли се смята за изневяра. флирт, среща с друг мъж ? Какво е това? Има ли ментална изневяра съпроводена от лъжи ? Предателството по това направление изневяра ли е? ..

# 1
E, нали все някъде трябва да се сложи границата все пак? И доколкото човек няма власт на чувствата си, ако те се появят без да го иска, менталната изневяра не е изневяра. Това, над което човек има власт, е да си държи гащите вдигнати. И затова изневяра е сексът с друг човек.  А там разни закачки и флирт, ако не прераснат в нещо сериозно, са си временни работи. И да се видят да пият кафе не е изневяра.
Ама иначе за някои мъже даже поглед е изневяра. Или някой друг да му погледне жената. Така че не знаем къде са твоите граници.

# 2
Флиртът често става неволно, просто игрив разговор в среда, където това е допустимо. Среща с колега или приятел не е драма, не е предателство, ако не се е стигнало до секс - това е просто социален контакт.
Какво наричаш ментална изневяра? Жена ти да мечтае за друг мъж ли? Тя ли ти го е казала? Не бива да мислиш, че ако тя разговаря или пие кафе с някого, значи непременно мечтае за секс с него. Жените обикновено не функционират така.
Така че, да, за мен само сексуалният акт или петинг са изневяра.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:59 от Uncommon

# 3
Аз моите граници ги установих по неприятния начин. Любопитно ми е вашето мнение. Този отговор е хубав, че зависи от това, което можем да контролираме. Случва се , харесваш някого но нима не може да ти светне червената лампа, че трябва от там нататък да внимаваш с отношението си към него. Значи можеш да контролираш да не си сваляш гащите с него , но не можеш да контролираш дали да излезеш на вечеря с него? Има ли разлика ?

# 4
  • София
Според мен изневярата е физическа, включваща половите органи на поне единия от участващите. Директен край. Флирт и чатчета не приемам за изневяра, но са предателство и предполагат сериозни, ако не и крайни, последствия. Целувките са някъде между двете, може би не съвсем изневяра, но вероятно със същите последствия. Различните хора са с различни граници и е добре да знаем както своите, така и тези на партньора.

# 5
.. Значи можеш да контролираш да не си сваляш гащите с него , но не можеш да контролираш дали да излезеш на вечеря с него? Има ли разлика ?
Дали има разлика между вечеря и секс, това ли питаш?
Разбира се, че човек и вечеря с някого осъзнато, и прави секс осъзнато. Разликата и сам я виждаш.
Какво е станало всъщност?

# 6
  • Бургас
Някои си свалят гащите и без да ходят на вечери, други се влюбват, без да консумират тръпката си, трети  живеят в отворени връзки и т.н. Има патологични ревнивци, за които едно добър ден казано на познат е повод за скандал. Колкото семейства, толкова и ситуации.
Важно е какви са границите, които си е поставила двойката.
Излизане на вечеря с мъж само по себе си не е изневяра, ако са приятели.
Ако е среща вече нещата стоят по друг начин.
Доста завоалирано и неясно пишеш, не знам какви мнения очкаваш да получиш.

# 7
Здравейте,
Наскоро получих доста сериозен шамар от жената до себе си, който дълбоко ме разтърси и вдигането е доста трудно.
Вероятно ще потърся и специализирана психологична помощ за да се справя с това, но все пак ми е любопитно вашето мнение. Та какво е за вас изневярата? Тук ясно трябва да поставя първоначалното условие , че става въпрос за сключен  брак с половинката. За някого може това да не е от значение, но за мен има.
Та нека се върна на въпроса. Само сексуалната забежка ли се смята за изневяра. флирт, среща с друг мъж ? Какво е това? Има ли ментална изневяра съпроводена от лъжи ? Предателството по това направление изневяра ли е? ..
Изневярата за мен се простира доста извън секса. Еднократния секс е изневяра, нещо което лично аз не бих разбрала, бих трудно простила, но бих приела.
Връзката за секс, съпътстваща с криене, лъжи, емоционално привързване към третия човек е сериозна изневяра, а най-високата степен на изневяра за мен е създаване на приятелство и близост и секс с този трети човек.
Влюбването дори и без секс за мен е също изневяра, даже много болезнена.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:21 от Di Soleil

# 8
Вечерята с приятел/колега е едно, но ако има емоции у някоя от страните е среща, а срещата с друг човек, когато си обвързан е изневяра.

# 9
Аз мисля,че и флиртуването,тайни вечери,чатове,неприлични намеци,камоли целувки-всичко си е предпоставка за изневяра. Не е нормално омъжена жена да прави това и дори да не е имало секс,е ясно на къде е искала да тръгнат нещата..

# 10
Здравейте,
Вероятно ще потърся и специализирана психологична помощ за да се справя с това, но все пак ми е любопитно вашето мнение.Та какво е за вас изневярата? Тук ясно трябва да поставя първоначалното условие , че става въпрос за сключен  брак с половинката. За някого може това да не е от значение, но за мен има.

Какво значение има какво е за нас?..

Пишеш много завоалирано, ако така общуваш с половинката, трудно ще разбереш себе си, а нея - още по-малко.

Та.. кажи нещата просто и ясно (ако искаш), за да имаш някакви подобаващи отговори.
Психологическата помощ за изневяра едва ли ще ти помогне, по-скоро да разбереш себе си.
Може да си и болезнено ревнив, може за теб всичко да е изневяра.
Няма как да знаем.

# 11
За мен на първо място е моето достойнство и его. Дори и скрита среща с жена зад гърба ми може да сложи край на отношенията. Какво остава за флиртове, целувки и т.н. Първо самото предателство и после как аз самата ще стана за посмешище ако приема тези неща.

# 12
Както казаха по-горе, специалист най-много да ти предпише хапченца и да си успокоиш нервите. Преодоляването на травмата си зависи от теб. Кой колкото да ти говори, я приемеш, я не.
Според мен няма значение дали мъже, дали жени - изневярата винаги започва в мозъка, т.е. ментално. Вече как се стига до нея, и по какви начини е без значение. Това кафенца, вечери, чатове са само слагането на основите за изневяра. Някои подготвят методично, други спонтанно.
Вероятно трябва да си много дрогиран или пиян, за да не може да контролираш реакциите си, но тогава не би трябвало да си в състояние да изневериш.

# 13
За някои изневяра може да са само помисли или фантазии, един поглед към представител на другия пол или усмивка, едно добър ден, един лайк и т.н , за други няма проблем партньорът им да се плющи с други.
Така че нещата са много относителни. За мен физическия контакт е изневяра включително целувки и държане за ръце, чатове и флиртчета и аз не ги броя, но са доста кратък път към туй в онуй, което вече си е баш
Кажи конкретно какво се случи и ще можем да ти дадем по адекватни отговори.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:48 от rf22

# 14
  • София
Да ровиш в причините ще ти донесе само болка и печал.

Общи условия

Активация на акаунт