Какво е за вас "изневярата" ?

• 3 020
  • 106
  •   2
Отговори
# 90
Всяка жена, обича да е харесвана и ухажвана.
Особено, ако й се случва не рядко,  е възможно да залитне понякога.
Това в никакъв случай не е изневяра.
Това "залитне понякога" не е физичска изневяра. Но е краят на доверието.
След това "нещата може да се оправят",  но вече имаме счупено и залепено. И никога няма да го има вече доверието. Тая дума в дългогодишни връзки има много по-голяма тежест от много други чувстава и усещания.
Не говоря за причините да се стигне до там. Те може да са десетки. Някои от тях може да се коригират, но не винаги причината да се стигне до подобна ситуация е непременно липса на нещо във брака.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 12:24 от Абуто

# 91
  • Далечният изток
Тя говори за залитане, когато партньорът не разбира.
Щом не знае, не се брои.
Grinning

# 92
За това за "залитането", че даже и за изневярата се иска акъл.
Ако можеш да го направиш без партньора да разбере, без да се усети разлика в поведението е супер. Но никага няма гаранция. Но разбере ли се - пак ще кажа - край с доверието.

# 93
Някои много буквално приемат изневярата - ако имало физически контакт, иначе не било. Ами, ако не са правили секс, защото е имало пречка или пък другия се е отдръпнал или пък тя си мисли за него, докато прави секс с мъжа си? Има много нюанси изневярата, ама някои си заравят главата в пясъка и си живеят приятно заблудени.
Освен да си имаме доверие, на мен ми е важно ММ да иска да е с мен! Иначе сме като съквартиранти.
Някои цял живот изкарват в такива бракове и нямат проблем с това. Хубаво. Но да се счита, че е от любов и вярност, е погрешно.

# 94
Просто има жени които са си натурално палави, и очевидно не са за теб. Чак пък психологическа помощ... Недей така, дай го по-мъжки стига си се разтърсвал чак толкоз.

Какво ще рече "натурално палави"? Че са свободни от предразсъдъци и се държат като мъжете?  Ми това е нормално за една модерна жена. Защо само на мъжете да е позволено?
А за второто си съвсем прав - всеки да си избира според нивото си на търпимост.

Надявам се авторът да не е разбрал същото, а да го чете и разбере буквално.

# 95
Това за "натурално палавите" и "открити" е интересна под-тема. В сериозни отношения/ брак, би трябвало "откритостта" да е понамалена, да се показва ангажираност, "заетост", а не "откритост".

Всяка прилично изглеждаща жена ще има кандидати и ухажори, от поредния началник до далечния колега, вкл. и на конференция.

Мисля, че от нейното приличие зависи как да се държи и какво да демонстрира - от стила на обличане до език на тялото или жесто-мимичен език.

Да, това малко се знае и обмисля, много хора не знаят изобщо за какво става дума и следват някакво първично, импулсно поведение. Важи, разбира се, и за двата пола.

Но, да, да се показва неуважение или подигравка към основния партньор е предателство. Дефиницията за изневяра на този етап включва сексуален контакт. Но има и друго неуважително, обидно, предателско поведение.

Слушането на съвети и препоръки от външни хора за важни семейни/ житейски въпроси, а не от основния партньор, също показва липса на здравословна комуникация и уважение...

# 96
Защо винаги се свързва всичко с някакъв сексуален контекст ?
Не знам как се получава, но където и да съм, винаги привличам страшно хората, винаги ставам център на внимание . Около мен все навалица.
Но това не означава, че влагам нещо повече.
Ако до мен имаше един комплексиран и ревнив мъж, със сигурност да си е резнал вените.
Та искам да кажа, че не винаги в дадено поведение прозира  сексуален подтекст. Може човекът да си е по - отворен, да умее да общува и да привлича хората.

# 97
  • София
Оф, писах много и изтрих.
Според мен, много зависи от двамата във връзката какво точно като детайли са уговорили като 'неуважително, обидно, предателско".

# 98
Защо винаги се свързва всичко с някакъв сексуален контекст ?
Не знам как се получава, но където и да съм, винаги привличам страшно хората, винаги ставам център на внимание . Около мен все навалица.
Но това не означава, че влагам нещо повече.
Ако до мен имаше един комплексиран и ревнив мъж, със сигурност да си е резнал вените.
Та искам да кажа, че не винаги в дадено поведение прозира  сексуален подтекст. Може човекът да си е по - отворен, да умее да общува и да привлича хората.

От написаното си правя извод, че Вашият партньор е обратното на комплексиран и ревнив, т.е. също е привлекателен и отворен, и вероятно общува с много хора, вкл. вероятно има и немалко "фенки", които с готовност му налитат.

И двамата ли устоявате на изкушението или кръшванията са позволени, гласно или негласно?

# 99
  • София
Не, просто на този свят съществуват хора и от двата пола, уверени в себе си, които не се оглеждат непрекъснато с кого да флиртуват или с кого биха им изневерили партньорите им. Като и двете неща са свързани.
Просто има хора, които нямат вътрешна стойност и непрекъснато търсят външна или си мислят, че партньорът им е толкова кух, колкото тях.

# 100
Няма как кръшкания и залтания да са приемливи и явни и всичко между нас да е в хармония. Естествено, че имаме и спазваме граници .Не, той е по- затворен, тих и уравновесен и ме сваля често на земята. Но, не ми се дразни на свободното общуване с хората.

# 101
Скрит текст:
Някои много буквално приемат изневярата - ако имало физически контакт, иначе не било. Ами, ако не са правили секс, защото е имало пречка или пък другия се е отдръпнал или
пък тя си мисли за него, докато прави секс с мъжа си?
Скрит текст:
Има много нюанси изневярата, ама някои си заравят главата в пясъка и си живеят приятно заблудени.
Освен да си имаме доверие, на мен ми е важно ММ да иска да е с мен! Иначе сме като съквартиранти.
Някои цял живот изкарват в такива бракове и нямат проблем с това. Хубаво. Но да се счита, че е от любов и вярност, е погрешно.
Не е да съм Ок с изневярата, напротив, но като чета тук, имам чувството, че някои са до такава степен вманиачени и психясали за половинките си, че ако можеха щяха да им сложат бурки, фереджета и не знам какво още, да им залепят с тиксо устите, биха им забранили да излизат без придружител и дори, ако беше възможно, биха прикрепили сензори към главите на половинките си, за да им четат мислите. И сакън да се случи просто да се сетят за някоя или някого, хеле пък да им хареса - край, развод, анатема.

Много луда тема тук с много крайни мнения. Обсесия пълна.

Цитираното отгоре не е конкректно към Leonie, а има за цел да покаже до каква степен може да се стигне в желанието да контролираме човека до нас.

# 102
Хепито не един и два пъти е вадела лопатата  да заравя някоя нахална  женска коска муха въртяща се около домашния мед.
Така че, говорим си каквото си говорим, но не забавяйте, че тъй както сме уверени и сигурни в партньора, лопатата за всеки случай е на една ръка разстояние.

# 103
  • Далечният изток
Ъъъъ.... Я по-добре не вярвайте на всичко, което четете тук...

# 104
Хепито не един и два пъти е вадела лопатата  да заравя някоя нахална  женска коска муха въртяща се около домашния мед.
Така че, говорим си каквото си говорим, но не забавяйте, че тъй както сме уверени и сигурни в партньора, лопатата за всеки случай е на една ръка разстояние.
Има нещо много унизително и жалко във всичко това.

Една приятелка в ученическите ми години беше набила една друга, защото налазвала приятеля ѝ уж. Еми проблемът не се оказа в онази другата, а в приятеля ѝ всъщност. Защото нахалници, които не знаят граници, винаги е имало и ще има. Но скачайки директно на тях показва единствено, че по някакъв начин ги считаш за заплаха или за нещо повече от теб и допускаш, че половинката ти може да се поддаде.

Да не говорим, че подобен тип поведение ама изобщо не допада на стабилните мъже, а на комплексарите пък само им се вдига самочувствието. Едва ли не бият се за тях. Смях.

Общи условия

Активация на акаунт