Какво е за вас "изневярата" ?

• 17 859
  • 639
  •   5
Отговори
# 630
Че това да не е мандра.
Измекярщини могат да си позволят само плебеите. Да споделят мъж/жена с всеки.
//
Не е нужно да гледа само мен мъжа, мъжете са ловци по природа, въпросът е как го отиграва с другите "плячки". Нека да гледа, само да не пипа.

# 631
  • София
Ама ако гледа само в теб и не те провокира с нищо, нито ти липсва внимание и любов. пак ли ще ревнувате?
Те това си е болест вече.
Е, така си е.
Аз говоря да изпиташ ревност в някакви провокиращи ситуации. Примерно знаеш, че е на парти с приятели и може и да има някоя жена...
Може да се направиш на желязна, ама все пак ти цъка отвътре....

# 632
Аз говоря да изпиташ ревност в някакви провокиращи ситуации. Примерно знаеш, че е на парти с приятели и може и да има някоя жена...
Може да се направиш на желязна, ама все пак ти цъка отвътре....
Е, баш па да ми цъка, че имало жена. Не жена, женИ има обикновено по партита. Ако ще се тормозя, че не съм единствена на Земята, по-добре хич да не си причинявам отношения.
Последно – когато обичаш – няма как да си равнодушен. Дали е сериозен или не, ако имаш чувства, винаги ти пука.
Съгласна. Но пак - не защото навън съществуват и други жени.
Има го и случая (наблюдавала съм го при мъже) - не е влюбен, няма силни чувства, но види ли внимание към жената до себе си и изведнъж проявява ревност. Собственическа ревност.

# 633
Това със собственическата ревност не е ли прерогатив на един определен тип мъже? Особено, ако не е влюбен, а просто си пази територията.
При мен ревността не се изразява на общо основание (дотолкова съм егоцентрична, че не се занимавам с другите и не ме интересуват), а при конкретни поводи или поведение от страна на мъжа. Също така – нямам отношение към поведението на други жени към него (нека си го харесват, не е моя работа), а на неговото към тях и към мен съответно.
Двете ми най-дълги и сериозни връзки са били именно в двете крайности мъже – много ревнив и без капка ревност. И тези крайности макар да не бяха решаващи, изиграха важна роля да се разделя с тези мъже.

# 634
  • София
Кофти е и без никаква ревност. Имах такава връзка. Просъществува 5-6 месеца.

# 635
Кофти е и без никаква ревност. Имах такава връзка. Просъществува 5-6 месеца.
Защото не сте живяли в тормоз и преследнане на всяка крачка.
Да нямаш свободата да излезеш с приятелки, да даваш обяснения за всяка секунда, да те излага по купони пред приятелите ви, защото някой те поканил на танц, или те гледал...
Мани, не е живот с такива болни психопати.
По- добре да не ме ревнуват и да си разполагам с времето и свободата, разбира се в рамките на нормални и спокойни семейни отношения.

# 636
  • София
Хепи, краят на брака ми беше белязан от абсолютно ненормална ревност. Може би затова след това се хванах с този човек - изглеждаше ми толкова спокоен. После се оказа доста хлъзгав, но това е друга история.

# 637
Аз не знам защо ревнувам, честно казано. Просто усещам едно дразнене, когато има внимание към него, въпреки че той не дава повод да се притеснявам. Въпросът е, че нищо не следва от това - няма сценки, драми, ограничения. Просто знам, че не ми е приятно други жени да го заграждат. Ако не го обичах, нямаше да ми пука.

Тук трябва да се внесе важно уточнение - аз / вероятно и възрастта си казва думата, като бях по-млада, бях по-емоционалнна/ не смятам, че притежавам някого. Напротив. Всеки е свободен, да бъде каквото иска или да не бъде.
За мен любовта е свобода, именно когато съм влюбенна се чувствам свободна, щастлива, летяща.
Никога не съм ревнувала вниманието, което мъжа предизвиква към себе си. Когато смяташ себе си и мъжа/ жената до себе си за свободен човек, с право на свободни избори, наистина любота се превръща в летене.
Изневерявали са ми, с цел да ме контролират, смятали са, че флирта с друга ще повдигне моето внимание, но това само ме е отегчавало и ме е карало да ги презирам. Презирам евтината манипулация.

Какво е ревността? Остра болка, страх, че си заменим, че не си най-добрият, най-ценният, най-важният за човека, който обичаш, това е вътрешен тормоз, който изсипваш върху себе си, за да задържиш нещо, което не смяташ дълбоко в себе си, че заслужаваш.
Е, вероятно не алчността, а дълбокото ми убеждение, че аз съм цар, т.е. тщестлавие и егоизъм не са позволили на ревността да пусне корен.
Аз съм най-великата и който не иска да е с мен прав му път - малко лъвско, царско самочувствие. И не е престоренно. Вероятно типично за обожаваната дъщеря, което се разви с годините.
Но съм притежателна - рачешка мания за вкопчване - или един мъж е мой или не и няма никакво средно положение. Но е и свободен да прави каквито си иска избори и пак казвам - флиртове, увлечения, дори секс с друга мога да простя, ако срещтна искренно разкаяние. Била съм с мъже тип плейбой, който от самото начало постави това като условие и аз го приех. Изкарахме известно време заедно и честно казано това беше една от най-веселите и забавни връзки, които съм имала. Радвах се даже на неговият ентусиазъм да разбира, преследва и овладява жените, даже и съвети съм му давала. Беше едно близнашко увеселително влакче, като излезеш от тъмните скорпионски тунели на обсебването.

# 638
Уау. Е те това е пълна каша. Точно свобода не е. Слободия е. Wink
Ревността не е страх, че си заменяем, аз също съм с високо самочувствие, а че ще загубиш нещо, което обичаш и те обича. Че ще даде любовта си на друга. Ще загубиш любовта му. Разбира се, няма как да контролираш човека и той сам прави избор, но това е ирационално чувство – човърка те. Биохимии.

# 639
За мен ревността е едно от най-отблъскващите неща в една връзка, на сходно ниво с тормоз и насилие да речем. Не толерирам.

Общи условия

Активация на акаунт