🎄Коледни подаръци 2025🎄

• 146 853
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Там...
Очилата ги има и в немския Амазон, доставката им е безплатна до България

https://www.amazon.de/Compression-Vibration-Bluetooth-Rechargeab … ion/dp/B0F1FXGH1W

# 1 591
  • Враца
Не съм усетила чак такъв натиск, че да ми се струва опасен, но не е и вибрация като жужене само. Усеща се приятен масаж, който обхваща и слепоочията (това ми е най-приятно) , леко затопляне - в никой случай не пари, нещо като въздушна възглавница се подува и отпуска, също много приятно се усеща и лека фонова музика, като в луксозно спа.

И кой нормален човек ,наскоро опериран, с отворени рани, сериозни дерматологични проблеми , екземи и други такива, би му хрумнало да си слага масажни очила?  Предупрежденията звучат малко, като от листовка за хапчета.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 01:34 от vmarinska

# 1 592
  • Варна
Аз съм с диоптър -6 и ги ползвам от 2-3 години. Единствено махам лещите ( вибрацията ги върти вътре и е леко неприятно усещането,после ги търся в кой ъгъл на окото са напъхани).

# 1 593
  • София
Аз купих такива очила за подарък за Коледа. Zenet, от техния сайт.
Основно заради това, че помагали при главоболие ги взех.
Ами като попитах след време как са, отговорът беше никаква работа не вършат.
Явно са за леко приятно масажче и нищо повече.

# 1 594
За подаръка за пенсиониране - ваучер за почивка вариант ли е?
Зависи от човека и от редица обстоятелства.
Купихме ваучер на колежка, но съвсем непредвидимо дойде времето на Ковид, тя презаписва ваучера на два пъти и накрая той се стопи, защото цените се измениха. Пак отиде на почивка, но на много различна от първоначалните възможности.

На друг колега при пенсиониране, вече беше отминали Ковид, решихме да купим. Но някой каза, че имат животинче в дома си, което няма на кого да оставят и се отказахме.

Трябва да се знае цялата ситуация около човека.

# 1 595
Предупреждението за ползване на очилата при очните заболявания са напълно адекватни, не са като листовка за хапчета. Много логика има в тях. Смея да твърдя, че от личен опит познавам добре физиологията и патофизиология на очните състояния и тези предупреждения са напълно основателни.

П.С. В един момент от лечението на сина ми му беше забранено ползването на 3Д очила и ходенето на 3Д кино. Много въпроси бяха защо не може да отиде със съученици и приятели на кино, но като обясних разбра.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 09:43 от Димис

# 1 596
  • Русе
Само да обърна внимание, че масажните очила не са подходящи за всеки и съществуват редица медицински състояния, при които употребата им е силно противопоказана. Въпреки че са полезни за облекчаване на напрежението и умората, те трябва да се използват с повишено внимание.
Кой не трябва да ги използва:
Хора с тежки очни заболявания: Пациенти с глаукома, отлепване на ретината или катаракта трябва да избягват тези устройства, тъй като натискът и топлината могат да влошат състоянието им или да повишат вътреочното налягане.
Наскоро оперирани: Ако сте претърпели операция на очите (например LASIK, замяна на леща или друга хирургична намеса през последните 6-8 седмици), не използвайте масажор без изрично разрешение от вашия хирург.
Активни инфекции: При наличие на конюнктивит, ечемик или възпаления на клепачите, масажорът може да разпространи инфекцията или да раздразни допълнително зоната.
Висока степен на миопия (късогледство): Хората с много висок диоптър (над -6.00) често имат по-тънка ретина, което ги прави по-чувствителни към механични вибрации.
Кожни проблеми: Избягвайте употребата при наличие на отворени рани, екземи, изгаряния или обриви в областта около очите.

Благодаря ви много за предупрежденията. Тъкмо се бях зарибила, а попадам в няколко от катеториите.

# 1 597
  • Карлово
Само да обърна внимание, че масажните очила не са подходящи за всеки и съществуват редица медицински състояния, при които употребата им е силно противопоказана. Въпреки че са полезни за облекчаване на напрежението и умората, те трябва да се използват с повишено внимание.
Кой не трябва да ги използва:

А на хора с астигматизъм има ли негативно влияние?

# 1 598
  • София
Здравейте, с 3 момичета и около мен само момичета, ми е много трудно да избирам подарък за момче. Моля за идеи за подарък на 8-годишно момче (без лего), което лятото много обича да кара колело, но съответно май си има всичко за него...

# 1 599
Здравейте, с 3 момичета и около мен само момичета, ми е много трудно да избирам подарък за момче. Моля за идеи за подарък на 8-годишно момче (без лего), което лятото много обича да кара колело, но съответно май си има всичко за него...
Каска, стойка за шише за вода.

# 1 600
Изниква ми - фотоапарат от детските сам да си вади снимки, бюджетен дрон, хубава енциклопедия, според интересите....
Има момчета запалени по стрелба с лък, но това е специфично и може да е опасно, родител трябва да си вземе решение

# 1 601
Ако все пак харесва конструктори, въпреки че се изключва Лего, има едни много хубави от серията Mechanics на Clementoni. Не знам за кой град става въпрос, но всякакви активности много вървят - например посещение на батутите в Ринг мол (за София), въжени паркове, ако продават предплатени карти или ваучери... Всякакви радиоуправляеми джаджи - летящи, плуващи, джипове, роботи...

# 1 602
На тази възраст играят и много настолни игри. Има интересни предложения - от по-бюджетни Гледай си работата, карти Dobble или UNO, до Ticket to ride и т.н.
Много момченца на тази възраст си падат и по детективски загадки.

# 1 603
Не знам тук ли да пиша, но се надявам на идеи. Майка ми ше има юбилей 60 години и не знам какво да й подарим. За сега идеята е за хубава торта, букет и златно бижу. Звучи банално, но пък е класика. Нещо друго да предложите? Екскурзии не, защото трябва да си ходи сама, тъй като баща ми не обича да пътува а и не е в много добро здраве. Мислехме за СПА почивка, но в луксозните хотели цените са потресаващи и мисля, че за  1000 лв може да се вземе нещо по-смислено.

# 1 604
Зависи от предпочитанията на майка ти. Точно за най-близките ни и обични хора е трудно непознати да преценяват какво е подходящо, за да дадат адекватно предложение.

Общи условия

Активация на акаунт