Дребни чушки/пиперки - какво да ги правя ?

  • 330
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 43
Здравейте, след като прибрахме и последната реколта се оказа, че имаме доста
Дребни чушки/пиперки (не са люти!), та се позачудих -какво да ги правя ?

# 1
  • Мнения: 9 732
С това разминаване в термините аз не разбрах - за сладък пипер ли става дума?
Ако да, може да си на замразиш във фризера за готвене - цял, почистен от семки, или на кубчета.

Ако става дума за чушки /не люти/ може да ги мариноваш.

Някои хора си правят и заготовки за супи в бурканчета - моркови, домат, целина, чушка.

# 2
  • Мнения: 4 562
Изпържих ги.

# 3
  • Мнения: 748
Аз бих си замразила във фризера за пълнене, а от останалите ще  направя парени чушки.

# 4
  • София
  • Мнения: 37 654
Чушките върхари са много хубави пържени и мариновани с чесън, вижте рецепти онлайн.
Може да направите и печена лютеница, да оставите за готвене, за туршия

# 5
  • Мнения: 9 732
Аз бих си замразила във фризера за пълнене, а от останалите ще  направя парени чушки.

Какво е "парени чушки"?!

# 6
  • Мнения: 748
Аз бих си замразила във фризера за пълнене, а от останалите ще  направя парени чушки.

Какво е "парени чушки"?!


Най-хубавата туршия с чушки! За мен Purple Heart

Ето рецепти:
Първа
Чушки 5 кг, 300 гр сол, 1.500 оцет, 125 гр олио, 1 л вода, 2 сл захар. Слагаме да заври маринатата като добавяме и дафинов лист, заливам отгоре чушките и ги оставяме да се запарят за 5 мин. После ги изваждам и  изчакам да изстинат и ги подреждам в съдът дето ще ги съхранявам. Между чушките слагам много чесън и магданоз. Отгоре притискам с венец от лозови пръчки и затискам с тежест. После заливам със студената марината. Няма нужда от стерилизация нито от аспирин,хубави са и хрупкави.

Втора
Парени камби.
Парени камби с моркови и зеле.
В големия буркан сложих.
Оцет до резката.
3 супени лъжици олио.
3 супени лъжици захар.
3 супени лъжици сол.
Дафинов лист, черен пипер на зърна.
Завирам оделно в тежерка вода и потапям камбите докато променят цвета за около 4 минутки. Изваждам от топлата вода и натъпквам камбите в буркана. Заливам с вряща вода затварям буркана и обръщам с капачката надолу. Завивам буркана докато застине. Не изварявам.
В малките буркани .
Оцет до резката.
1 супена лъжица олио.
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар.
Дафинов лист и черен пипер на зърна.
1 аспиринче.
Нарязвам зелето и го намачквам прибавям настъргани моркови и ги пълна в буркана до половината а другата половина с нарязани камби чушки. В тежерка с вода завирам на котлона и попарвам нарязаните камби .
Прибавям попарените парчета кмби заливам с вряща вода и затварям капачката. Обръщам буркана с капачката надолу докато застинат. И тях завивам докато застинат. Не изварявам.

Общи условия

Активация на акаунт