Тренировки в домашни условия - 125

• 9 691
  • 195
  •   2
Отговори
# 180
  • Бургас
siska79, не отлагай, важно е да знаеш какво е положението със костната плътност. Аз минаия ноември изследвах за сефте, тази година пак. Задържала съм на същото положение, което броя за успех.

# 181
Аз нямам притеснения за костната плътност и ще я чекна на 55 -60.При редовни тренировки със тежести ,общо движение ,протеини ,прием на витамин Д съм  спокойна.Редовно падам по пистите ,натъртвам се ,но не се чупя.Само менискуса и кръстната отидоха  зян ,но нямам никаква болка вече ,ортопеда ми не може да повярва ,че се разминах без операция и мога да клякам 😅

# 182
Много отговори, благодаря на всички, които се включихте. Накарахте ме да се чувствам по-добре.
Крайно консервативният приятел е изключение. Обаче са ни едни от най-близките и малко ми стана тъпо. И както казах и аз съм консервативна (до някаква степен) и тяхните реакции като че ли затвърдиха мнението ми, че не трябва да поствам. Повечето хора, на които споделям, са подкрепящи или им е интересно. Ако ходех в студио щях да поствам, но поради мои си причини “не искам хората да знаят, че имам пилон вкъщи” 🙄. Сега работя над това 😊. Ясно, че ще го скрия от 70-годишните роднини, които живеят в България. Но аз имам на фб и съседи и колеги, и няколко от шефовете ми мъже, и честно не ми се занимава ръчно да крия от дадени хора и затова не поствам.

NFB - мисля че четох за нея, Ернестина Шинова май се казваше?

Сиска - коя е тази съфорумка? Аз от една година пиша в темите за спорт и не помня някой друг да се занимава с пол денс в момента?

Нейви, мен ли имаш предвид да пусна видео? Във форума май не може, a и нали си крием лицата тук Simple Smile. Имам едно видео, където не ми се вижда лицето. То и аз ако гледаш възрастта ми съм “лелка”, ама не изглеждам като лелка 🤭

Иначе имам отделен инстаграм само за пол денс. Блокирала съм всички познати там и поствам всичко, повечето followers не ги познавам лично. Жени са всички и се занимаваме с пол денс като хоби. Communityто и подкрепата е страхотна. Имам и някои хора от real life, сестра ми, няколко момичета от студиото и един retreat, на който бях.

И да добавя, че пол денсинга е такава голяма част от живота ми в момента и като не споделям на личния фб, имам чувството, че съм абсолютно неавтентична. Уморих се вече да се крия 🤣

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 01:53 от MagiB

# 183
  • Бургас
НФБ, според мен имаш право до голяма степен. Аз моята я изследвах миналата година, защото майка ми е с остеопороза, а аз имам други проблеми с костите. Като добавим възрастта и прескачащия цикъл...
Моята равностметка е, че дори и не толкова редовни и силно натоварващи тренировки, прием на вит.Д3+К2 и пълноценно хранене са достатъчни за поддържане на добро състояние на костната плътност.

# 184
В понеделник започнах седмица 2/16 със голяма тренировка за долна част.
Започнах с пудовка за загряване. (едит:след загрявка и мобилност15мин, и  накрая куул даун 40мин)

1. Суингове с 2 ръце 5х20
2. С една ръка 5х30
3. Гоблет клек 12 кг (bottom up grip) 3x15, 18kg horn grip 12-15. С дъното нагоре натоварва ръцете и горната част като съвсем друго упражнение
4. сумо тяга 4х15 (по-тежко нямам)
5. staggered deadlilft 1x15, 3x12
6. hip thrust 2x15, 2x12
7. клек с лост отпред 4х15
8. БГ клек 3х12
9. сумо клек вработващи 20, с 25кг 2х15, с 27.8кг 2х20. Не посмях с повече, защото вдигам лост от земята.
10. кон - изометрия 3х1мин.

Вчера- йога 90мин.

MagiB, сложен е казуса с автентичността.  От една страна, човек не бива да си удря спирачки на ентусиазма и постиженията, от друга не иска да губи енергия и време в глупави войни с роднини.
Но и е един вид литмус тест.
Може би бих постнала видео на твое място, и гледала кой кум, кой сват, и кой на булката брат.
Най-важно е да си имаш комюнити от себеподобни. Там няма нужда да се обясняваш на никого.

ФБ се проверява от работодатели. От полицията ме предупредиха, че ще го прегледат. Казвам го като факт, не мисля че акробатика висш пилотаж може да навреди на някого.

На мен по-скоро ми е интересно дали имаш гимнастическо минало, и как се стига до толкова силно ядро.

# 185
Sunny - аз снимки с шпагат пускам от време на време. Не виждам нищо нередно в това 😊.

Дез - да, при някои професии е ясно - учители, government jobs, по-добре да не се публикува такова съдържание.
 За полицията разбирам, но повечето работодатели няма как да влязат в личния ми профил. Частните фирми едва ли се занимават с такива неща. От полицията как ще ти проверят профила - трябва да им дадеш паролата си или ще гледат само публичното съдържание? Все пак си има privacy laws, не мисля че работодател може да влезе в заключен профил.

Нямам предишен опит с гимнастика или танци за съжаление. Прогресирам бавно, с мое си темпо. Гледам да не се сравнявам с другите и да слушам тялото си. Сила се гради с постоянство и упражнения. Един позитив който виждам в това, че нямам предишен опит - не мога да сравня и да кажа: “Като бях на 23 можех да правя това, а сега не мога. Или бях много гъвката, а сега не съм”.

Гледам да съм постоянна и правя това, което ми харесва. Да, има пози и движения, които никога няма да мога да направя, и съм Ок с това. Също и определени стилове от пол денс не са за мен - floor work и slinky style и не си губя времето с тях.

Моят стил е подобен на Hang with Julia - инстаграм профилът ѝ е публичен, ако на някой му е интересно. Само че не съм толкова силна все още 😊

# 186
MagiB, много ти се радвам и се хванах, че се усмихвам докато те чета. Толкова се радвам на хора, които имат истинска страст за техния си спорт или хоби Grinning
А за социалните мрежи, аз съм много консервативна, просто такова ми е усещането и така се чувствам комфортно. На моя профил във фб нямам нищо почти, ако някой приятел или мъжът ми ме тагне, това е. В други социални мрежи нямам профил, нито инста, нито туитър. Фб ползвам само за затворени групи за работата ми, за ХЗТ и спорт (Каролайн, Хедър и Крис&Еди). Обаче много се радвам на хора, които си споделят страстта. Имам позната, която постоянно пуска пол данс видеа и страшно кефи, винаги й ги лайквам Grinning

# 187
Цяло тяло направих днес от Max .
Новото ми бебе.... ❤️

# 188
  • Варна
Тази седмица я карам по план. 6 тренировки iron и 2 пъти бързо ходене.
Натоварено от работа, лични задачи… нищо интересно.

# 189
Цяло тяло направих днес от Max .
Новото ми бебе.... ❤️

Страхотно ти е бебето! Честито!

Аз сглупих с винилов 10кг, който купих "насляпо" без да питам другарчето ChatGPT, Пързаля се, гадината като с мас намазан.
Пудовка насляпо вече никога. По-голям риск е от парфюм насляпо. Joy
Ще пробвам някъде, и ще видя. Цял ден работих днес, утре отивам в джима, за трети път крака тази седмица.
В неделя горна част.

Отново чета Цацулин и си освежавам знанията. Joy
За първи път поставям силовите на първо място. Досега са били придружаващи.
Не съм си отчела тренировката за крака в сряда. Нямам МТ, което е чудо.

Крачките ми днес са 4 200, и то защото се насилих да ида пеша за 2-3 неща. Иначе на стол от 7 до 20:00.

# 190
  • на острова на мечтите
No_frame, честито. Много гиздаво чадо 🥰 Със здраве да си го дундуркаш.
Аз си имам стъпалца от корк и вече клякам без да се подпирам и да губят равновесие. Днес направих дори поза "дърво".
Тази вечер лека тренировка. От неделя нищо не съм правила. Голям стрес , че  моят домашен любимец не беше добре и не ми беше дори до ядене.
Дез, ти пак ме хвърли в мисъл,кой е тоз Цацулин?

# 191
Минавам да дам отчет докъде съм с IRON - днес правих ден 8, ден за крака, фокусиран върху хип тръст. Не знам защо реших отново да дам шанс на това упражнение. Ами не е моето; провокирах си болката в гърба и в дупето, които бяха поотшумяли на фона на лекарства. Ще го зарежа и ще правя само глутеус мостове. Имам малко проблеми и с изпълнението на staggered RDLs, но ще опитам да го подобря. Крачките са малко над 8000.

Трябва да си купя тежести, че за момента мога да тренирам само от вкъщи, а там съм с дъмбели 3 кг и една пудовка 6 кг. Изпуснах промоциите на черен петък, язък. Дали от ОЛХ си заслужава да се купят тежести? Не успявам и да съм супер последователна в изпълнението на IRON, често имам поне 2 дни почивка между тренировъчни дни, но просто всеки ден е ден за ден при мен.

Видях профила на Hang with Julia. Аз, ако можех така, щях да се гордея със себе си и щях да искам да споделя с другите. Дори и само за да ги изненадам/провокирам. Но съм пластична като дърводелски метър и с претенциозен вестибуларен апарат, та пол денс не е за мен.

# 192
Не е изпуснат черния петък Simple Smile

https://www.sportdepot.bg/product/orion_dambel_gumiran_hex_pro_5 … =45660&complects=

Амазон са до 1-ви декември Simple Smile Мисля да си взема някоя тежест още...
Може да са 8 диска по 1.25 за регулируемите ми NorthDeer дъмбели Simple Smile от 2х10 ще станат 2х15 само за 130 лева Simple Smile

# 193
No_frame, честито. Много гиздаво чадо 🥰 Със здраве да си го дундуркаш.

Дез, ти пак ме хвърли в мисъл,кой е тоз Цацулин?

Павел Цацулин е някогашен треньор на специалните сили от бившия СССР, популяризирал пудовката зад океана, и тренирал техните специални сили:
Издал е няколко книжки с тренировки- Kettlebell Simple and Sinister, Easy Strength (с Дан Джон), Enter the Kettlebell,  (и др.), гледам му видеата, много ми е интересно. С такава страст пише за пудовката, че няма начин да не те запали.
Още от 2017 започнах със суинговете, но другите неща ми бяха на заден план. От него е и препоръката да тренираш бос или с Конвърси, заради контакта със земята.

Ето го при Хюберман:

Държа да имам здрав кръст и ядро, в пудовката е отговора.

# 194
  • Чикаго / София
Агент стискам палци операцията да мине по план и да се възстановиш светкавично Hug
Ирка пускам табличка с програмите на Каролайн в ютюб. Само Коледната не е в списъка. Добър ориентир е за продължителност на тренировките. Аз почнах Fuel след Iron и ми харесва много повече от Iron.

Costa много благодаря за полезната табличка. Разглеждам сега и се ориентирам. Чудесна е!

maksimka благодаря за предложението за Хедър. Сега разглеждам и нейните видеа.

Аз завърши Iron за втори път и утре започвам нещо друго. Имам още малко време да разгледам и да се ориентирам.

Благодаря за предложенията.

Общи условия

Активация на акаунт