Тренировки в домашни условия - 125

• 12 955
  • 247
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Качили са новата програма на Джоел - 25 minute speed
https://disk.yandex.ru/d/Pc8PSo9Y4YuXXA
Аз си продължавам с Хедър от последната тримесечна програма.Стигнала съм до 48 тренировка.

# 226
Благодаря ви, благодаря и на Costa. Направих си днес ден 2 от Epic, но в 12-те вариации на лицеви опори съм зле, има някои, които изобщо не мога да направя (травма на дясна китка), други ги правя донякъде и довършвам на колене, и след като казвате, че това ѝ е най-тежката програма, няма смисъл да се силя - нито ще е ефективно, най-много и друга травма да си докарам. Постепенно ще градя мускулатурата. Коя, казвате, е най-леката програма на Карълайн - Iron ли? Да ги подкарам както си трябва.

# 227
Добре дошла, Mometo Hug

Тренирам само с Карълайн вече 4.5 г. Не бих се ангажирала с твърдение коя програма е най-лесна или най-трудна, защото това зависи основно от тежестите, които ще подберем, и от темпото, с което работим.
Правила съм всички програми от EPIC 3 насам. От EPIC 1 и 2 - само отделни тренировки.

IRON в YouTube e най-предпочитаната програма на Карълайн по няколко причини:
- по-малко времетраене - тренировките са около 30 минути.
- по-бавно темпо, по-дълги почивки (в EPIC 1, често са само 15 секунди между две серии на едно и също упражнение Grinning)
- липса на кардио. HIIT тренировките на Карълайн са легендарни във всички смисли Joy и много хора изпитват ужас от тях.
- налична е в YouTube, т.е. не е необходим абонамент за приложението. Което пък е на много ниска цена, особено на фона на качеството на съдържанието, което предлага.

За мен обаче IRON съвсем не беше лека програма, защото именно с нея се реших сериозно да вдигна тежестите. Тоест, направих си я максимално трудна, което за мен е начинът, по който израстваме в каквото и да било. Стига да сме подготвени, разбира се.

Ако не сте правили някоя от подготвящите програми на Карълайн  - направете ги!
Горещо препоръчвам програмата за начинаещи в приложението. Страхотна е! Ще научите много за техниката на изпълнение на различните упражнения и ще придобиете първоначален тласък по отношение на сила и издръжливост.

За протокола - днес правих ден 47 от IRON Pro, горна част. Доволна съм, че отчитам прогрес в най-трудната ми група - раменете. Вървя към края на програмата, която със сигурност е най-любимата ми до момента.

# 228
Момичета, които сте на ХЗТ (HRT) - може ли да споделите дали вземате и двата хормона (прогестерон и естроген) и в какви дози? Моята лекарка ми предписа засега 100 прогестерон, едно кръгло хапче. Ще правя изследвания на хормоните  по-късно този месец и след това ще започна да го вземам.

# 229
  • Велико Търново
Аз не тренирам у нас, но пия Ливиал.Препоръча ми го доктор Светлана Лекова/невероятна е/.

# 230
Момичета, които сте на ХЗТ (HRT) - може ли да споделите дали вземате и двата хормона (прогестерон и естроген) и в какви дози? Моята лекарка ми предписа засега 100 прогестерон, едно кръгло хапче. Ще правя изследвания на хормоните  по-късно този месец и след това ще започна да го вземам.
Скрит текст:

Маги, ако си в перименопауза и още имаш цикъл, кръвният тест е абсолютно безполезен. Ще покаже нормални нива. Симптомите идват от флуктуациите на естрадиола, а не от липсата му.
Аз съм на естрадиол всеки ден и на прогестерон в 12 от 28 дни. По време на тези 12 дни ми идва цикълът.
И двата хормона са body identical, синтетични не бих приемала.
Скрит текст:

# 231
Маги, ако си в перименопауза и още имаш цикъл, кръвният тест е абсолютно безполезен. Ще покаже нормални нива. Симптомите идват от флуктуациите на естрадиола, а не от липсата му.
Аз съм на естрадиол всеки ден и на прогестерон в 12 от 28 дни. По време на тези 12 дни ми идва цикълът.
И двата хормона са body identical, синтетични не бих приемала.

Costa, благодаря ти, не бях чувала за body identical, и в аптеката не бяха чували 🤭.

Както предполагах явно не е така лесно, както аз си мисля. Личната ми говореше някакви странни неща, като споменах ХЗТ и да, синтетичен хормон ми е предписала. Или ще трябва да изръся няколко торби с пари да отида на специализирана клиника или май изобщо да не се занимавам.

# 232
Аз съм на биоидентичен прогестерон от овулация до цикъл .Като ми спре цикъла ще видя какво ще правя.
Цяло тяло Макс.

# 233
Magi, ти в Щатите беше нали? При вас мисля, че се казва bio identical. Виж всичко като информация от Mary Claire Haver, мисля че тя има и сайт с линкове към американското menopause society и списък на лекарите по райони, които са специалисти по менопауза. Естествените хормони (FDA approved) са всъщност много по-евтини, защото не са фармакологичен продукт, който има патент. Синтетичните са патентовани и затова ги пробутват много лекари, защото печелят от тях.

# 234
  • Bristol
Или ще трябва да изръся няколко торби с пари да отида на специализирана клиника или май изобщо да не се занимавам.
Ако нямаш сериозни проблеми, които да ти пречат на ежедневието, аз не бих се занимавала. При мен единствено преди менопаузата ме разтресе и ми изписаха хормонална спирала като лечение... Сега мисля съм вече в менопаузата, освен голям апетит, съответно качвам кила и имам горещи вълни основно нощем, да чукна на дърво, други проблеми за момента нямам.

Вкарах се в един филм с един проект, основно нощни смени, по 6 дни седмично и по-дълги часове работим, никой не го беше очаквал това! От моята фирма отборът е младежи набори на сина и аз... Горките се оплакват, че не могат да спят, аз се прибирам след нощната смяна, закусвам, лягам си в 7 и се събуждам след 6 следобед... Съответно се оплаквам, че не съм видяла дневна светлина!
Понякога полусънена се изритвам от леглото към 1 следобед, за да тичам навън. Имам страхотен маршрут за 5к от хотела ми в момента с почти 100м денивелация и е основно в зелен парк. Аз следвам един апп, Couch to 5k, официално го приключих днес и ми се отключиха някакви допълнителни опции за тичане 😊
Скрит текст:
С програмата на Хедър яко съм закъсала и отдавна не съм тренирала с гирички 😔
Само разтягам след тичане и кратки 10-15 мин пилатес сесии правя.

# 235
Да отчета миналата седмица- 4/16 с 4 силови: 3 долна и 1 горна част, и ежедневна йога + мобилност.

Тази седмица започнах с долна част с акцент глутеус в зала. Много е различно, интересно ми е дали ще видя резултат.

След дългото плато определено имам скок откъм сила, което е обнадеждаващо, имайки предвид преклонната ми възраст. Joy
Новите ми цели са баланс и отваряна на гръдния кош/thoracic spine.

Тичането обаче никакво го нямаше. Тази седмица дано успея да го наместя.

# 236
  • на острова на мечтите
И аз успях само два пъти да тренирам. Кратки тренировки и то късно вечер. Много заетост и все още проблеми с папагала. Обаче днес успях да повися на лоста за повече време. Много ми се плъзгаха ръцете и след една безсънна нощ, се сетих за споделеното от Costa, че ползва облепваща лента,или тиксо. Днес  изкрънках едно такова текстилно тиксо от ММ и voilà. Много съм горда с мене си.
Дано тази вечер заспя🙏 И на пълнолуние и сънят нещо не ще да дойде.
Благодаря ви за видеата. Не успях всичко да изгледам, но в някой промеждутък ще намеря време и за тях. Много и формация стана.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 07:38 от danilu

# 237
  • Варна
Costa, ако я сърбят ушите и от мен ще е. ❤
Днеска ден 21 и 22 от iron.
21 - leg day, като не ги пускаш тея ми ти дъмбели и аз я споменавам с добро.
Като не ти се врязват в ръцете друго е, тежи, но се държи.
Аз продължавам да умувам как да вдигна тежестите най-вече за задно бедро и глутеус. В домашни условия е зор като трябва ръцете да държат. Ходих за жилетка, но на тези от 10кг тежестите са неудобни за жени(цели плочи, които се слагат отпред), а другите бяха 5кг и реших, че няма да ми помогнат особено.
Дайте акъл какво да правя. Как да вдигна тежестите за напади примерно.. сумо клек, клек, рдл и тези. Хип тръста го оправих с колан и тежести от двете страни, защото с по-тежък дъмбел, който е и по-голям вече ми идва широк и иска да се движи.

# 238
Eli, специално за жилетките съм чела и виждала, че някои ги слагат "наобратно", не зная колко е препоръчително!

Друг лесен за домашна реализация вариант би могъл да бъде раница с колан за кръста, от тези, които като ги стегнеш тазът ти носи тежестта, а не раменете. Би трябвало без проблеми да можеш да я натовариш с 10-15 кг.

Rucking

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 20:26 от Agent Provocateur

# 239
  • Варна
Ама изобщо не се сетих да проверя тази жилетка не може ли да се сложи на обратно и тежестта да е на гърба.🙄 Утре пак ще се ходи до декатлон 😆

Общи условия

Активация на акаунт