Тренировки в домашни условия - 125

• 23 528
  • 434
  •   1
Отговори
# 195
Битч честито бебче. Имам същия тип и съм сложила e-band лепенка на дръжката да не ми се хлъзга, препоръчвам 😊
Green arrow не агитирам да правиш hip trust, искам само да вметна, че откакто ги правя по scoop метода вместо hinge, съвсем НЕ натоварм кръста. Иначе преди усещах лек спазъм понякога. Пускам ти видео да видиш нагледно разликата от царя на тръстовете, Бред Kissing Heart
https://youtu.be/LM8XHLYJoYs?si=QDBZITEPKKtEFa-I

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 09:44 от Costa

# 196
Отчитам седмица с 4 силови- 3 долна част и 1 горна  (3 домашни и 1 в зала), 1 тичане, и 3 виняси.
Вчера се престраших да правя суингове 10х10, вместо 5х20. Знаех за препоръката, но се чувствах по-сигурна с по-лека пудовка. На Иван Иванов е препоръката, Цацулин го цитира в Simpe ad Sinister.

Днес започвам седмица 3/16 с виняса. Довечера- задна верига.

# 197
Честито "бебче" и от мен, НФБ! Много обичам пудовки Hug

Миналата седмица в работните дни направих 1 едночасова тренировка пилатес с Marie Steffen и 4 силови тренировки от IRON Pro на Карълайн, след всяка от които или тичам на пътека, или съм на кростренажор за 15 минути. Затова в събота и неделя се отдадох на активна почивка. Времето в Пловдив беше разкошно и във всеки от почивните дни спретнах едночасово бързо ходене навън плюс 45 минути йога. Феноменално добре си починах Heart

Тази сутрин беше ред на ден 43 от IRON Pro - глутеус и задно бедро.
Ползвах тежестите на Карълайн, следвах нейното темпо и накрая новият ми часовник - Garmin Venu 4 - се произнесе, че това била една лека тренировка, ей-така "за здраве" Grinning Явно добре съм заякнала в краката, щом сериозни (за мен!) тежести не повишават пулса особено. Което съвсем не е така при тичане или силови тренировки с малки тежести, много повторения и по-бързо темпо.
Много се радвам на новата джаджа, днес правим една седмица заедно, опознаваме се още Blush

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 10:03 от Vetrena

# 198
Гармините са жестоки и безпощадни 😅
Двата дена от уикенда правих преходи един дълъг и един къс за възстановяване .
Днес цяло тяло Макс с минимум тежести.
Пак ме е обзел маниакален епизод на тежко безсъние ....не мога да заспя до 3-4 часа ,спя зле с висок стрес и малко дълбок сън (обикновенно го докарвам до 2 часа )

# 199
Ветрена - със здраве и кеф да си позлваш новата играчка! Bitch - ти също!

Пак ме е обзел маниакален епизод на тежко безсъние ....не мога да заспя до 3-4 часа ,спя зле с висок стрес и малко дълбок сън (обикновенно го докарвам до 2 часа )
На същото дереже съм! Последната ми обсесия са хипнози и медитации за сън, не знам дали работят, но понякога спя и то хубаво! Проблемът ми е, че ММ се дразни от тях (слушам ги често на руски, т.е. езикът няма значение, но ми е важен тембърът на гласа, че някои са направо ужасни), а аз се дразня от спане със слушалки. Е, ще свикна, къде ще ходя!
Ето този ми е един от любимците:
https://www.youtube.com/watch?v=3IhZWea06Hs
https://www.youtube.com/watch?v=7Fv0f9ZY0YQ

Покрай китката и невъзможността за нещо конвенционално съм вдигнала доста километража на спин байка и гледам да правя по 20 000 крачки на ден, поне половината са на walking pad-a. Къс ми идва и мъъъъничко тесен, но ако с тясното мога да свикна, то късото ме мъчи. Като ходя бързо имам широка крачка и не е никак приятно - налага се да съм непрекъснато нащрек и да се държа с една ръка за нещо (ползвам дръжката на кростренажора), защото когато задния ми крак тръгне да "излиза" губя баланс и на 6 км/ч ще друсна по дупе на пода за смях на гаргите.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 18:13 от Agent Provocateur

# 200
Оооо и аз правя медитации ,всякакви неща пробвам,даже си взех пулсето една джаджа за стимулация на вагус нерва ще видим дали ще помогне ...един ден имам 95 от 100 точки после 4 дена мижав и мизерен сън...
Май всяка година по това време съм така .
Обаче ми влияе деструктивно на психиката... да не  кажа халюциногенно и агресивно -вчера нарекох една роднина овца ...🫣 Няма да свърши добре ,ако продължава така..

# 201
  • Варна
Ден 13 и 14 от iron + 15 мин глутеус финишър.
Сега почивам, че тази седмица се налага да разместя програмата и утре пак тренировка.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 20:23 от eli70o0

# 202
Ветрена, честита джаджа!

Днес сутринта- силово ориентирана виняса с чатуранги, планкове, и индийски лицеви (dive bombers).
Вечерта- долна част в домашни условия:
0. Казашки клек 2×15- плавен преход от загрявката към тренирането
1. Suitcase клек 2×10кг 4×20
2. Ходещи напади 2×10кг 3х10
3. Гоблет клек 18кг 3х12
4. Сумо клек 24кг 4×15
5. Хак клек с пудовка 8кг 12; 12кг 12; 18кг 12 (уча се още движението) 12 със СТ
6. Сиси клек 1×12 ми стигна
7. RDL 30кг 4×13-15
8. Staggered тяга 18кг 4×12-15

И реших, че е достатъчно.
Утре е ден за йога.

# 203
  • Бургас
No frame,  щастливка си с такъв сън. Моя Гармин (Venu 2s) ца последния месец ми е показал два пъти 90 и веднъж 85 оценка на съня, останалото е между 30 и 50... Дълбокия ми сън е средно около час, рядко 1.30ч, но има и по 40-50 мин...
Забелязвам и друго. Като ходя на групова тренировка вечер от  19ч, положението е още по-зле. Събуждам се многократно от известие за висок пулс на часовника. Та не знам дали в типа тренировка е проблема или в късния час.

# 204
  • 1st floor
При мен се получава същото заради вечерния час. Тренировките по плуване са ми от осем до девет вечерта. След това винаги спя лошо. Събуждам се в три и към шест вече ми се спи, а тепърва трябва да ходя на работа. Когато през уикенда плувам сутрин, нямам този проблем. Аз съм с Venu S3. Сега разцъках статистиката за сън в приложението - 73 ми е средния резултат 4 седмици назад. Откакто започна да се стъмва по-рано, съм свалила часа на заспиване с половин-един и вече си лягам съвсем с кокошките - към 9,30. Но пък в пет винаги съм будна...
Честити нови придобивки! Аз си мечтая за бягаща пътека, но няма къде да я сложа.

# 205
Не се сещам да си следя съня, и не знам как би ми го оценил Гармина (Vivoactive 4s). Дори не спя с него. Имаше период преди години когато следях от любопитство, не беше нещо особено, но на ме ми е добре.

Може би йин йога би помогнала преди сън, Дано намерите решение, момичета, стискам палци. Flowers Four Leaf Clover

Станах в 5, отивам на подложката. Намасте.

# 206
Е...да ...тренировките вечер са убийство за съня ,вдигат стреса и съм до там ...
Аз ги следя тези неща и адаптирам тренировките спрямо сън ,стрес и батерия на тялото ,откакто го правя имам по -добри резултати във всяко отношение .Добър сън за мен е минимум 80 с поне един час дълбок сън.Ако съм под минимума обикновено се въздържам от силова или сменям с някакъв пилатес .
Повече крачки и кислород -повече сън.

# 207
Винаги съм избягвала тренировки след 17- 18  часа. Ставала съм в 5,30 да тренирам, със зор навремето намерих удобен фитнес, който да отваря в 7 и да го посещавам преди работа. Всеки се нагажда спрямо собствено ежедневие и удобство.
Сън следя почти фанатично, рядко ми е под 82, а ако фазата на дълбок такъв ми е под 2 часа, съм като парцал цял ден. Все по- често напоследък гоня 3+ и съм доволна. При мен лично зависи не само от това какви тренировки и въобще движение съм имала през деня, но и консумирала ли съм алкохол, кога съм вечеряла- такива неща. Обикновено ако вечер съм на вода/ чай и последното ми хранене е било преди 19- 19.30, нещата са под контрол, сънят е "чук". Grinning
В събота ми се прецака смартчасовника (Huawei), вчера мернах пак техен модел, който отдавна дебна (GT5 Pro), че са го пуснали на много приятна цена, утре ще пристигне. Като без ръка съм, когато нямам "умен" часовник на нея и ми е терсене.

Тренировките при мен са стандартните мобилности с Маша сутрин и завършвам Strong с Блендърите. Бонус- дълги разходки, дори когато вали.

# 208
  • Бургас
Тили, и аз не харесвам такива късни тренировки, но знаете, че повечето са направени за работещите на редовна смяна, да им е удобно след работно време. Аз работя на смени по 12ч (дневна, нощна и 2 почивки) . В нашия фитнес има и сутрин от 9ч групови, но трудно уцелвам каквото искам. В неделя например бях нощна, е ми не мога да се прибера в 8.40ч и да ходя да тренирам... А иначе на фитнеса ходя най-късно 16-17ч.

# 209
Откакто чух Jeff Cavaliere да споменава, че започва да тренира в 21:00, спрях да се притеснявам да тренирам късничко- 19:00, 20:00.
Спя си идеално след това.
Сутринта ми е за йога и мобилнст., тичането по обяд, в светлата и най-топла част на деня,  и силови вечер е идеалното разпределение за мен лично.

Не виждам добродетел да се тренира според идеите на някакви теоретици които не се интересуват от реални хора, а статистики.

Общи условия

Активация на акаунт