Тренировки в домашни условия - 125

• 22 116
  • 417
  •   1
Отговори
# 315
  • на острова на мечтите
Честита да е новата година и нека ви донесе много  желани неща!
Отчитам се с една 20 минутна тренировка и съответно лека мускулна треска, защото тия дни съвсем му отпуснах края.
Тук стана студено, но сняг само на Етна. Поне това ми носи коледно настроение.

# 316
За много години! С пожелания за здраве, щастие и късмет!
Вчера приключих IRON. Доволна съм: мога да направя 7-8 лицеви опори от колянно положение, а преди не можех. От днес започнах с Beginner от приложението й, защото искам да разбера повече за начина на извършване на упражненията. Опитах и раменна преса с 2 х 5 кг дъмбели и успях 5-6 повторения.  🥳 Вярно, много ми хруска дясна раменна става, чак наболява, но е прогрес. Ще се опитам да завърша Beginner с вдигнати кг за упражненията. И без това ми предстои натоварен месец и няма да имам възможност да направя втори път IRON, а тази е кратка програма.

# 317
Не трябва да те боли въобще, ако боли намали тежестите. Не си заслужава рискът от контузия.

# 318
Проблемът с болка в раменната става не се решава с намаляване на тежестите, а с редовни упражнения за мобилност. Много хора не осъзнават колко ограничена е мобилността на раменните им стави и значението на този факт за болките при тренировка.
Ползата от упражненията е неизмерима.

# 319
Привет, търся съвет. Simple Smile  Имам едни 7-8кг за сваляне, последния месец бях на фитнес с инструктор, но честно казано не е моето, нямам време, две малки деца... и предпочитам нещо вкъщи. За сега съм харесала видеата на Памела Рийф. Може ли съвет как точно да комбинирам различните видеа? Следвам даден плейлист или има друг вариант? Ще съм благодарна за мнения.

# 320
Памела Райф публикува в инстаграма си комбинации от видеа, май беше веднъж седмично, да не те излъжа, така че да станат като тренировка. Но мисля, че са ѝ пиннати в сторитата. Което не значи, че не можеш да комбинираш както ти харесва. Може би пробвай различни видеа да видиш как върви, защото някои са си доста интензивни.

За свалянето не забравяй, че хапването е изключително важно. Ако не си в калориен дефицит няма да отслабнеш.

# 321
  • София
Отчитам се след в новата година  - 02.01. 2026 с тренировка UFC fit Cardio Cross Train и AB Assasin. Миналите 2 седмици ще ги броя за една понеже малко нарядлко тренирах, но сега влизам в релси.
Само и храната да оправя , цена няма да има.

# 322
  • Бургас
Някой дали тренира с Ванко (Pump and run), да каже как са тренировките. Доближават ли се до тези на К.Г.? 30 евро абонамент на месец не е скъпо, а предлага 6 различни тренировки всяка седмица.

# 323
Хе, Карълайн не вярвам някой да я доближи Simple Smile
И при мен абонамента и за CGX App е 15 лева на месец Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 00:42 от Navy

# 324
Аз днес приключих микса от 8 седмичната Lean на Хедър и Коледната на Каролайн. 72 тренировки в 4 седмици. Ще се потупам по рамото, но се чувствам изморена.
С храната по празниците имаше залитания разбира се , ще го броя bulking Joy От днес съм пак в коловоза и всичко се логва в  mfp.
Два дни имам свободна програма и от понеделник почвам хибрид от Epic Heat и новата 12 седмична на Хедър ( Power) , която е главно силови с по един хийт или кардио на седмица. Чудесно ще се съчетаят.
Много ми е любопитно дали новата програма на Каролайн ще е по-динамична или пак ще е само силова
Гледам доста хора в групата коментират, че им липсват епиците от ютюб.

# 325
Голям "бълкинг" беше и при мене...
Днес ще 1 подкарам с макс цяло тяло и преход  един час.

# 326
  • Там където
ЧНГ на всички! Да е здрава, спорна и спортна. Много пот и добри резултати и никакви травми, настинки и болежки. Тъй като съм си пуФкава 😃 и между Нова година и Коледа нямам ни качени кг , ни см 😂 последната година тренирам главно с инструктор във фитнеса и хаотични групови. Домашните тренировки не са ми по програма, ами по усмотрение😃 С две думи всичко, което не е правилно в света на тренировките, но поради много лични, здравословни и служебни причини ще си остане може би така и тази година. Иначе за да не съм капо от спортни джаджи за Коледа си купих пилатес бар, нов лост за висене на вратата и някаква балансираща топка, която е нещо средно между надуваемо босу и швейцарска топка😂
За да не спамвам - от 3 дни почнах тази програма с пудовка на една от моите любимки: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9_XVFzYc038KIaBwO0fQBbQtEF1Gsv8q

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 14:45 от Qaki

# 327
Опитах и раменна преса с 2 х 5 кг дъмбели и успях 5-6 повторения.  🥳 Вярно, много ми хруска дясна раменна става, чак наболява, но е прогрес.
Aко нямате възможност и време за лично посещение при рехабилитатор поне потърсете онлайн съвети от проф. рехабилитатори за подобни проблеми!
https://www.youtube.com/results?search_query=physical+therapist+shoulder+pain+

# 328
Agent Provocateur , благодаря за линка! Иначе този проблем го имам от много години, правени са образни изследвания и консултации с ортопед - "няма нищо".

Два дни почивам, в понеделник, живи и здрави, продължавам с Карълайн.

# 329
За много години! Nature Snowflake Nature Snowflake Моите раменни стави също не се държат добре с тежки гири и залагам на повече повторения с леки, и добра загрявка. Ако за долна част съм с 8-ци, за рамо са примерно 3 или 4 кг. Бицепс и гърди мога с повече, но ако акцентът на упражнението е рамене, ги пазя.

Общи условия

Активация на акаунт