Тренировки в домашни условия - 125

• 21 134
  • 406
  •   3
Отговори
# 390
За рамо и бицепс, а понякога и за трицепс, ползвам 2 х 5 кг, като за delt flys съм с 4 кг, защото виждам много зор с позата. За гръб (rows, които са) ползвам 8 кг., но отново не мога да се наглася хубаво и ми идва тежичко. За напади - бях с 2 х 5, смятам да опитам да увелича на 2 х 8 кг. За клек ползвам 13 кг вече (комбинирам 8+5 кг, хах). За RDL - щанга 17 кг, която е и за глутеус мост, т.к. аз не правя хип тръст. И тук вече се чудя как да постъпя, защото нямам възможност да взема по-тежка щанга или скоро да ида на фитнес и не знам как да прогресирам на тези 2 упр. Имам и гири 2 х 10 кг, може би с тях ще трябва да опитам.

Днес реших да пробвам FUEL. Ами отказах се на втората комбинация от упражнения. No Mouth Определено се надцених - не мога да поддържам такова темпо. Май май ще врътна още веджън IRON, но един ден от седмицата ще е някакъв вид кардио или HIIT. Напоследък не ми остава време за тренировки, та малко изоставам, вкючително и с предизвикателството за корем.

# 391
  • Бургас
Ако си направила първата тренировка на fuel - и на мен след Iron ми извади въздуха. Следващите не ми се сториха толкова изстискващи 😆.

# 392
Ако си направила първата тренировка на fuel - и на мен след Iron ми извади въздуха. Следващите не ми се сториха толкова изстискващи 😆.

Да, първата се опитах да направя. Но спрях още след първите 10 мин. Значи има надежда следващите да не са такива изтощаващи? Хмм, в такъв случай утре може да се пробвам за ден 2.

# 393
  • Бургас
Дай й шанс Simple Smile

# 394
Green arrow дай й шанс на Fuel. Вездесъща истина е, че всяка първа тренировка на всяка програма от КГ е убиец. Първата на Iron е също смърт за краката в сравнение със следващите седмици. На мен лично Fuel ми се видя по-лесна от Iron и до момента ми е любимата програма.
hoaxy и на мен ми омръзват дългите програми, затова ги комбинирам. Никой не е казал, че трябва да направиш 10те седмици наведнъж, все пак е важно и с удоволствие да се тренира Hug
Нави забравих да напиша, много ми хареса поста ти, наистина няма една формула за всички. Трябва да си нагласяме тренировките според нуждите.
Дух шапка ти свалям, че с всички трудности и две малки деца пак успяваш да тренираш Hands Muscle
Седмичен отчет :
Понеделник Power D6 core&mobility, 4+5km
Вторник Heat D2 shoulders, HR 1.0 w8d4 abs&glutes tabata, 11km
Сряда Heat D1 leg complexes, 13km
Четвъртък 3+5km
Петък Heat D5 burpee hiit, 5km
Събота HR 1.0 w8d5 chest&back, 8km
Днес Heat D3 no repeat lower body, 12.5km

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 22:49 от Costa

# 395
  • Чикаго / София
Честита Нова Година, момичета! Да сте здрави и да постигнете желаните резултати!

Аз не съм писала отдавна, но си продължавам с тренировките. Декември свършик Коледната на Карълайн от Ю-тюбата. Имах седмица почивка - ходихме на ски, та ските ми бяха движението. От първата седмица на Януари започнах отново IRON- за трети път.

Ръце и рамене тренирам с 4.5кг. или 6.8 кг.
Гръб и крака с 9.0 кг или 11.5 кг. Хип тръст с 15.5 кг.

# 396
  • Бургас
Здравейте и от един чисто нов лаик, встъпващ в света на домашните тренировки. Накратко- след второто дете се занемарих ужасно. Ходих на народни танци, защото са ми любов,  но коремчето не става с тях да се оправи + диастазата му. Поизчетох постовете ви, но вие сте много много напред, друга вселена. Разбрах общо взето, че повечето следвате Хедър и Карълайн като тренировки. Търся съвет с коя програма да започна. На Карълайн отворих в Ютюб плейлистовете и отзад напред има разни предизвикателства. Въпросът е да захвана някой треньор и да надграждам. Не искам да ставам някаква много релефна фитнес дама, а основно да прибирам и стегна тези "места", които се "ветреят". Сърдечно благодаря в аванс!  /Пропуснах да спомена, че не е съвсем нищо да не съм опитвала. Имам гири 2х2кг и 2х5кг. Правила съм до тук, защото съм нали чистак новак, 10 дни упражнения на едно българско девойче из ФБ, за горна част, за долна, малко кардио, по 20-30'. За мен е рекорд, изключително скована съм, с бонус работа на бюро./

# 397
...

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 10:34 от Navy

# 398
Prayer, добре дошла!

Нейви, не знам чие канче пак начукваш, защото Prayer пита с коя програма да започне. Спести си назиданията сякаш говориш на малки деца. След толкова месеца не видя ли, че такъв тон не държи Никоя от нас.
Не е трудно да се отговори на ясно формулиран въпрос .

Няма как да се избегне проба-грешка, докато всеки си намери своето.
Карълайн е великолепен треньор, Beginner Epic е добро начало.

# 399
  • Бургас
Prayer, добре дошла!

Нейви, не знам чие канче пак начукваш, защото Prayer пита с коя програма да започне. Спести си назиданията сякаш говориш на малки деца. След толкова месеца не видя ли, че такъв тон не държи Никоя от нас.
Не е трудно да се отговори на ясно формулиран въпрос .

Няма как да се избегне проба-грешка, докато всеки си намери своето.
Карълайн е великолепен треньор, Beginner Epic е добро начало.

Сърдечно благодаря, Dez! 🌹
Не мисля да влизам в конфронтация с никого. Попитах за малка доза старт, за което отново благодаря.  Надявам се, че няма да ви досадят въпроси на новите в темата.

# 400
Beginner Epic можеш да направиш няколко пъти, тъкмо като подготовка и да свикнеш и да си създадеш ритъм. После може да пробваш и другите програми. Кратки тренировки има и Памела Райф, погледни ако имаш желание. На мен ми допадат кардио тренировките ѝ, защото музиката ми харесва. За раздвижване аз винаги препоръчвам пилатес, мен ме успокоява и ме отпуска, освен че ме раздвижва. В ютюб има всякакви тренировки.

# 401
  • sofia
Prayer, аз като скорошен начинаещ мога да дам следните съвети (от личен опит):
1. Разучи упражненията, тези, с които ще започнеш. Каролайн обяснява, но не пречи да изгледаш(изчетеш) още обяснения. Това в смисъл да ги изпълняваш правилно и да товариш правилните места.
2. На мен лично ми е прекалено стресиращо и разсейващо да следя тези секунди по клиповете и си броя повторенията. Преброявам горе-долу колко прави показващия и правя толкова.
Отделно, че нямам издържливост за показания интензитет и в стремежа си да не "изоставам", претупвам изпълнението.
3. И постоянство му е майката 😁 Тогава се усеща напредъка и е кеф да успееш да направиш нещо, които преди няколко месеца не си можел.
Имах един треньор навремето и мотото му беше правилно, постепенно и постоянно.

# 402
Prayer добре дошла. Epic beginner не е за начинаещи програма, аз лично щях да се откажа, ако трябваше да почна с нея. Но ти може да си повече във форма, отколкото бях аз Hug
Ако случайно ти дойде нанагорно, може да опиташ Сидни, тя има 30 дневна трансформация програма в момента.
https://youtube.com/playlist?list=PLE5lGVrS3V9f2erf5RrpCNyii2zKl … =6KyzKvmctfjulr-D
На Хедър програмите също не са лоши, нейната 28 day beginners :  https://youtube.com/playlist?list=PL2ov72VWpiOpFX2oTZPURRCm2AH1Z … =CO1_s26w5ra3eTul

# 403
3. И постоянство му е майката 😁 Тогава се усеща напредъка и е кеф да успееш да направиш нещо, които преди няколко месеца не си можел.
Имах един треньор навремето и мотото му беше правилно, постепенно и постоянно.

Абсолютно ДА Hug
Виждам, че пак се коментира въпросът с тежестите. За мен е много относително. Зависи от мястото на даденото упражнение в тренировката, от броя на сериите и повторенията...
След почти 5 години с Карълайн напълно дублирам нейните тежести в упражненията за долна част, но за горна част успявам само в редки изключения (едностранно гребане). За рамене вдигам макс. 2 Х 10 кг, за гърди - 2 Х 15, ръце - 2 х 7, но често са 2 х 6.

Тъй като личните ми цели са повече в посока сила, спокойно модицифицирам тренировките така, че да отговарят на целите ми.
Вчера например правих ден 8 от Play - глутеус и задно бедро. Тренировката беше в суперсерии на принципа  предварително или последващо изтощение на мускулите, напр. хип тръст с ластик, последван от хип тръст с ластик и тежест, клек с тежест, последван от клек със собствено тегло.
Аз обаче исках да правя само не много на брой тежки повторения, около 10-12,  т.е. по-кратки работни серии, по-дълги почивки.
И така, Карълайн прави хип тръст с 58 кг, а аз - със 78 кг. Български клек - тя с 15 кг, аз - с 20, сумо клек - тя с 25, аз - с 37.  Почивката ми се удължаваше от времето, в което тя прави упражнението без тежест. И така модифицирах тренировката за моите цели, като идеално се вписах в таймера.

Що се отнася до почивките за възстановяване между отделните тренировки - пак е относително, защото е в зависимост от това какво още правим през деня. Аз работя на бюро. Няма тренировка, която да може да компенсира толкова седене. Затова въпреки моите 53 години не си давам по-големи почивки. Нямам нужда от тях, напротив. Тренировките на Карълайн не са дълги - един час стават със загряването и стречинга. 5 пъти в седмицата ми е идеално. Опитвам се да включвам кратки интензивни кардио сесии и йога.

За начинаещите - да, Epic Beginner не е серия за напълно начинаещи. Такава има в приложението. В нея Карълайн даже говори Grinning
Най-подходящата и програма за начинаещи в YouTube е Iron, като се подберат ниски до средни тежести и се внимава за техниката на изпълнение.  Тъй като тя не включва никакво кардио, а в същото време тренировките са кратки - около 30-40 мин., бих добавила и 15 минути интензивно кардио в дните за горна част.

# 404
  • Bristol
Аз съм супер нередовна тук.
Да се оплача, от началото на декември 3 пъти вече боледувам! Такова чудо до сега не е било. Попаднах на проучване, че нощните смени влияели негативно на имунната система и тях виня. Но свърших, вече ще съм в къщи и редовна и с упражненията с тежести, не само тичането. Плюсът на командировките беше, че правих моите 5к в невероятно красиви паркове и защитени природни зони 💕

Prayer, от мен само един съвет, която и треньорка да подхванеш, гледай по време на сесиите да обяснява и напомня за правилната позиция и изпълнение на упражненията.

За тежестите, аз непрекъснато ги менкам от 3 кг до 24 кг в зависимост от упражненията и как се чувствам на момента. Понякога започвам с по-леки и при повторенията повишавам килата, понякога започвам с тежки и при повторенията намалявам 😁

Не съм се похвалила, подаръкът ми за Коледа са Shokz open run pro 2 слушалки. Смесени ревюта четох за тях обаче на мен ми паснаха супер! Ползвам ги редовно навън, тичайки, карайки колело или просто като отивам пеша някъде 😊

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 18:05 от Merry

Общи условия

Активация на акаунт