Тренировки в домашни условия - 125

• 21 870
  • 414
  •   1
Отговори
# 405
Виждам, че пак се коментира въпросът с тежестите. За мен е много относително. Зависи от мястото на даденото упражнение в тренировката, от броя на сериите и повторенията...
^^^ Абсолютно!
И кое е самото упражнение!

PS Днес имах удоволствието да направя любиматата си силова тренировка - ринене на свеж сняг - за първи път след паданията миналия Февруари и проблемите с китката ми! 90 мин pure bliss! Сега съм потна и уморена, но щастлива!

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 19:51 от Agent Provocateur

# 406
Ако трябваше да започвам тренировки сега бих започнала с треньор.

# 407
  • Чикаго / София
Prayer аз за диастаза правя всеки ден след дневните ми упражнения, 10 минути упражнения за диастаза. След три бременностти и доста килограми нагоре и надолу диастазата ми е много зле. Няколко месеца вече упорито продължавам 5 дни в седмицата след другата ми тренировка да ги правя и забелязвам, че определено мускулатурата на корема ми е заякнала. Много далеч съм от плочки и плосък корем, но определено упражненията ми стават вече по-лесни. Аз правя с тази мадама:

https://www.youtube.com/watch?v=1WlKyHGxOTY&list=PLesXpiYXIf1G1j … TQjOsde4J&index=1

За начинаещ човек, бих почнала с тренировки, които са по-къси, да се обяснява всяко упражнение. Например тази дама ми изглежда, като добро начало, или някои от begginner тренировките на Хедър:

https://www.youtube.com/@fitbymik/playlists

Успех, каквото и да решиш, и най-важното е постояннството. Каквото и да избереш, всичко ще даде резултат, важното е да ти е забавно, не неприятно, и да си постоянна.

Аз завърших днес 11 ден на Iron. Тук се усеща като -25C, та ще пропусна разходката навън днес, а май и следващите няколко дни.

# 408
  • Варна
Prayer, Добре дошла в най-готината тема!
С диастаза внимавай с тренировките за корем. Вероятно знаеш, че има противопоказни упражнения.

Аз започнах с Руми Илиева, после Хедър(и двете за кратко, тук бързо ми отвориха очите ☺) и на края Карълайн, която ще е доживотна любов!!

Днес ден 1 и 2 от Fuel + 10мин финишър booty gluteus.

Признавам, бяхте ме наплашили с предните постове и със страх я започнах, но на първи прочит ми хареса. Ще видим следващите дни и най-вече как ще ми дойде седмичния сплит. Радвам се, че я стартирах след 2 поредни iron, и определено ефекта се вижда, а имах нужда от леко по-голямо раздвижване. Влизам пак във фаза доизчистване и добре ще ми дойде.
547 активни калории тренировка, рядко минавам 450-500, 1100 за деня. Доволна съм.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 23:04 от eli70o0

# 409
Днес: чудесна тренировка за цяло тяло с пудовка. Purple Heart

Загрявка- китайска гимнастика за цяло тяло.
Куул даун- кротък стреч.

Довечера- йога

# 410
Dez, мерси за тренировката с пудовката. С удоволствие ще я направя тези дни! Отдавна не съм си докосвала пудовките, а си ги обичам. Реално най-много ги ползвам за single leg RDL

Идея за новите притежателки на виброплатформи:

# 411
  • Перник
Привет!
Отдавна не съм писала, но не остава време. А няма и с какво да се похваля Wink

No_frame bitch, много моля! Аз съм с най-малките тежести. До скоро имах дъмбели 2*2 кг., 2*5 кг, пудовка 6 кг. Вече имам дъмбели, с които мога да правя до 2*10 кг. или 1*18 кг. Е, вчера реших да правя напади с 12 кг. и си повредих левия глутеус Joy Наболява ме като лягам по гръб на постелката, иначе нямам проблем. Явно не ми е писано да тренирам с по-сериозни тежести, въпреки че при нужда местя 47 кг. бетонни блокове.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:38 от SvetlaK

# 412
Светле, много си нежна и грацилна! Да си жива и здрава и да поддържаш здрав дух в здраво тяло със най-разнообразни тренировки!

# 413
Оставила съм си нещо интересно отворено и ще го постна тук ни в клин ни в ръкав, защото затварям част от 40++ таба, които са отворени в момента:
https://examine.com/faq/can-one-binge-make-you-fat/

И да си добавя отчета за миналата година - рядко лоша за мен покрай хоспитализации и травми и здравословни проблеми. През Януари'25 съм планирала 2 цикъла по 99 тренировъчни дни, "зимно-пролетен" и "есенно-зимен" и един лежерен "летен" от 33. Първият съм го направила изцяло 99/99, за третия не ми достигат 6 трен.дни (93/99). Вторият изобщо не съм го осъществила. Пиша "трен.дни", а не "тренировки", защото в рамките на 1 трен. ден имам понякога до 3 мини тренировки с дължина около и под 30 мин, които не би било редно да броя като пълноценна тренировки. Но като цяло много слаба година в сравнение с последните 5. Изгрeбала съм само 780 km (в гребането сезоните започват през май и завършват в края на април), буквално наполовина на това, което съм правила предходните сезони.

И въпреки всичко това имах и позитивен фиийдбек относно физ. ми кондиция от Дексаскана (с който досаждах на всички тук през Юли), а пост Декса свалих и още няколо кг, за което помогнаха много и анализа и съветите на Аюрведиците.

Та така. Новата 2026 я дават като благоприятна за нови начинания и цикли, та да заложа един 99 трен. дни преди  рождения ми ден на 6 Май. Черно на бяло пиша, че трябва да включа 2 силови цяло тяло/седмично или 4 мини силови сплита, освен редовната ми диета от гребане + спининг. Трябва да включа и поне 2 трен. седмично от типа йога/стречинг/пилатес. Мин. крачки - 11 000/ден - комбинация от ходене/пътека/кростренажор. Всекидневно виброплатформа + сутрешна зарядка + мини мобилити бърстове. И ми се ще да намеря пързалка, защото много ми липсват кънките този сезон (местната ми пързалка има много лимитирани публични часове, та се налага да шофирам по съседните вилаети). А ММ ме кани да ходя с него във джим, та и това ми се ще да впиша в плановете. Казах Simple Smile
(не се хилете бре, само със заричане не стават нещата - на мен ми трябва да си го напиша, да си го заложа в календара, да си го отчитам за да държа нещата под контрол, щото аз съм си контрол фрийк!)
Към днешна дата съм направила 10/99.
PS Като фитнес  цел си поставям и да достигна 10 000 000 изгребани метра тази година!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:30 от Agent Provocateur

# 414
Агент, аплодирам те за организацията! Машалла! Стискам палци годината да е безаварийна!

Днес направих пудовка за долна част, много хубава тренировка. Purple Heart

Насилих се да отида на разходка от 10000 крачки навън в тъмното Цял ден седя на стол, слънце не виждам.
Мразя януари от дън душа. Не можах да замина за плануваната от лятото Шри Ланка по ред причини, дано догодина успея.

Тази семица вече задължително ще имам 5 силови, не мога да пропускам повече.

Общи условия

Активация на акаунт