Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 14 426
  • 358
  •   1
Отговори
# 105
Мароканците не са проблем за Испания, и в частност за Андалусия.
Има двойна междудържавна споготба, хората се наемат в земеделието с фирми, легални са. Ако искат да останат, трябва само да си намерят друга, легална работа.
Проблемът са пакистанци, индийци, мними сирийци...

Допълвам, защото явно, някои не разбират разликата.
Един човек, бидейки от Индия или Пакистан, не е автоматично криминален контингент.
Криминални са, защото пристигат нелегално, никой не знае какви престъпления са извършили там, нито има механизъм за проследяване, с тия измислени манифести, дето им позволи Урсула и баба Меркел, да се подвизават из Европа.
Т.е. мароканците, примерно, по дефолт , са били пресяти още в посолството си, преди да получат разрешение за пребиваване. Те имат, подобна сбоготба и с Франция.
Не казвам, че са извън черните хроники, но то и местни престъпници си имаме.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:57 от LordOzzy ⚡

# 106
Златанов беше казал, че мароканците на границата ни са много агресивни и нападат граничните полицаи.
Във Франция и Испания също са сред проблемните.

Четох, че в Индия има много изнасилвания, така че, да...и те не са много надеждни, ако няма внимателен подбор.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 14:23 от Alexa10

# 107
Ами, да ги екстрадират!
Доколкото знам, няма война в Мароко( основният рефрен на еднорозите).

# 108
Да, нямат никакво основание да узаконяват влезлите незаконно и да им дават статут на закрила. Ако искат да влязат в Европа, нищо не им пречи да го направят законно.

# 109
  • Deutschland
Вчера сутринта получих имейл. В училището са дошли 20 нови деца, без раници, без пособия, без нищо. Спешно се събират пари от всички желаещи родители. Децата били бежанци. От коя държава не става ясно. Сутринта видях единия от родителите, говореше развален руски. В модерни дънки, парфюм се лее от него, чанта маркова, а детето с найлонова торбичка. Колебая се пари ли да дам или да купя пособия. Май наистина са им секнали помощите и ще се залавят на работа, но за децата ми е жал.

# 110
Много си жалостива!
Лее се парфюм, а няма пари за чанта на детето Rage
Децата, до сега, не ходеха ли на училище?

# 111
  • Deutschland
Сега са пристигнали от там, откъдето са. След регистрация на адрес, трябва веднага да започнат училище.

# 112
Аз съм изостанала, бих купила на определено дете, да го видя. Помагала съм някога на дете, дошло от далеч на училище тук,  по празници, като е болно, идваше  с моите да общува.
 Но така, дайте да дадем ми и свидно. Не   е СМС за два лева. Помощ за когото знаеш нещо - да.
 На самотен баща с три деца - подаръци за празник. Нямам големи възможности , това е принципът ми.
 Няма значение каква народност са децата, руски език, украински, папагалски.
 Има достатъчно финансиране за  мигриралите новодошли особено.

# 113
  • Deutschland
Ами няма. В класа на малката има дете от Мароко, което яде по пакет бисквити на ден, друго няма. Няма платен обяд в стола, защото техните не плащат. Няма закуска, няма обяд, няма за следобед. Една от майките пита в групата. Да, града, общината може да плаща, но защо да го прави? Защото са деца, жено. 64 € струва стола месечно и има три степенно меню +плодове. Защо общината или държавата плаща социал на нашите и румънските роми? Вместо да се впрегнат на работа, те друсат кючеци в центъра по цял ден. Много ме е яд.

# 114
Защо общината или държавата плаща социал на нашите и румънските роми? Вместо да се впрегнат на работа, те друсат кючеци в центъра по цял ден. Много ме е яд.
Турски изселници уреждаха нашите и румънските цигани по някакви схеми да получават социалки, но не получаваха цялата сума. Естествено една част за наелите ги. Бяха писали преди време за въпросните схеми
и като изхващаха инициаторите на мероприятието, нашите се завърнаха.
Не знам какво стана с тия в Дуисбург, дето бяха направили някакъв стар изоставен
квартал в боклучийница. Там се бяха заселили сами, без да търсят съдействие от някого. Много НПО-та
се застъпваха, когато кметството пропищяваше от тях.

# 115
Ама, как така, в „Мека-та на помощите“-Германия, да няма начин!?

# 116
Ама, как така, в „Мека-та на помощите“-Германия, да няма начин!?

Е има.
Свирят на струната на родителите.
Като гледам Фрау С, малко им трябва. Те са обработени и готови да издържат всеки.
Затова и всички искат в Германия.

# 117
# 118
Един добър клип по темата:
https://www.youtube.com/watch?v=NHPtA2LK5dU
-------------------------
Цитат
Комисията предлага Съветът на ЕС да одобри схема за разселването на мигранти, като ще бъдат допускани изключения за най-засегнатите досега страни, предава кореспондент на БТА.

В тази група страни са посочени България, Чехия, Естония, Хърватия, Австрия и Полша, които в последните пет години са били под засилен миграционен натиск. За тези държави се предлага следващата година да ползват частична или цялостна отстъпка от схемата. В България, Белгия, Германия, Естония, Ирландия, Франция, Хърватия, Литва, Латвия, Нидерландия, Полша и Финландия в последните години са пристигнали много мигранти и има трудности с тяхното настаняване, затова те трябва да получават с предимство подкрепа от ЕС, предлага комисията.

По т. нар. схема за солидарност се предвижда държавите от ЕС или да приемат разселени мигранти, или да правят финансови вноски. Комисията днес уточни, че предложението за действие на схемата (за квотите по разпределение на мигрантите и за размера на финансовите вноски) няма да бъде общодостъпно до разглеждането му от Съвета на ЕС. Държавите от ЕС сами трябва да постигнат съгласие по тези показатели, които ще станат задължителни, след като бъдат приети, поясни комисията.

Очаква се тези стъпки да завършат до средата на следващата година. ЕК ще представя всяка година доклад за развитието на обстановката с миграцията, който ще служи за основа при определянето на бъдещите квоти и финансови вноски. Най-засегнатите от прилив на мигранти държави ще могат да поискат тяхното разселване по силата на утвърдените по-рано схеми.

При представянето на днешните предложения еврокомисарят по вътрешните работи Магнус Брунер посочи, че предстои най-голямата реформа в миграционната политика на ЕС. По неговите думи от въвеждането на изцяло електронните проверки по външните граници на ЕС преди месец вече са регистрирани 4 млн. преминавания и са взети данните на над 3 млн. чужденци.
https://www.standartnews.com/svyat/ek-bie-trevoga-risk-za-balgariya-613742.html

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 04:32 от Alexa10

# 119
Ето какво е последвало вече. От фейсбука на Vox Baleares, постовете са със снимки и статия и са почти всеки ден, ето последните.

Двама африканци са нападнали касиерка в Llucmajor, имали са предишни изяви и досиета.

Задържани са алжирци, след множество откраднати коли.

Задържани 4 сенегалци, след множество нападение над туристи с цел грабежи.

Задържан мароканец, след сексуално нападение над две момичета в дискотека.

Задържан алжирец, след изнасилване на мъж.

Група от африканци е заобиколила и набила няколко полицаи, докато последните са се опитвали да задържат други субекти.

Мароканец е задържан след нападение в гръб и нанасяне на удари на човек, с цел открадване на часовник.

Мароканка с фамилията си, е набила две служителки в здравния център в Ибиса.

Мароканец изхвърля от жилището й 65 годишна жена с ментални проблеми и след това го отдава под наем.

Отделно има почти всеки ден, нападения, заплахи, крадене на златни синджирчета и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт