Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 14 418
  • 358
  •   1
Отговори
# 180
Това " сред нищото" е голяма забава Grinning
Аз живея " сред нищото", на половин час път от всичко.
Претендирам, че имам в пъти повече качество на живот, от търсещите "всичкото", без значение дали е София, Варна, Мюнхен или Лондон.

# 181
  • Glasgow
И аз живея в нищото 😅 нещо като Драгалевци за София, не съм сигурна дали е точно сравнение, бивше селце сега съм голям град, не е най пош селото, но бива, по класациите за живеене го пишат като "перфектно за живот след пенсиониране"😅"Градската среда" си я набавям ежедневно на работа. Понякога ми липсва, че няма разнообразие, няма азиатци, нищо. Няма наблизо джамия и халал магазини и предполагам затова избягват ареала.

# 182
Няма наблизо джамия и халал магазини и предполагам затова избягват ареала.
Много лесно решение за отблъскване, почти като противозачатъчно.

# 183
https://www.youtube.com/@PrisonPlanetLive

Това е един от много хубавите и добри канали по темата. В него има видеа, заснети от жени, докато са тормозени от мигранти, както и други неща, свързани с тях. А и мъжът зад канала, има доста адекватно мнение по въпросите.

Оставям го тук, защото такива източници, които показват истината, не са чак толкова общоизвестни и разгласявани. Поне и нещо полезно да свършат социалните мрежи, само там можем да се осведомяваме какво точно се случва из Европа. И все още има места с поне някаква свобода на словото и изказа.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 04:28 от Alexa10

# 184
  • Glasgow
Вчера австралийска крайно дясна сенаторка, която има проект за забрана на бурките на публични места се е появила в парламента с бурка 😅 Има вълна на недоволство и я обвиняват в евтина провокация, а тя казва- защо, нали е позволено, ако не искате да ме виждате така- забранете ги. Санкционирана е сега, 7 сесии няма да присъства.🤐аз тези пълните бурки, дето и очите не се виждат niqab ги намирам много страшни. Изобщо не знаеш кой е под плата. С хиджаби и тези дето поне очите се виждат свикнах

# 185
При нас ги забраниха.
Много се шумя, много обвинения...даже има , някакво дело за граждански права, заведено от една пакистанска организация...
На практика,  са забранени сега.
Вчера гледам срещу мен,  една цяла група забулени , които не спазват по свой си начин, намерили как да заобиколят закона- на лицето носят огромни, шити от плат, маски, подобно на ковидните маски ...

# 186
Сред нищото имам предвид далече от море и под 100 000 или хайде поне 80 000 души. От София се бях забила в градче с 30 000, как няма да ми се струва скучно и влудяващо? И в "град" с 4000 души в България съм живяла, там още по-тежко.

За мен и Мюнхен, и Лондон, и София са в средата на нищото един вид (landlocked), но поне са големи и може да се разсееш от това, че са далече от море, но пак езерата и реките, че и планините за мен не са предпочитани места за бягство сред природата, а морето. На Витоша се качвам веднъж на 5-10 години. Варна не ми е сред нищото - тя е крайбрежен град и то с пясъчни плажове.

На море дори най-малките крайбрежни градчета ми дават чувството за простор и усещането, че са част от големия свят. От Поморие например по ивицата виждах Равда или поне някакви къщи преди нея. Град със същата големина сред полета или планините не дава това чувство на отвореност и свързаност. Като ме четете ще кажете, че морето ми е в кръвта, но и от двете ми страни съм от landlocked региони. Ето, дори на английски терминът за град, държава или област далече от море или океан е с леко негативна конотация - "заключен от земя".

По темата - повечето ни мигранти в Испания с изключение на тези в Барселона наистина са по разни селца и малки градчета край Валядолид, Леон и т.н. Аз не бих се забила толкова навътре в държава, в която има море/океан. И то в малко градче, та още повече да осъзнавам колко далече от морето или океана съм.

По поста на Jokerr:
Австралия, за тяхно щастие е по-далече от БИ и Африка,там пък как отиват като се има предвид цената на билетите за самолет?! Нали са бедни клетниците? И там ли са решили да им вкарват diversity? Мислих, че само индонезийките там ходят така, но не чак толкова прикрити. А те са мирен народ като цяло.

# 187
Горният пост е нечетим, освен показателен.за твърде лични неща, ...
Никой и нищо, дори най- големият, многомилионен град , не може да запълни вътрешна липса.

# 188
  • Glasgow
Ама това са си ваши лични предпочитания, не говорете за цялото. Аз нямам море наблизо, имам планина и водопади, стара крепост и чужденците дават луди суми, за да отидат до там. Море имам на един час, устройва ме, то и никога не става за къпане по моите настройки е все студено, така че и езера ме устройват. Аз дори не разбрах къде ви се живее и защо е нужен голям град, като така или иначе нищо не ви харесва. Мол и кино ми хрумва дето е предимство.

# 189
Ози, то си е казано - "всичко далече от морето е провинция". Wink Какви липси, какво нещо.

А баш си е по темата, защото нашите мигранти се забиват по разни села и малки градове, а после реват, че местните не ги приемат. Ами в малките градове повечето хора са коне с капаци, как да ги приемат?

И още нещо. Нека не се лъжем - и нашите тълпи от роми правят много зулуми там и ни правят лоша реклама. Точат социала, проституират. Та точно в един малък град като българка още по-лесно биха ме посочили и казали "тези са от вашите хора, вижте какво правят!". Как да им обясниш на такива хора. Те съседното село с векове са го приемали за чужбина едва ли не, има страни където на всеки 10-15 километра са а различни диалекти дори. Та, масово нашенци ходят в такива затворени общества, пък после защо така стана.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 10:12 от Анонимен

# 190
  • Deutschland
И в Германия ще забраняват бурките, но не виждам как ще стане, дори и да променят закона за религиозна свобода.
Ще си плащат глобите евентуално и пак ще ги носят.

# 191
Ози, то си е казано - "всичко далече от морето е провинция". Wink Какви липси, какво нещо.

А баш си е по темата, защото нашите мигранти се забиват по разни села и малки градове, а после реват, че местните не ги приемат. Ами в малките градове повечето хора са коне с капаци, как да ги приемат?

И още нещо. Нека не се лъжем - и нашите тълпи от роми правят много зулуми там и ни правят лоша реклама. Точат социала, проституират. Та точно в един малък град като българка още по-лесно биха ме посочили и казали "тези са от вашите хора, вижте какво правят!". Как да им обясниш на такива хора. Те съседното село с векове са го приемали за чужбина едва ли не, има страни където на всеки 10-15 километра са а различни диалекти дори. Та, масово нашенци ходят в такива затворени общества, пък после защо така стана.
Пак казвам, личи си, че не си живяла в чужбина.
Първо, хората по селата не са селяни, а и доста от тях са ходили тук- там...Ти направо  ни изкара, българите, най- напредничави Joy
Няма начин да ме сравняват с циганите,  защото аз говоря език, работя, имам социална ангажираност, имам деца, интегрирани в ученически и спортен живот, имам познати и приятели от местните, гласувам и участвам в политическия живот....
Има ли смисъл, да се говори повече?
Ти познаваш силно урбанизиран център,  евентуално,  където никой не те" бръсне за слива", както казват в северозапада,  аз познавам истинският живот.

# 192
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/21784827
"Трима марокански мигранти нападнали колата на италианска двойка и принудили мъжа да гледа, докато изнасилват 18-годишната му годеница, пише "Дейли мейл".

Според полицията в Рим, мъж е бил задържан и принуден да гледа как мигранти, нахлули в колата му, изнасилват 18-годишната му годеница. Двойката била паркирала в тихо кътче на Tor Tre Teste - парк в източната част на столицата. Минути след това италианците били обградени от тримата мигранти."

# 193
Изроди,  и какво, хванати , осъдени  или не е било достатъчно продължително. Бедна Европа!

# 194
Срам и позор за самопровъзгласилият се за  ''най-доброто място за живеене в света" ЕС.
Все едно не знаеха какви изроди канят и принуждават местните да се съобразяват с тях, и да ги обгрижват.Никъде го няма това падение.Никаква ответна реакция, само констатации и бездействие.
У нас ''разбили мрежа'' за трафик на мигранти.Много важно!Те нямат идея колко са минали.Сумите, които плащат тези престъпници са доста големи и за западноевропейците.По 4хил. евро през зелена граница и 15хил. евро с автомобил.Сега какво ще ги правят тези сирийци, иракачани, иранци?А, да!Ние ще поемем грижата за тях.У нас като са забранени всякакви "дамски тоалети'', които вървят с покрито лице, защо в центъра на София все пак се разхождат такива и униформените никога не ги забелязват?!Отделно в целият ЕС кой знае колко  спящи клетки има.Ама и на никой не му пука.Нали казаха преди 10г.шефовете:Свиквайте!
https://nova.bg/news/view/2025/11/25/518798/разбиха-международна-мрежа-за-трафик-на-мигранти-10-души-са-с-обвинения/

Общи условия

Активация на акаунт