Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 13 937
  • 350
  •   1
Отговори
# 285
  • Deutschland
За съжаление не става по месторабота. Иначе работя в близък град, но повечето работа е на компютър, имам възможност да го правя и от вкъщи и често се възползвам. Само по адрес стават нещата.
Мога да кажа в детската градина как беше. Там пък 98 % бяха Ахмед, Салиха и сие. Учителките обаче не позволяваха волности и ги държаха строго. Та много зависи и от учителите.
Веднъж едно местно дете се беше опънало на една от ония, на които им се повръща от бели и руси и веднага майката се беше оплакала за расизъм и не знам какво още. Те само тва знаят расизъм.

# 286
Толкова ли няма близки места с по-нормални училища? Села, градове.
Всеки път като напишеш нещо подобно и ми се свива сърцето за детето ти.
То си няма кой да го защити. Трябва да има начин.
Не може да излизате вечер от страх. За коледния базар брахте страх, училището.
Как се живее с всичкият този стрес?

# 287
За съжаление не става по месторабота. Иначе работя в близък град, но повечето работа е на компютър, имам възможност да го правя и от вкъщи и често се възползвам. Само по адрес стават нещата.
Мога да кажа в детската градина как беше. Там пък 98 % бяха Ахмед, Салиха и сие. Учителките обаче не позволяваха волности и ги държаха строго. Та много зависи и от учителите.
Веднъж едно местно дете се беше опънало на една от ония, на които им се повръща от бели и руси и веднага майката се беше оплакала за расизъм и не знам какво още. Те само тва знаят расизъм.
Ами, в този близък град, където работиш- там няма ли нормални училища?
Именно там, ще я изместиш, никой не трябва да знае, че работиш и от вкъщи.
Правиш си декларацията при работодателя, и готово.
Аз не знам какво чакаш...

# 288
  • Deutschland
Срещат се и нормални училища. Търсим постоянно и ново жилище в нов квартал, но заради многото новодошли, става трудно.
На всички ни е трудно, но нямаме избор в момента.

# 289
Разбира се,  че не е лесно, ама като те чета, и подскачам Cry

# 290
Фрау, пращаш ли имейл на училището след всяка такава случка?  Ти също можеш да играеш с ксенофобската карта и да имаш писмена следа, че си се оплакала. 
 " Днес   мехмед заплашва дъщеря ми с убийство, какво ще предприемете у кога, защото тя се страхува и смята, че я мразят защото е чужденка.  Имам ли основание да се притеснявам за физическата й сигурност? ".
 Като дойде коментара, че не си играе със салиха- нов въпрос от твоя страна -  "Благодаря за обратната връзка,  натъжавам се, че не се отпуска с децата, но смятам, че е резултат от тормоза, на който е подложена, и за който ви писах 10 писма на тези и тези дати.  Как предлагате това да се прекрати?". 

# 291
Мехмет има благородна кафява кожа и само такива като него могат да обвиняват в расизъм и ксенофобия. Срещу носителите на религията на мира не може да има оплаквания. В Ютюб гледам германци и австрийци, които казват, че хем плащат сериозни данъци за здравеопазване и образование, хем не могат да пуснат децата си в публично училище защото ги обиждат, третират, нивото е зле и трябва да си плащат за частно училище. За лекар също трябва да се доплаща иначе чакаш безкрайно. Близкоизточните и африканците претоварват системата (социалната, здравната, образователната)и всичко върви бавно надолу, освен разбира се насилието. То е нагоре. Но хей те ще се справят.
Не знам дали е вярно, казват също, че Германия е в рецесия, но се готви за война.
Луда работа.

# 292
  • Deutschland
Мерц се готви за война, немците не са съгласни. Тук никой не говори за война сред хората.
За здравеопазването от опит мога да кажа, че не съм доплащала никъде при лекар, както и не съм чакала за преглед месеци. С нормална здравна застраховка съм, не частна.
В квартала ми има частно училище до 4ти клас, оказа се че е на някаква секта, не помня точно. Нашенски роми, които са в сектата, защото дават помощи, са записали децата там. Таксата е 130 € месечно, но не знам кой плаща.
Писала съм имейли, говорела съм очи в очи с учители, клатят глава и това е. Да, мобинга е забранен, да разбираме ви. Да, знаем, че е така. И точка!
Най се дразня, когато ми кажат, че класа харесва дъщеря ми. Моля?
Тя просто е прекалено наивна и свита. Има за обяд примерно сьомга с нещо си. Почва се " Дай рибата на мен, ти изяж другото". И тя дава. После я питаме Защо, отговаря "Ами като им дам, ще започнат да ме харесват". С учителката съм водела епични спорове, но без ефект.
С детето говоря да има самочувствие, да не се поддава на провокации, без ефект.
От три години съм се превърнала в кълбо от нерви.

# 293
Въпреки риска да стане досадно, ще продължавам да го натъртвам.

Първокласникът Мохамед искал да убива. Из Европа 12-15 годишни мигранти извършват жестоки престъпления.

Имайте го предвид, когато някое българско нпо излезе за пореден път да си играе със съвестта и съчувствието ви и да ви обяснява, че щом са деца, значи сме длъжни да ги приемем. НЕ, НЕ сме длъжни, защото това, че са деца, НЕ означава, че не са способни на насилие. Освен това, те са с друга култура, с друго мислене и възпитание. Тук и 18 годишните мигранти ни ги представят като едва ли не, десет годишни, невръстни деца.

Може да звучи коравосърдечно, но вижте какво се случва в Швеция. Там в последно време, вербуват непълнолетни и малолетни за бандите, защото наказанията са ниски или никакви.

В Австрия по едно време, също пропищяха от детска, мигрантска престъпност.

В Италия и в Испания също имаше такива случаи.

Когато нахлуваш незаконно - нямаш никакви права да изискваш нещо!

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 23:12 от Alexa10

# 294
Ох Фрау, ...много тъжно ми стана.  Дано в гимназията се променят нещата.   

# 295
Аз избягвам да давам съвсем лични квалификации и съвети, но... това не е шега работа!
Детето ти страда.
Съсипва му се самочувствието за цял живот...
Ако трябва земята обърни, направи нещо Hands Pray

# 296
Така е,  много родители са  в ситуацията  на Фрау С , биха го направили ако можеха.Учителите мълчат.Сигурно ги е страх, а може и да им е намекнато да си мълчат.Властите крият престъпления, ако не успеят да ги прикрият ги омаловажават.Такава е официалната политика на ЕС.Както едно време трябваше да си мълчим и съгласяваме с вождовете, така и сега.
Аз съм писала преди години, същото ми сподели една белгийка.Напуска родният си град, защото детето и е наричано от арабчета и африканци ''бяло прасе'' и др. подобни.Преместила се е в малък град, където и др. заможни нейни сънародници са избягали по същите причини.Децата им учат в много скъпо частно у-ще.
От сърце желая на Фрау С да успее да излезне от това положение по-скоро.

# 297
Решението е да смени училище, но след като над 95% за тъмни в това, ще са тъмнини и в съседното. Частни училише за 130€ няма, това ще е нещо междинно, затова е и пълно с роми.
Тея които дават акъл да се жалва с мейли или на живо не знаят, че няма абсолютно никакъв смисъл, ама никакъв. В държавни училище е така и всеки трябва да търпи всеки. Който започне прекалено  да се жалва, му се обяснява това което писах у се предлага да отиде в частно.
След като белите  са единици, няма как нещо да се промени, толкова  ли не разбирате.

Единствен шанс е частно училише или смяна на жилище /адрес и отива в друга зона / град.
Явно и двете са непосилни по една или друга причина.
Доколкото разбрах, мъжа не знае какво се случва дори и няма да се уведомява да не не разсърди. Това дете общо ли е се чудя..

Но да се чака още една година също не е опция са мен. А след това какво?
Да не би след 4 клас да стане друго?

# 298
Не е така навсякъде. Имам приятели, които преди 2 години заминаха за Германия.
Намериха лесно училище в Берлин и няма това, което пише Фрау С.
Тук има и немска тема, за хората, които са в Германия. Свободна е за четене.
Не е масово това, което се описва.
Затова ми е чудно, защо не се мести детето. То само не може.

# 299
  • Deutschland
Чела съм немската тема, за тях всичко е цветя и рози.
На мъжа ми не съм разказала последните събития, защото ще побеснее и не знам какво ще се случи в училището.
Тук често говоря с други родители и те се оплакват много. Не съм само аз.

Общи условия

Активация на акаунт