За здравеопазването от опит мога да кажа, че не съм доплащала никъде при лекар, както и не съм чакала за преглед месеци. С нормална здравна застраховка съм, не частна.
В квартала ми има частно училище до 4ти клас, оказа се че е на някаква секта, не помня точно. Нашенски роми, които са в сектата, защото дават помощи, са записали децата там. Таксата е 130 € месечно, но не знам кой плаща.
Писала съм имейли, говорела съм очи в очи с учители, клатят глава и това е. Да, мобинга е забранен, да разбираме ви. Да, знаем, че е така. И точка!
Най се дразня, когато ми кажат, че класа харесва дъщеря ми. Моля?
Тя просто е прекалено наивна и свита. Има за обяд примерно сьомга с нещо си. Почва се " Дай рибата на мен, ти изяж другото". И тя дава. После я питаме Защо, отговаря "Ами като им дам, ще започнат да ме харесват". С учителката съм водела епични спорове, но без ефект.
С детето говоря да има самочувствие, да не се поддава на провокации, без ефект.
От три години съм се превърнала в кълбо от нерви.
На секти не съм чувала да дават образователен лиценз и право да дават степен на образование. Дори в България има регулации. Това училище законно ли е? Ако наричате протестантските и католическите училища секти, е много тъжно за вас. Внушението, че частните училища са "към секти" в които ходят роми също не е истина.
Да не говорим, че сто пъти предпочитам нашите роми християни пред новите европейци. Но това съм аз.
Иначе съжалявам, че детето Ви преминава през това в училище. Желая Ви проблемът да се разреши скоро.