Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 13 937
  • 350
  •   1
Отговори
# 300
Мерц се готви за война, немците не са съгласни. Тук никой не говори за война сред хората.
За здравеопазването от опит мога да кажа, че не съм доплащала никъде при лекар, както и не съм чакала за преглед месеци. С нормална здравна застраховка съм, не частна.
В квартала ми има частно училище до 4ти клас, оказа се че е на някаква секта, не помня точно. Нашенски роми, които са в сектата, защото дават помощи, са записали децата там. Таксата е 130 € месечно, но не знам кой плаща.
Писала съм имейли, говорела съм очи в очи с учители, клатят глава и това е. Да, мобинга е забранен, да разбираме ви. Да, знаем, че е така. И точка!
Най се дразня, когато ми кажат, че класа харесва дъщеря ми. Моля?
Тя просто е прекалено наивна и свита. Има за обяд примерно сьомга с нещо си. Почва се " Дай рибата на мен, ти изяж другото". И тя дава. После я питаме Защо, отговаря "Ами като им дам, ще започнат да ме харесват". С учителката съм водела епични спорове, но без ефект.
С детето говоря да има самочувствие, да не се поддава на провокации, без ефект.
От три години съм се превърнала в кълбо от нерви.

На секти не съм чувала да дават образователен лиценз и право да дават степен на образование. Дори в България има  регулации. Това училище законно ли е?  Ако наричате протестантските и католическите училища секти, е много тъжно за вас. Внушението, че частните училища са "към секти" в които ходят роми също  не е истина.

Да не говорим, че сто пъти предпочитам нашите роми християни пред новите европейци. Но това съм аз.

Иначе съжалявам, че детето Ви преминава през това в училище. Желая Ви проблемът да се разреши скоро.

# 301
  • Deutschland
Моля ви, училището не е католическо или протестанстко. Ще попитам и ще пиша, но от немци знам, че е на секта.
И не правя внушения, точно ромите, които познавам, водят децата си там.
Допълвам, защото проверих онлайн. Училището е на адвентистите, имат 5 училища в цялата провинция. За местните това е секта и не биха пуснали децата си там. Учат както в другите училища, но повече наблягат на религия.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 07:51 от Фрау С

# 302
Адвентистката църква е протестантска деноминация. Законна е в България. Наричат ги съботяни. От юридическа и официална гледна точка са регистрирани вероизповедание. Вероятно е така и в Германия.

Вие знаете най-добре кое е доброто място точно за Вашето дете. Но християнските училища не са непременно секти.

# 303
  • Под сянката на разлистените кактуси
Учат както в другите училища, но повече наблягат на религия.

Ами може би това не е непременно лошо, като гледаме какво се задава...Моите деца бяха в частни католически училища, защото не исках да ги питат днес момченце ли се чувстват, момиченце ли или котенце...

# 304
Учат както в другите училища, но повече наблягат на религия.

Ами може би това не е непременно лошо, като гледаме какво се задава...Моите деца бяха в частни католически училища, защото не исках да ги питат днес момченце ли се чувстват, момиченце ли или котенце...

Скрит текст:
  И моите така, но в Белгия католическите уилища са половината и се отличават с това, че дават домашни, не са внедрили родител 1 и 2, а в двата часа седмично  предвидени за морал/ етика/религия се предлага само и единствено религия, с фокус върху християнството. Адвентистите са според мен безобидни, нямат странни вярвания за разлика от йеховистите и мормоните.  За мен единственият въпрос в случая на Фрау С би бил каква част от децата там отиват в гимназия.  В Германия разпределянето към гимназия, нещо като СПТУ, нещо като техникум и много лош техникум става след 4 клас, а в някои провинции е по усмотрение на началното училище. 
Забелязвам едно връщане към консерватизма и в образованието, но доста време ще мине докато се откажем от идеята, че училището е дисниленд със задължение да прокара текущата идеологема.

@Alexslav, 
Скрит текст:
не знам къде си, но частни училища,  на пари от 100-500 евро на месец има доста, поне в Белгия и Франция. Може би няма там, където си ти.  Ако Фрау С живее в някоя от бундесрепубликите, в които е практически невъзможно да запишеш детето в училище различно от това, което ти се полага по местоживеене, няма "сменяй" .  За да смениш  училището трябва или да се преместиш или да правиш сложни тъмносиви схеми на псевдо-раздяла, така че единият родител да се води на "правилен адрес". 

# 305
Ако наистина имате частни училища на тези цени, то те са субсидирани!
При нас няма такива цени, а уж сме бедните братовчеди на големите в Европа.
Най-добрите няма да коментирам, но най-масовата цена е 400-500 на месец.

„да правиш сложни тъмносиви схеми на псевдо-раздяла“ много ми хареса Heart
Как не съм се сетила, като ми трябваше Laughing

# 306
Португалия обяви, вече официално,  че не знае какъв е броят на емигрантите.
Най- после! Ашколсун! Осаферясаха се!
...
Щели да търсят механизъм за узнаване на истинските бройки!
...
Божкеее,  как!? Кога??
....
Ха, познайте, какво си мисля на тази база!- нашите поне си признаха.
Кога да очакваме,  и в останалата Европа !?

# 307
https://www.youtube.com/watch?v=wv-aL44Rj6s
https://www.youtube.com/watch?v=iEWSRJo9gbE

Мигрантите масово изнас..., но нито дума срещу тях! Големият проблем бил в белите мъже. Обществената атака е към тях.

Гасете лампите и да си ходим. Заслужено изчезваме.

# 308
  • Deutschland
А в Мароко опасно ли е, че прииждат все повече и повече? Не съм запозната изобщо. Цял блок направиха тука и ги настаниха. Минавам от там на път за трамвая сутрин, все едно съм в Африка.

# 309
Толкова е опасно в Мароко, че даже ходим на екскурзии там.
Не знам какво дават по немските телевизии и какво пишат в медиите, но много малко хора бягат от война.
Германия ги отглежда като малки деца: жилища, пари, събиране с разширено семейство.
Как да не дойдеш?

# 310
Те са много мудни, на баба Меркел законите още се носят там, вероятно де.

# 311
  • Glasgow
На мен тази 'бежанка' от Румъния ми излезе преди няколко дни. Не трябва ли да е емигрант, какъв бежанец от Румъния? И защо проси, настанили я, хранят я. Има един квартал тук само с румънци (роми) дето е непрепоръчителна зона, не знам на какъв принцип са се събрали там точно, като дават жилища от общината дали гледат националност или просто дават на един и те после настаняват други нелегално. Такова нещо като в този квартал не съм виждала преминавайки Румъния, изхвърлени матраци в двора, тоалетна чиния, боклуци навсякъде
https://www.glasgowlive.co.uk/news/glasgow-news/young-homeless-r … s-people-33072985
Скоро от някаква ФБ страница ми излязоха нашите тризначки (вече две само) в Лондон, и те в някакъв шелтър там, храна им дават, подслон им дават, ама и те ходят да просят после, не и да работят.

# 312
Положението  е това което е. Ето защо няма да има подобрение. Обречени сме, просто трябва време за да се приключи всичко от познатата Европа

⚠ ООН с остра критика към Бадалона: близо 400 мигранти останаха без подслон в разгара на зимата

Организацията на обединените нации остро разкритикува общината на Бадалона за разселването на стотици мигранти от сграда на бивш институт и от площада, където е бил изграден палатков лагер.

По данни на ООН около 400 души са останали без подслон при ниски температури - ситуация, която според организацията представлява сериозно нарушение на основни човешки права, включително правото на жилище и защита на уязвими групи.
След изкарване на утайките от окупираното училище , ООН размахва  пръст !!

От ООН призовават местните власти да предприемат спешни мерки за осигуряване на алтернативно настаняване и социална подкрепа за засегнатите.

# 313
Транспорт и обратно.

# 314
Ами тези спешни мерки за настаняването им, които ООН иска, може да бъдат - настаняването им там, откъдето са дошли.
Или членовете на ООН могат да си ги приберат у тях. Какво ще кажат по този въпрос?
Защо го няма мнението на Silverstone?

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 16:34 от Alexa10

Общи условия

Активация на акаунт