Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 29 535
  • 700
  •   3
Отговори
# 465
При мен има, но леко.
Тоест аз си пия билковите добавки за запека, но ако не пия цитрата ми се закучват.
Моята схема е много особена. Синергична една такава, абе шашава.
Joy
Иначе следобед пия едно цитратче и един аспоротат.
Често и вечер пия. Имам и бисциглинат, днес ще пийна.
Само оксид не ползвам.

# 466
Магнезий в серум не е много информативно изследване, той там се поддържа все в границите и то ги виждате че не са и много хлабави граници за него...
Малко емпирично остава да се подходи, гледаш дали ти и по-добре с повече или по-малко, ако го вземаш за конкретни симптоми те как са и така.
Сестра ми например дето не съм сигурна има ли 50 кила, взема 2х200мг във вид на цитрат, казва че от едно хапче нищо не усеща като полза а с 2 спи много по-добре и още разни други подобрения усеща.

На мен цитрат не ми влияе на 00 и си пия него че ми е бюджетен, особено както си купувам чист на прах и в голяма опаковка. По 2 грама приемам (приблизително, разбира се), това са някъде 300мг магнезий. Добре се чувствам с толкова, все се каня да пробвам и с малко повече как ще е но забравям и карам по навик - аз го вземам като вече ще си лягам и е малко на автопилот.

# 467
Долче жива и здрава да ти е дъщеричката . 14 години сериозна възраст Flowers Hibiscus Birthday

# 468
Дара, благодаря!🙂
Хапването днес - бургер от сьомга, яйца с праз и зелен лук и малко хрупкави пилешки кожички:

Пилешките кожички са от варени пилешки фенери, които бях обезкостила за супа и бях отделила пилешките кожички за чипс.

# 469
Месечен кантар, който показва, че през ноември съм преодолял последствията от развратния октомври, дори с малка горница. 91 кг. и 96 см. през пъпа. Интересното е, че тези резултати са почти точни като септемврийските, но панталоните ми стават осезаемо по-широки. За съжаление не съм мерил задник и бедро, та нямам точни мерки. Чудя се някакво преразпределение ли тече?! И защо не се преразпределя и коремът...?
Както някои злоумишленици тук ми казаха, явно тумбака ще си го занеса на оня свят! Wink
Като гледам амбициозната цел от 85 кг. трудно ще я постигна и май това са килограмите - около 90. Ще трябва да мисля вече за баланс и задържане.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 12:43 от Гущера

# 470
Здравейте,

Бихте ли коментирали тези резултати, предварително благодаря!

# 471
Имаш инсулинова резистентност. Изследвай и гликиран хемоглобин, защото глюкозата на гладно е висока, а той ще покаже средната стойност на глюкозата за последните три месеца.
Освен това TSH е високо, нищо че е в референтните. Важни са и нивата на ft4 и  ft4 за да се оцени щитовидната.
Липидния профил не е добре и той. Д е критично нисък, а той е важен за ендокринната система.
Аз бях с подобни показатели на инсулин и глюкоза, като влезнах в тази тема преди година и 9 месеца. Много ми помогна това хранене и съветите тук, отслабнах и се почувствах по-добре.
Започвай да четеш първа страница! Успех!

# 472
Има изследван гликиран хемоглобин - 4,9%. Но той не е винаги показателен при ИР (т.е. не е задължително да е висок, защото може с висок инсулин и хипогликемии да се "компенсира").

# 473
Благодаря, Долче! Не го бях видяла. Наистина е така, както си го написала.

# 474
Честит имен ден на всички, които празнуват днес. Да сте живи и здрави!
Долче, честита рожденичка на патерица! Много да ви радва и да има прекрасен живот!
Гущер, браво за резултата!
Идвам с въпрос. Как въвеждате сладкото след фаст или дълъг период без него?
Бях на японското чудо за 10 дни и бях спряла Глюкофажа. Но се разболях от грип и я спрях рязко. Това се случи миналия четвъртък. Започнах да се храня режимно, но когато ям домати или сушени чушки захарта ми скача ужасно много. Отново взимам Глюкофаж. Вчера ядох сушени чушки, тъй като ми се ядеше сладко и усетих как ми скочи захарта. Беше 9. След 2 часа беше 7.3. С сутринта 6.4.
Днес съм на яйца и моркови.  Преди скачаше до 7 и малко, 8 и то когато ям захар, а не чушки.

# 475
Вчерашната храна (ОМАД, затова не е малко) - кюфтета, две яйца с червен пипер и 400 грама зеленчуци " по китайски" (карфиол, морков, червена и оранжева чушка на лентички):

Днес храната беше подобна, но разделена в две хранения - за обяд яйца и зеленчуци, а вечерята ще е кюфтета и последните зеленчуци.
Stryper, благодаря!🙂
Относно кето хляба в Лидъл не помня дали писах🤔, но тези дни случайно видях две намалени със стикер опаковки (но и много смачкани😅) в Кауфланд - не знам дали го имат постоянно на щанда с продуктите без захар или не. Аз предпочитам да си пека сама, ако ми се прияде нещо "хлебно", та този хляб само с много голямо намаление съм го купувала и замразявах.
Може би е добра идея за известно време да не ядеш или да намалиш количеството на домати, сушени чушки, моркови. Ако ти се яде сладко, не е ли по-добре малко тъмен шоколад , чаша какао или дори домашен трюфел с тъмен шоколад и сметана? Иначе си мисля, че е възможно КЗ все още да се влияе от боледуването - дори и да се чувстваш вече ок.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:03 от dolce miele

# 476
И аз си го помислих това, те хубаво са минали няколко дни но не е гаранция че вече си обратно в изходна позиция.

# 477
Да, има го това покрай вируси и боледувания, КЗ може да се влияе и след отшумяване на симптомите.

# 478
Благодаря за съветите! Не свързвах покачването на КЗ с боледуването. Ще я следя и дано скоро се оправи. Засега ще избягвам сушените чушки.  Взех си 5 кг моркови, та трябва да ги ям по малко.

# 479
Аз започнах да си залагам за ферментация точно моркови, че в този сезон са ми супер непривлекателни повечето зеленчуци. Ферментирали повече ме радват и си хрупам по малко с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт