Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 875
  • 685
  •   3
Отговори
# 60
Ами не знам, сега не ми се ровичка, не ме си пререзказва.
То е станция ежк и от интернет.
Не знам, централата на Рамус ми е близко. И е по-евтино.
Може би там в събота да си отида.

За рамус съм чела ужасни отзиви и всички лекари ми казват "само там не ходи".
Новата цибалаб срещу св.  Ана е с отлична организация и никога не чакам.

На мен Рамус също ми е най-близо.
Не съм забелязвала разлики с други 3 лаборатории.
От 2-3 г ходя само в нея.
От лекари съм чувала всякакви препоръки за лаборатории, не вярвам, защото естествено че им дават по нещо за препоръката.
Като знам колко разбират от ИР, чак за лаборатории да вярвам, хайде по-далеч.
В друга тема също потребителка твърдеше, че Рамус е в черния списък, въпроса ми "Защо", така и остана без отговор. Аз за себе си съм си направила изводите.
Успех, Елора, всичко да е на 6. Hands Thumbsup

# 61
Не винаги са безпристрастни лекарите като се изказват за лаборатории, тока си е. Кой праща в която е в същия център където работи той, кой където работи жена му, кой друго... Но тя като тръгне приказка, иди после обяснявай че нямаш сестра Grinning

# 62
Моето отрицателно мнение за Рамус не е от ЕЖК, а от лично преживяване. Тяхната централа ми е на 5 минути пеша, но преди няколко години ме отказаха да ги ползвам, колкото и да ми е удобно. Личната лекарка ми беше дала направление за различни изследвания+TSH, но аз исках да си направя и трите щитовидни хормона и си купих ваучер за Кандиларов, защото там беше най-изгодна цената. И двете изследвания направих през 2-3 дни, като  Рамус ми изкараха много висока стойност, според която трябваше да си променя доста дозата. В Кандиларов излезе почти оптимална стойност. Много им се ядосах, защото щяха да ме накарат поне няколко месеца да си вредя с прекалено висока доза. Друг е въпросът, че преди няколко месеца и в Кандиларов ми объркаха изследване. Ендокринологът забеляза, че не са логични резултатите, и излезе прав, като се изследвах отново. Сега ходя в Бодимед, поне докато не се издънят и те Smiley

# 63
  • Sofia
Не са ме агитирали къде да ходя, а къде да НЕ ходя.
Преди години имаше някакъв скандал с тях и публикации, че реално не извършват изследвания,  за да пестят от реактиви и пишат резултати каквито им хрумне. Не знам какво стана после.

# 64
Бях писала в някоя тема: чичо ми постъпва в болница заради нисък хемоглобин.
На 1-я ден отчитат желязо 6, на втория 17 без да взема или да му преливат нищичко.
На 3-я ден беше нещо по средата.
Това се случва в лабораторията към самата болница.

Къде пестят от реактиви, къде пробите са я замърсени, я не добре съхранявани, я нещо друго, няма как да се знае.

На мен никога не са ми излизали някакви значителни разлики.

С'я и късмет може да е.

# 65
Здравейте, моля да ме извините, ако задавам въпроса си на неправилното място!!

Видяла съм лично как член на семейството отслабна и подобри здравословното си състояние с кето режим и продължава да се придържа към него. Но сега замина за чужбина и вкъщи остана голямо количество Кето спагети (Конджак), които все още са в срок на годност, и бих желала да пусна някъде за продажба. Бихте ли ме насочили къде мога да го направя, ако не е в разрез с правилата? В ОЛХ не е вариант.
Благодаря

# 66
Във форума е забранено.

# 67
Конджакът нали пак е нишесте.
По-малко ВХ, ама какъв е смисълът?
И колко да са по-малко?

# 68
Конджакът не е нишесте, а някакъв полизахарид, който поглъща вода до 50 пъти теглото си. Въглехидрати са 3 гр. на 100 гр. продукт и то изцяло фибри, демек клонящи към 0. Вкусът е неутрален, и приема всякакъв сос. За съжаление текстурата не е като на класически спагети, а хрупат като ония китайски бобени фидета. Аз не съм любител на пастата, но когато моите си правят, лисвам един черпак сос върху такива нудли и им правя компания. Понеже и калориите клонят към 0, после дояждам с пържоли или яйца. Simple Smile

# 69
Полизахарид е = на нишесте.
Въглехидрат е.
Кой колко по-малко го е изчислил ще помоля да ми се обади и точно да ми обясни начина.

# 70
Фибрите също са полизахариди, ако правилно си спомням.
Но тая паста си е залъгалка де, ти хубаво се лъжеш че си се наял със спагети но накрая пак е - и аз какво ще ям сега? Grinning

# 71
От доста време се каня да си взема конджак и точно си поръчах от магазини Зоя и тук пишете, че не е полезен Simple Smile А аз прочетох, че основният му компонент е глюкоманан – разтворими растителни фибри, които не се разграждат в тънките черва, затова не вдигат кръвната захар и не влияят на инсулина. Дори е препоръчван при ИР, защото забавял усвояването на захари и мазнини, създавал усещане за ситост и подобрявал чревната флора. Звучи добре и реших да го пробвам дали ще ми хареса.

# 72
Ти при ИР не ти е зорът бавно да усвояваш захар а по възможност да нямаш захар за усвояване в храната...
Няма да се повредиш че си яла чат-пат от тия фалшиви спагети, но не чакай и нещо да се оправиш от тях. То баластра само, най-много да ти напълни стомаха и да не можеш си изяде истинската храна.

# 73
Скрит текст:
Ти при ИР не ти е зорът бавно да усвояваш захар а по възможност да нямаш захар за усвояване в храната...
Няма да се повредиш че си яла чат-пат от тия фалшиви спагети, но не чакай и нещо да се оправиш от тях.
То баластра само, най-много да ти напълни стомаха и да не можеш си изяде истинската храна.

Да, баластра е. Няма лошо.
Но пак си е ВХ, уж съдържа и пектин, но в тия конджак колко е пектина е труден въпрос.

Аз много обичам суши. Контактувах с японец, който беше искрено учуден, че в България правят суши от японски ориз. То, там нямало такъв. Идвало от най-различни страни, тъй като населението в Япония е много застарявящо, няма кой да се разправя с реколтата, предложи ми няколко хектара земя на която са построени ен брой жилищни и селскостопански сгради + земеделска техника за сумата от 100 хил $.

Та, коджакът от къде идва, с какво е обработен и т.н. е история за докторска дисертация. Ако въобще може да се стигне до "изворите" на произвидство.

# 74
Конжакът е ряпа, а не ориз.
Фибрите са също въглехидрати, но неусвояеми. Хускът е в същата графа.
Нищо им няма на тези нудъли, засищат без да имат  хранителна стойност, та най-добре да се ядат с хубав тежък сос от месо и сметана Joy Стават за разнообразие. Аз им харесвам консистенцията, хрупкави и леко желатинови.

Общи условия

Активация на акаунт