Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 472
  • 673
  •   2
Отговори
# 45
Рецептата за мъфините звучи лесно и вкусно. Мога да ги направя тази седмица.
Моят фаворит са питките с моцарела, бадемово брашно, крема сирене и яйце. Много приличат на стандартни соленки и ги ползвам за хляб

# 46
  • В полите на Пирин планина
Не ми се иска да ям бадемово брашно редовно, а само понякога.

# 47
За от време на време и 90-секундното хлебче става, от всички режимни изгъзици които съм пробвала за мен то е най-близко до хляб, а и е мързеливо и става тъкмо за веднъж. Но и то е с бадемово брашно де.
Така или иначе, за мен тия неща не са основни храни на нашия режим а просто за от време на време, не разчитам с тях да се изхранвам.
Иска известно време за който не е свикнал да яде без хляб но всички можем да потвърдим че сме живи и здрави и без него.

# 48
  • В полите на Пирин планина
Добавих и малко бакпулвер на мъфините - да кажем кафена лъжичка - и станаха още по-пухкави.

# 49
И аз скоро ще правя мъфини. Ама леко сладки. С яйца, йогурт, малко бадемово, еритритол и замразените боровинки от Великден да изхабя Grinning

# 50
Баницата на Шарпи е страхотна също и е без брашна. Аз я пека на много тънък слой, че да не ми стои като глетава. Но и това е рядко. Много по-лесно ми е да извадя един котидж и 100гр сьомга от хладилника, затова това ми е закуската в поне 5 дни от седмицата.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 11:15 от Costa

# 51
Аз вчера пък направих пица, че имах да чистя хладилника. Блата беше с яйца и котидж. Все се канех. Иначе си сложих и малко овесени трици, мъничко бадемово и малко нахутено. Страхотно стана. Уникален блат.

# 52
За блат за пица също харесвам 90 секундното, просто сместа е на дъното на чиния и пак по същия начин сготвена. После вече отгоре каквото съм наумила и запичам само колкото за него. Под грил, в еърфраера, във фурната на горен реотан - все става. И пак е много бързо.
Така плоско на равено става и за сандвич, даже дали не бях слагала сгънато на 2 и с плънка в сандвич пресата да се запече. Но обикновено не ми се занимава чак толкова. За разнообразие става.

# 53
Аз си правя питки не е точно хляб ама все пак стана като за основа на пица сандвичи
Ползвам котидж чийз към който добавям яйце кашкавал или моцарела настъргани щипка бакпулвер и Марко подправки обикновено чубрица . Обърквам в намазнена тава с хартия за печене слагам по 1 лъжица от сместа и я разливам като питка да не е дебело. Пека до готовност . На мм към тоя бъркоч добавям и овесени ядки безглутенови но неговото става в пъти по гъсто и го оформям като хлебче поръсвам и с разна семена и воала

# 54
Скрит текст:
Елора, много благодаря!
Не съм се сещала да слагам нещо друго като зеленчуци, мисля че много ще се хареса, то и без туй в нашата къща заленчуците не са на почит за разлика от месото.

О, всякакви зеленчуци. Само че аз вече не пържа, а задушавам. Слагам малко, вода, мазнината и зеленчуците. Тоест нещо като варено-задушено.
И като се изпари водата слагам яйца, подправки също - черен пипер, червен по желание, чубричка. Сиренето накрая го прибавям.
Ще правя скоро с кромид и карфиол. С праз също е много вкусно. Готинот е, че може всякакви зеленчуци да миксираш.
И с патлаждан и с тиквички също.

И аз избягвам пърженето. Когато ми се формираха вкусовете, майка ми не можеше да яде пържено, по тази и други причини не се научих да го обичам, така приучих и домашните "животни".
За тази вечер: прошуто, биволска моцарела, яйчица с желатин.

# 55
Ох, хора, в чуденка съм.
Чудя се дали да не опитам друга лаборатория.
Мислех в събота и си засякох 10 дни и спрях от четвъртъка Д, В 12 и желязото.
Ама всъщност само Рамус работи близо до мен в събота.
Имам синево и цибалаб.
Не срещам лоши коментари за синево, но за цибалаб се намират.
Лошото е, че не работят в събота. В четвъртък ще мога да направя, тоест 2 дни и вместо 10 дни, ще са минали 8 дни кажи речи от последния прием.
Иначе синево са лекинко по-скъпи май.
Но през годините ми се е случвало и в други лаборатории да ходя ,не съм виждала кой знае каква разлика в стойностите.

# 56
На мен лекар ми препоръча Цибалаб и от тогава ходя само там. Не е имало разлики със същите изследвания в 2 други лаборатории. Какви са отрицателните отзиви? Понякога се чака много там. Нямат добра организация.

# 57
Ами не знам, сега не ми се ровичка, не ме си пререзказва.
То е станция ежк и от интернет.
Не знам, централата на Рамус ми е близко. И е по-евтино.
Може би там в събота да си отида.

# 58
  • Sofia
За рамус съм чела ужасни отзиви и всички лекари ми казват "само там не ходи".
Новата цибалаб срещу св.  Ана е с отлична организация и никога не чакам.

# 59
Далече ми е окръжна.
Абе май в Синево в четвъртък ще отида. Най-добре там.

Общи условия

Активация на акаунт