Отговори
# 30
Ами чат пат и това правя. А има ли значение замразена или не? Не е казал.

# 31
Интелекта твърди, че в 100 гр. печена скумрия съдържанието на EPA и DHA e 2,5-3 гр., ако скумрията е дива и 2-2,5, ако е аква културна. Да ви кажа, аз на отглеждана никога не съм попадал. По тези показатели скумрийката превъзхожда и сьомгата, и сардината. В капсулите, дето пия, EPA- 400 mg, DHA - 300 mg. В скумрията DHA-то било с превес, което било екстра за мозъка и незнамкаквоси.
В понеделник треснах две скумрии, кило и 200 с глава и черва, и към 700 гр. готово печено месо. По тая сметка съм приел от тях колкото от хапчета за цял месец.
9 минути на страна в еър фрайъра на нецепена по средата риба му установих времето. Сос за намазване - 1 лимон, 2 скилидки чесън, 1 сл зехтин. Ровя рибата и мажа с една силиконова четка докато ям.
И най-хубавото е, че никой от моите не яде скумрия! Stuck Out Tongue Winking Eye

Елора, какво пречи замразяването на мазнините. По-скоро печенето влияе, но ChatGPT казва, че се губят 10-15% само.

# 32
Просто се чудя.
Някъде може да съм чела, че прясна уж било най-добре.
Иначе да, трябва всяка седмица. Понякога успявам и два пъти, понякога и две седмици не ям.
Трябва да се поправя.

# 33
То как да знаеш.

Имат си EPA и DHA
Ето сега тук на промо виждам това. Ама три кутии ли, какво е не знам.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030028716

Е, има и за 100 кинта, ама не ми се дават толкова пари.

Имат си състав по който можеш да разбереш: Във всяка капсула се съдържат 1425 мг пречистено рибено масло, източник на 600 мг EPA и 300 мг DHA. Цена около 100 лв за 150 таблетки.
Това, което си пуснала е: EPA 180 mg и DHA 120 mg. Цена около 13 лв за 60 таблетки.
Сметката е проста: за да достигнеш до нивата на "скъпиата" добавка ти трябват 3-4 капсули. Да ги сложим 3 капсули по цената по-горе излиза по 66 стотинки на ден. "Скъпата" 1 капсула  на ден ти излиза 66 стотинки.

# 34
То не са 3 кутии. Просто тройката след омегата съм решила, че  са три кутии Grinning
Гладно око имам.
Иначе ясно, по-често рибка, а капсулите омега като не ям, трябва да са повечко. А не препоръчаната доза.

# 35
Пия омега 3 от време на време. Предпочитам предимно от риба да си приемам имената.🙂
Между другото, в Лидъл от известно време пак има от кокосовото мляко в кенче, ако на някой му трябва. Само че сега стои при млеката UHT, растителните "млека", захар, еритритол и прочие.😅 Не е както преди при другите консерви.
Гледам, че сте писали за омлети с желатин на първите страници.😅 Имам една забавна случка от миналия месец с такъв печен омлет - яйца, желатин, сирене, настъргана тиквичка. Изпечен, нарязан, опакован и готов да си го взема за храна за пътуване...и забравен в една квартира.😂😂
Скрит текст:
Имах гости от Италия❤, бяха отседнали в апартамент, където готвеха. Няма да си кривя душата, през онази седмица готвена храна от италианци не отказах.😍 Не че само нережимно съм се хранила, но хапнах от нещата, които най-много ми харесват: паста с доматен сос и риба тон, с песто, със сметана и шунка. Торта - купешка (нямаше как да правя аз) - за рд на майка ми. Веднъж сладолед и няколко пъти шампанско.😇
Та...тръгнах да си изпращам гостите и на летището в София забелязах, че омлетчето ми липсва в багажа!😂 А аз бях без никаква друга храна с мен.😆

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 01:25 от dolce miele

# 36
Омега 3 ми е болна тема че риби не мога да се накарам са ям никакви... Вземам по някоя добавка и каквото - такова.

Мойто розово чудовище пак ми се подмаза тая сутрин, бях го извадила изпод леглото да го яхна. Теглото ясно че варира нагоре-надолу но видях най-ниското число от доста време насам. Нищо драстично, разбира се, просто по-малко отколкото съм виждала скоро.
Твърди и че малко висцерални мазнини съм била махнала, с метъра също уж 1см и нещо съм смалила от талията. Тия последните две са ми съмнителни де, радвам им се но не ги вземам много сериозно Grinning Кантарът никак не го имам за умен. А шивашкият метър все пак меко място меря с него, може и два пъти еднакво да не изпъна там.
Но да гледам позитивно и да си казвам че по-добре да се хваля и радвам, отколкото да се оплаквам Grinning

Яденето ми е скучно, там нямам много какво да разкажа. Даже оня ден на един картоф налетях, реших че с цикъла дето май ще е ей сега всеки момент, ще си затворя окото. Много беше вкусен, с все обелката си го изядох 🤤 Но вие не правете като мен, по-добре яжте кифтета Joy

# 37
Здравейте 🍀 ,
Интересувам се дали някой от вас консумира така наречения „черен хляб“ и кой според личния ви опит е най-качествен или с най-чист състав.

# 38
Ако имаш предвид пълнозърнести и типови хлябове или пък ръжени - точно в тая тема не вярвам накой да ти препоръча. Не е толкова до колко е чист съставът, каквото и да значи това. Тя основната съставка е проблемната, не само добавките.

Аз съм на дълъг фаст, както и планирах... Обаче го почнах непланирано по-рано и сега се чудя. Бях наумила 3 пълни дни, т.е. 72 часа или малко отгоре. Но така стана че последното ми хранене беше вечеря и то късна, т.е. ако карам по план трябва да го прекъсна довечера и ми е много никакво такова нещо. То нито ще съм се наяла като хората, нито пък ще е като да не съм яла Grinning Най-много да не чакам чак до това време ами да почна от по-рано, нещо не ме радва мисълта да карам до утре. Аз гладна не съм, ами ми писна да не мога да се стопля Joy

# 39
Бих продължила фаста, не ми е проблем да карам повече време, но и не ми е толкова студено, както ти си споделяла.
За хляба - моят син харесва хляб Живена, но колко е "чист състав" не мога да определя. С квас е, ако е от значение, брашното не е бяло и има добавени семена. Допълвам, че той няма ИР и не е релевантен отговорът.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 14:31 от beki8

# 40
Голям студ ме гони от вчера насам, то наистина ми писна. Не съм зиморничава по принцип и това усещане хич не ми е обичайно, аз се усещам чак като схваната цялата че през повечето време не мога да се отпусна. А и сънят ми бяга при дълъг фаст, уж не се усещам недоспалаа но като ме ли не ми се ще още една нощ с малко сън.

За хляба поне аз го разбрах питането ние тук дето сме с ИР ядем ли и какъв, затова и така отговорих.

# 41
Вярно, че е такъв въпросът - дали някой с ИР консумира хляб и какъв... Недочела съм явно и не мога да съм от полза, извинете Flushed

# 42
кристална сълза според личния ни опит "чист" хляб няма. Замени го с пържола. И за закуска става Joy

# 43
  • В полите на Пирин планина
Аз си правя кето мъфини:
3 яйца, едно пакетче крема сирене, 1 супена лъжица настъргана моцарела или кашкавал. Сместа се изсипва във формички за мъфини и се пече около 15-тина минути на 180 градуса с вентилатор.
След това сутрин разрязвам на две, слагам по едно кръгче шунка и запичам на тостера. Става като мини сандвич.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 18:06 от Lady Brinne

# 44
Дамата вероятно е получила често срещания съвет да не яде бял хляб а пълнозърнест, та си пита. Знаете как е отначало, все от някъде се почва с научаването кое какво и защо.

Общи условия

Активация на акаунт