Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 537
  • 673
  •   3
Отговори
# 600
Пак казвам, не се усвоява пълноценно това, дето излиза че го има в лабораторията, защото човешкият организъм не може да го усвои, така както е, а трябва да го преобразува в усвоима форма. Усвоимата форма е животинската. Пък кой каквото иска да си чете и яде, никой не спори.
Аз установих, че без зеленчуци ми е по-добре и на стомаха, и на всичко. Ама домашните не мога да ги оставя на мръвки само. Вчера забърках една зеленчукова крем супа от карфиол, броколи, тиквички и праз. Бухнах доволно масло и сметана, отделно пармезан по желание, стана топа. Гъстичка я обичаме, почти пюре. Идеална гарнитура към печеното пиле.

# 601
Тия кексчета ясно че са десерт а не прехрана. Говорех че не се сещам защо някой би си купил растителен протеин вместо животински, освен ако не е веган като цяло.

Нали обясних защо съм си го купила?
Кое не е ясно?
Все едно да питаш защо някой месояден би опитал сурова веган торта пред животинска кето.
А защо не?
Някакви забрани ли има? Ограничения?

Arwen, първо викаш, че не се усвоява, после не пълноценно. Последно?
Как точно прецени, че не се усвоява?
Просто някак голо твърдение и сама си противоречиш.
Аз пък смятам да преценя спрямо всичко дето съм чела, че се усвоява Grinning

# 602
  • Sofia
В тези кексчета бананът с какво може да се замести (не плод)?

# 603
Подсладители? Еритритол, стевия. Кокосова захар ако толерираш.
Другия път с ябълки ще е.
Даже за Коледа ще ги направя.

# 604
В тези кексчета бананът с какво може да се замести (не плод)?
С авокадо. Ако не държиш да са сладки. Пак е плод, ама не е сладък. Като консистенция мисля, че ще замести добре банана. Може да се добави и някакъв подсладител.
Елора, добре изглеждат.
Аз мисля вече традиционно да направя нещо като шоколадовата снежинка. Може би в друга форма този път.
Малко ви изпуснах тази седмица.🙂

# 605
Елора, изглежда че аз не съм се изразила ясно, не знам къде видя теб да те хокам че си си го купила... То и ти даже с това почна, че не смяташ да повториш покупката. Какви забрани и какво кой е прочел не знам. Аз се върнах 2 пъти да проверя какво съм писала и не намерих такова нещо.
За мен също не са равностойни растителен и животински, съответно ако целта е да се дохранва човек с това (каквато най-често е целта на протеин на прах), не го смятам за добър избор. За в някакви сладки така от време на време е все тая наистина, все ще го пробуташ щом вече го имаш у вас.

# 606
За новата година си поставих цел да намаля изхвърлянето на храна и да се храним по-здравословно всички (тоест по-често да приготвям кутии с храна за домочадието). За да изпълня тази своя цел ще се наложи най-накрая да направя седмично меню и да пазарувам според него, а не както досега без планиране. Започнах още от днес.
Също днес за първи път от началото на режима започнах да смятам въглехидрати протеини и мазнини. Ползвам интелекта. За въглехидратите съм си определила 50-100 гр на ден. Това е по-либерално, но така го избрах заради надбъбречните и щитовидната жлеза. Тук идва интересният момент: колко трябва да са ми мазнините и протеините като процент. Тези които смятате и мерите колко са ви процентите въглехидрати, мазнини и протеини.

# 607
Нати, след пет месеца може пак да ми хрумне да го купя Wink
Нищо не се знае.
Може да реша същото с бадемово да направя, с кокосово, с какво ли не.
Въпроса е защо за една рецепта която споделих се почна една леко смешна дискусия как растителния не се усвоявал /което не е вярно/  и ама защо, ама как можа?
Направо чакам някой да каже, че отрова съм сложила Joy

Ама ще взема и с другия животинския да опитам тая рецепта.

# 608
Аз пак не разбрах защо го прие лично към теб и към рецептата ти, ама ти си знаеш.

Стеличка, това да имало еди колко си въглехидрати заради щитовидната не всички са съгласни с него, някои го отричат да е проблем. Но много повече съм срещала да казват че системно недохранване я бърка много и да цитират в тая връзка някакви примерно 1200-1300ккал под които да не се пада. Това за жена, макар че на мен пак малко ми звучат за активен пораснал човек, за който ги гледа изобщо.
Протеините гледай да не да ти прекалено малко, а пък мазнините както не си от ей сега на режим, не са чак такъв дерт ако си имаш по теб достатъчно.

# 609
Стеличка, на мен приложението към фитнес гривната ми ги смята. 3-8% въглехидрати, 30-45% протеини и 50-60% мазнини. Така някъде ми вървят нещата. Като грамове въклехидратите ми са 20-50, а протеинът 200-250.

# 610
За новата година си поставих цел да намаля изхвърлянето на храна и да се храним по-здравословно всички (тоест по-често да приготвям кутии с храна за домочадието). За да изпълня тази своя цел ще се наложи най-накрая да направя седмично меню и да пазарувам според него, а не както досега без планиране. Започнах още от днес.
Също днес за първи път от началото на режима започнах да смятам въглехидрати протеини и мазнини. Ползвам интелекта. За въглехидратите съм си определила 50-100 гр на ден. Това е по-либерално, но така го избрах заради надбъбречните и щитовидната жлеза. Тук идва интересният момент: колко трябва да са ми мазнините и протеините като процент. Тези които смятате и мерите колко са ви процентите въглехидрати, мазнини и протеини.
Не гледай проценти съотношения, а грамове. Всяка диета трябва да почва с протеина. Залагаш минимум 1.2гр/кг целево тегло после въглехидратите (примерно 50гр на ден) и останалото ще ти бъдат мазнините да ти допълнят до целевите калории. Не знам дали искаш да отслабваш или да поддържаш,но с проба-грешка ще установиш на колко отслабваш и на колко поддържаш.
Аз съм 62кг и минимумът ми за протеин е 100гр,в повечето дни го докарвам до повече, защото тренирам активно. Въглехидратите са ми 50-70гр, но аз съм в ремисия. Докато борех ИР ми бяха винаги максимум до 30гр.

# 611
Аз пак не разбрах защо го прие лично към теб и към рецептата ти, ама ти си знаеш.

Ами върни се и прочети след като съм публикувала една рецепта и какво следва от вас.

# 612
Елора, прочети малко за антинутриентите, лектините и други токсични за човешкия организъм вещества в растенията, за да разбереш защо не може да се усвои по същия начин не само протеинът, но и други съдържащи се в растителната храна полезни неща. Разбира се, това не ги прави отровни (поне не всички), но ги прави неусвоими на 100 процента, както животинските. А в големи количества се натрупват и токсини. Няма да спорим, ако искаш прочети, ако искаш не. Линкове няма да слагам, защото както каза - няма смисъл да се замерваме. Можем сами да си намираме информация вече.
И това няма грам нищо общо с вкусното кексче, което показа. Бих се почерпила с удоволствие.

# 613
Чела съм ги тия неща, даже чак съм ги забравила.
2 лъжици от миксиран био растителен протеин за 9 мъфина от различни източници едва ли много ще ни отрови.

Малко ми омръзна да турвам банан. Нямам търпение с ябълка да опитам и да видя как ще се получи.
Трябва и с животинския протеин да го направя.
Чудя се и дали кисело мляко да сложа.
То търпи всякакви експерименти.
Ей сега иде Коледа, прилично десертче.
Много върви с йогурта от Лидъла Grinning
Хубавото е, че бързо се приготвя. За мързелани като мен.
Е, ако беше Долче, щеше да направи блатове, па кремче, пък да украси, ум да ти зайде.
Всъщност и за това може да се пригоди.

# 614
Никой нищо не видях да има против твоите мъфини... Аз ако съм, повече бих се загледала в бананите в тая рецепта, но пък и те колко са като ги разделиш на толкова порции. Пак няма да обърне на някого каруцата. А пък протеинът е съвсем малко наистина в едно кексче, съвсем все тая какъв е. Интересно изглеждат, ако търсих десерти бих пробвала нещо такова че наистина е и мързеливо. Виж соленките като пробваш, кажи да ги видя тях.

Растителните протеини и друг път сме ги обсъждали по същия начин. Този път е след твоето писано, друг път е бивало преди него, кой знае след кого ще е следващия път. На тая тема това ѝ е хубавото, че става дискусия, а не само отчети или само изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт