Отговори
# 255
Дъщеря ми прави. Аз само помагах да режем блатове с конец. За пръв път, но ги докарахме 3 почти еднакви. Simple Smile

# 256
Долче, в екипа ни имаше ковид и симптомите са като твоите. Щом не взимаш по-силни лекарства, значи си добре. Пожелавам ти скоро да се възстановиш и да имаш и обоняние, и вкус!
Гущер, честит рожденик! Да е успешен и много щастлив! Да ви носи най-вече радост и добри новини!
Мислих, че сладкия картоф е в графа забранени. а тиквата е ок, ако е по малко. Освен да пробвам сладък картоф в супите.
Попаднах на клип на д-р Боз в youtube, в който обясняваше за човек, чийто панкреас се е повредил и не може да произвежда инсулин, въпреки, че е стриктен с кето режима.И се филмирах, тъй като напоследък кръвната ми захар е около 7, дори и когато не съм яла нищо непозволено. Едва ли е от панкреаса, но все пак си записах час при ендокриноложката ми, за да проверим хормоните на щитовидната.
Напоследък съм постоянно гладна и днес решихме да правим песто от магданоз. Надявам се да помогне и да свали захарта.

# 257
Благодаря за пожеланията!
Рождения ден беше на 5-и и надявам се днес да затворим празничния сезон. Simple Smile
Ядох месо, пих половин бутилка бяло вино и подсладих с половин парче от тортата на щерката. Утре ми е най тежката тренировка - крака и после 2-3 км. бягане на пътеката. Ще ги издухам!

# 258
Stryper, да, като за болен човек се чувствам добре. Малко повече лежа, но симптомите са поносими. Тази вечер правих супа топчета и "счупих" фаста (то си беше направо непредвиден сух фаст, и без вода):

Според мен несладките тикви са една идея по-добре от сладък картофи или поне са на същото ниво.
По кое време мериш КЗ около 7? Може ли линк към въпросното клипче на д-р Боз?

# 259
Долче, да минава бързо!
Важни са вкусът и обонянието, разбира се, то дори само едното от тях да не е добре и всичко ти е като сбъркано...

Сладки картофи поне на общо основание ги водят че са с по-малко въглехидрат от тиква, а вече ако задълбаем и в сортове не се знае. На мен са ми прехвалени и за това което получавам не си струват, съответно рядко ги ям. Аз ще изям малко тиква и то същата работа откъм вкус, не мога да се занимавам. Поне край мен където пазарувам, идват неоправдано скъпи като за гарнитура.

# 260
И на мен са ми неоправдано скъпи сладките картофи през повечето време.
Според Cronometer тиквата е с по-малко вгх от сладкия картоф, и то с поне два (близо три) пъти. Не пише за какви сортове важи, но и не съм търсила по сортове. Предполагам, че в сладките картофи има и нишесте, което вдига вгх.

# 261
По кое време мериш КЗ около 7? Може ли линк към въпросното клипче на д-р Боз?

Insulin Resistance: 3 Signs You’re Running Out of Time

7 меря сутрин, когато стана. Но си мисля, че може да е от недоспиване и нерви.

# 262
Благодаря!
Да, напълно е възможно това да е причината за КЗ.

# 263
От недоспиване кръвната захар може да се вдигне с до 3 единици!

# 264
Недоспиване и нерви си вдигат КЗ стабилно, особено ако са редовно нещо а не инцидентно.

# 265
На мен със сигурност съм усетила, че от недоспиване ми се вдига инсулина. Ако не съм се наспала, почва яко да ме гони неприятен глад. Добре, че не се случва изобщо често да не спя достатъчно.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 11:17 от Arwen Amarantha

# 266
Не знам за инсулина директно но си е стрес и липса на енергия, напълно нормално е да си по-гладна от обикновено. Дори аз се случва да ям сутринта в такива случай, дето цял живот не ща да видя и чуя закуска.

# 267
Е, като се вдигне КЗ, нищо чудно и инсулина да "играе". Те са свързани.

# 268
Какво мислите за киселото мляко, кефира или кашкавала като самостоятелно хранене? Дали е ок при ИР. Често ми се случва да се озова навън без приготвена храна. В такива случаи понякога си купувам кофичка кисело мляко или кашкавал и хапвам. Сега се замислям дали не си правя номер така.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 07:35 от steli4ka s

# 269
Според мен за всеки е индивидуално как му се отразяват млечните продукти.
Също така колко често е това често също всеки сам си определя. И след като се случва толкова често, защо не са взети мерки, за да се избегне често и да стане понякога/рядко.
Ако вляза в магазин да си купя мляко или кашкавал, бих се огледала за топла витрина за някое кюфте/кебапче.
П.с.
Скрит текст:
случай - ед.ч.; случаи- мн.ч.. извинявай, но част от работата ми е това и ме дразни

Общи условия

Активация на акаунт