Отговори
# 360
Опитай един месец да направиш драстична диета и после да включваш постепенно храни. Без Берберин. Аз съм с диабет, но с диета кръвната ми захар е в норми. Месо, салати, спорт я държат ниска. Успех!

# 361
Опитай един месец да направиш драстична диета и после да включваш постепенно храни. Без Берберин. Аз съм с диабет, но с диета кръвната ми захар е в норми. Месо, салати, спорт я държат ниска. Успех!
Благодаря Ви! А от плодовете - зелени ябълки, грейпфрут, киви дали могат да се консумират отначало Или да ги оставя по-нататък

# 362
Консумирай умерено и ако ще ядеш то след основно хранене, не на гладно.
Насочи се към инфото в първия пост.

# 363
Благодаря Ви! А от плодовете - зелени ябълки, грейпфрут, киви дали могат да се консумират отначало Или да ги оставя по-нататък
Здравей и добре дошла
Надявам се да не прозвучи зле това, но не е въпросът в пазарлък накой да ти "разреши" че може или не може ябълки и грейпфрут... Аз не бих ги яла освен като много рядко изключение, хем изобщо не съм в началото а съм си в ремисия, друг друго ще каже.
Най-важното ти е да се успокоиш и да започнеш да се информираш - трябва ти да знаеш какво правиш и защо, а не просто някой да ти каже тая или оная храна може.
Хубавото е че като си знаеш, вече само от теб си зависи - няма кой да те спира да си вземеш здравето в ръце или да трябва да разчиташ на друг за това.
Стават работите, доста от нас и едно хапче лекарство не са изпили и пак са се вкарали в ремисия. Защото при ИР е ремисия, която трябва да се поддържа, не е нещо което да ти мине и все едно го е нямало. Така че информацията все ще ти трябва от тук нататък. Чети, питай ако нещо не разбираш от прочетеното, ще помагаме.
В началото на темата има страшно много предложена информация, можеш от там да започнеш ако искаш.

# 364
Мен в началото и една ябълка ми ситигаше, за да ми обърка целия метаболизъм или няколко картофа от супа. Вероятно заради изтощени надбъбречни, но усещах всяко колебание на кръвната захар. Една ябълка, след ядене, се равняваше на една нощ безсъние и много тревожност.
Кръвната ти захар на гладно не е над 6, но това не е особено успокоение. След ядене може и да се покачва над 6-7 и да причинява увреждане. Това не може да се каже само по резултати на гладно. Поне гликиран хемоглобин изследвай. Аз винаги пускам глюкоза, инсулин, гликиран. И когато всичко влезе в оптимални (не в референтни, а в оптимални) бях достигнала нормалните си килограми и най-накрая се чувствах добре. Тогава реших да разпусна режима с малко плодове и картофи и резултата е налице, отново кофти кръвни изследвания, качени килограми...

# 365
Всеки различно може да си позволи да охлаби, след като вече се нормализира. Но първо до това да стигне и да си даде време за това, че после пробите.
Аз тегло качвам ако огранича движението, мен и без това хич ме няма със спортуването. Уседна ли, качвам. По много типичен за "инсулинка" начин - корем в горната му част над пъпа, торс, горната част на ръцете, малко и в лицето.
Това много голямо разваляне на храненето би отнело да го "постигна", откъм хранене аз съм си предимно режимна но си имам гъвкавост отдавна. От време на време изям по нещо, но аз съм се разглезила да ми е леко, да не огладнявам и да не ме домързява след хранене, та и не търся често Grinning Нищо чак драматично не ми се случва след инцидентно нережимно хранене, но и не е както знам че може да е.

# 366

Може ли коментар има ли проблем . В рамките на година са качени около 10 килограма без промяна в хранене и начин на живот.

# 367
Много странни изследвания. Висока захар на гладно, след което пада без да се вдига инсулина. Някаква грешка да има…

# 368
Тази сутрин е правено. На сестра ми са. Лекарката първо и пуснала тсх -1.юалко и било и за второ трикратно натоварване... Уж точно е изпълнявала . Не е била никога не някакъв режим.

# 369
Нагледала съм се на живо и тук на хора, които уж твърдят, че нямали промяна и се хранят добре, но реално не е така.
Една колежка ми вика преди време - аз не ям отдавна нищо сладко и хляб не ям, нищо с брашно. И солети не ям, а ги купува всеки ден и пет минути като го каза след това отвори пакета със солетите и ги почна.
После и вафла.
Една колежка преди, 160 кила. Опита се да прави режима, носеше си някакви неща уж по-режим. Но половин час след изяждането почваше - сокчета, бисквити, солети, бонбони, нямаше спирка.
След три дни пише в групата на Узунов как била чудо на природата и при нея този режим не помогнал, качила, а била много стриктна. Реално 1 ден имаше читав, а във фейса писа, че 3 месеца го е спазвала.
И после я питам - Колежке, какви са тия писания в групата. Че ти всеки ден си на зърнена, кога спази режима.
Почервеня и позеленя.
Усети се, че като пише някъде и ще се покаже на тия които и са в приятелската листа.
Пълна излагация.
Та Azy, всеки човек има режим на хранене. Всеки човек. Това което ям аз е режим, моя си. Това което яде тя, също е режим. Явно зърнен.  Може да е лош, може да е хубав, може да е зърнен, но е режим.
Тялото не издържа вечно на нещата които му даваме.
Затова и е качила.
Много хора са така, отричат истината. Лъжат себе си и другите.

# 370
Група, забравих да добавя, че тези изследвания са 10м след бременност. Дали може и нещо хормонално да допринася? Аз, че си ядях сладко, ядях, но сега забелязах, че съм забравила това да уточня.
Дали тук има някоя мама в подобна или да е била в тази ситуация ?

# 371
Допринася, да. Бременността е период, когато жените стават по-резистентни към инсулина (физиологично е свързано с растежа и износването на бебето). Затова по време на бременност инсулин не изследват.

# 372
Е, все пак 10 месеца са минали.
Не е ли достатъчно. Или не?
Е, бременността променя много тялото. Факт. При всеки различно.
Та влияе, ама най-влияе папането.
Една колежка имах, която преди забременяване си имаше нормална фигура. Никога не е била дори леко пълна.
Ама какво отключи не знам. Явно зверска ир, защото ядеше като разпрана. Тя ми разправяше какви количества храна е омитала. Изяжда пица, после след час иска дюнер. Пък после торта, абе яко развратничела. Аз дето също съм била палава като дебеланка съм правила пакости, ама не всеки ден, а тя ежедневно.
Та едно 50 кг качи и към 7-ми месец я вкараха в болница точно заради килата. Много неща не и бяха в ред.
Там лекаря и дръпнал яко конско и лекцийка за храненето  и я сложил още в 7-ми на кето почти или нввмх, не помня. И почнала да сваля още тогава. Останала си на режима и след това и така си се храни.

# 373
Тя бременността хубаво е минала преди толкова месеци, ами за кърмене нищо не се споменава имало ли е и до кога, че и то променя картинката, както и не е за супер стриктен режим и фастове ако пък още кърми.

Общи условия

Активация на акаунт