Лидл 194 - за(о)хладняващи страсти...

• 70 377
  • 830
  •   1
Отговори
# 225
Както с всяка промоционална стока в Лидл или друг магазин. Все едно и също .. някакви хора се принизяват да се “бият” с други. 🤣 Никога няма да забравя как две баби се сбиха за стойка с бурканчета за подправки в 08:00 сутринта. 🤣🤣🤣🤣

Даа, доста ниски страсти, манталитет на промоционална цена Satisfied

# 226
Според мен който не е наясно с параметрите на този уред, да прочете в съответната тема за него. Там ще да е писано надълго и нашироко, ще се придобие яснота, с горен реотан ли е, с два ли е, какво му трябва на човек и така ще си реши дали го устройва този в лидл или в кауфланд.

# 227
Работех в ТЦ с Лидл до обекта, в който аз работех.

Излизат мъж и жена с пълна количка и мъжа пита жената: “От това защо взе 3 бройки какво ще ги правим?”
И тя: “Ще свършат и другите ще ги купят.”
Той: “Ама и трите броя трябавт ли ни?”
Тя: “Не, ама малко бройки, ще ги изкупят.” 🤣🤣🤣🤣

Като излизах да пуша такива неща съм виждала и чувала, че направо … Един ден, виелица, поледица, нещо страшно - аз отидох само да отключа и заключа, даже не отворих - нямаше смисъл. Баба и дядо, бабата с бастун в 08:00 чака пред Лидл ще се пребие, ще падне, ама стои с количката в ръцете и цъка с език, че не отваряли, а пък вече станало 08:00. Разбира се, подхлъзна се и добре че дядото я хвана някак, та не падна да се натроши…

# 228
  • Пловдив
Само аз ли не разбирам каква е тази история с фраерите?
и аз така...даже си мислех, че само аз съм без Grin
Ама на...то за без пари и народа граби Head Band поредната щуротия от немотия!

# 229
Около 13ч на Тодор Александров пазарувах и случайно видях, че имаше 6-7 фраера. Бях си наумила, че ако има по времето когато отида, ще взема на голямото дЕте, което е самостоятелно живеещо. Мислех да е подарък за Коледа, но ММ ме убеди да му го дам сега, за да си го ползва и в случай на проблем, да го рекламира навреме.
Аз имам тип фурна SEG  и отскоро Нинджа 11-12 литра и съм доволна. Този е за до 2ма предвид литража на половина.

# 230
Денил, как така 6,7 литра, които са отбелязани на кутията ти се виждат достатъчни само за двама? Сега се притесних.

# 231
Тук го има в целия му блясък!

https://youtu.be/hqmE0gAsyRM?si=cZGYiEDAdUuFvddz 

Киса, тази мощност не е ок за този голям обем. Ще прави нещо, колкото не е без хич.

# 232
Ами на база това, че 12 са за 4ма. Много зависи от това което ще се пече-кошницата е висока и би трябвало да се събере цяло пиле, но дъното е като за 2-3 филии ( предполагам, не съм го видяла отворен).

# 233
Идеята на еърфрайърите е точно за бързо приготвяне на малко храна. Ако ще се взема някакъв голям еърфрайър, той като функции и време дублира фурната, с този минус, че съвременните фурни са с всякакви опции за лесно почистване, а еърфрайърите - не.

# 234
Имам голям фраер и категорично не ми дублира фурната.

# 235
Зависи каква е фурната. Имам предвид модерна фурна, с конвекция, с печене на няколко нива и пиролиза, хидролиза или друго лесно почистване. Какво повече прави големият еърфрайр, който е с много по-малка мощност и по-ниска температура от една фурна със средни показатели?

# 236
Понеже нямам фурна с конвекция, пека във фраера почти всичко, което иначе бих изпържила - риба, пържоли, кюфтета, шишчета, картофи... Притоплям някои храни, пека сандвичи, правя поширани яйца, пека цяло пиле или само бутчета, някоя и друга хубава наденица ако има - и тя отива във фраера. Царевицата с масло става чудесна, а отделно мога да изпека малко количество гъби набързо, което да е за бърза гарнитура. Като правя пиле фрикасе и ми останат сварените кожички, ги слагам във фраера на един пласт с масло, сол и малко бял пипер и става чудесен чипс. Сигурно има и още, но засега от мен толкова.

# 237
Именно, и аз това казвам - големите еърфрайри могат да са от полза само на някой, който има съвсем опростена фурна. Всичко, което описвате, може да се сготви във всяка фурна с вентилатор, даже и конвекция не трябва. Еърфрайрът е точно това - фурничка с вентилатор. Даже вече не ги правят с толкова мощни вентилатори като в началото. Аз имам от първия модел Филипс Еърфрайр, откъдето тръгна и името на всички продукти от този вид, и вентилаторът му е толкова силен, че ако сложа да пека сандвич с по-тънки парченца кашкавал, ще се разлетят из кошницата. По-новите модели са си чисто и просто малки фурнички. Ползата от тях е единствено да не включваш голямата фурна, ако искаш да правиш малко количество храна. Иначе като време съм засичала многократно - сандвичи, препечени филии, кюфтета, пържоли - голямата фурна и еърфрайрът ми ги правят за едно и също време. Просто не си струва за една пържола да пускам фурната. Но пък от друга страна дори след тази една пържола почистването на фурната ми е по-лесно от миенето на еърфрайъра.

# 238
Предвид цените на фурните с конвекция - определено фраерът ми е по на сметка. Пък и не бих включила фурна за един сандвич или за да претопля нещо.

# 239
Лично за мен, този ЕФ ми е, за да го включвам на терасата и да предпазя стаята от миризми. Имам и ЕФ фурничка, пак с тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт