🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #5

• 55 169
  • 1 645
  •   75
Отговори
# 1 515
@Clouded, айде малко по-леко с епитетите, нормални сме всички.
Цял сезон (да не коментирам и предишният в който участваше Габриела) гледаме една агресорка и интригантка, която обижда наред всички, използва епитети, обиди, крещи и унижава, сега нещо трябваше много да ни стане жал за нея ли?
Никой не подкрепя насилието, но и вербалното насилие Е насилие, тя се държи като махленска мутреса с абсолютно всички от ден 1 и както писах вече многократно - не знам как се толерира това държание от нея и беше въпрос на време да получи ответна реакция.
Това не е епитет, друга форма на речта е, но добър опит. Никой не ходи в болница за вербално насилие и не може да умре от такова. На думите се отговаря с думи, точка. Напсувай ти някой на улицата и да те пребие - заслужено ли е, равностойно ли е?

Друга форма на речта - “Абе, нормални ли сте?”, айде да не навлизаме в технически обяснения, защото обръщението ти беше доста грубичко, независимо каква “форма на речта” е.
Аз лично писах няколко пъти, че НЕ Е заслужено, но се очакваше. Не всички хора са търпеливи като Виктория и Киара и могат да слушат с дни как ги нагрубяват, обиждат и мачкат и просто да подминат. Габриела получи ответна реакция на нейното отношение.
Иначе съм съгласна, по-добре да й беше теглил една и да я беше напсувал например, но хората реагират различно - и точно за това не можеш да си позволяваш да се държиш със всички като махленска устатница, а после да ревеш като ти реагират.
Не е ответна! Той я унижи физически и злепостави.
Отличен отговор на отношението на Габриела гледахме във втори сезон от Мони Зенгинер, която я затапваше на всяка реплика. Не помня тя да ѝ е дърпала стола.
Ако ти не си от защитничките на насилието, защо се засягаш от нарочно грубата ми реплика, която визира хората, които смятат, че е заслужено или дори МАЛКО!

# 1 516
  • Варна
Спомням си, че Габа блъсна, бутна Емили, когато тя й се извиняваше за думите за баща й.
Някак...малко двоен аршин. Не оправдавам онзи, но...
Гъба каза, че онзи и Хени са един дол дренки. Това е обида. После тя го извъртя, че имала предвид, че много говорят, но съм сигурна, че имаше заложен съвсем друг смисъл, за да подпали онзи вече пиян и без цигари мъж.

# 1 517
Сега да си представим, че не може да сме като Мони…и не можем да затапваме Габриели .Какво правим- търпим вербално насилие.Против съм физическа агресия, но вербалната много се подценява, ми се струва:

# 1 518
Спомням си, че Габа блъсна, бутна Емили, когато тя й се извиняваше за думите за баща й.
Някак...малко двоен аршин. Не оправдавам онзи, но...
Гъба каза, че онзи и Хени са един дол дренки. Това е обида. После тя го извъртя, че имала предвид, че много говорят, но съм сигурна, че имаше заложен съвсем друг смисъл, за да подпали онзи вече пиян и без цигари мъж.
Отмести ѝ грубо ръката да се махне. Обиждаше я и много грозно, а Емили също като Габи във вчерашната просто не използва правилната реплика от беден речник. Но не са се млатили, не е равна ситуацията.
Сега черно-белите да не ме изкарат защитник на вербалното насилие - напротив, нито във втори сезон ми е харесвала Габриела, нито Виктория ми харесваше как бълваше жлъч срещу всички, нито в този сезон ми харесват поведението на Шарма срещу Киара, държанието на Габриела спрямо Натали и Виктория и т.н. Ама Киара и Виктория да ги набият не е решението.

# 1 519
@Clouded, аз обяснявам нещо в което ти явно не можеш (или не искаш) да вникнеш.
Съгласна съм, че физическото насилие НЕ Е отговор, но няма как да бъде предвидена реакцията на всеки. За това трябва да се има предвид, че като обижда наред и унижава - НЕ винаги пред нея ще стоят една Виктория и Киара, които си мълчат и дори не могат да я надговорят или една Мони, която й отговаря.
Понякога застава и някой такъв и си го отнася.

А относно това:

Цитат
Ако ти не си от защитничките на насилието, защо се засягаш от нарочно грубата ми реплика, която визира хората, които смятат, че е заслужено или дори МАЛКО!

Не съм се засегнала, а ти написах малко по-спокойно с епитетите (или както установихме “обръщенията”).

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:33 от MissBabyJane

# 1 520
Виктория им сипва на синхрони, повечето й коментари са жлъчни, но точни. Без думи като Цър Пър, маймуно и закани.
Киара е с беден речник, но обиграна си реагира на пияниците, дори и пияна заляна, без създаване на конфликт, провокации и обиди
 За мен бяха напили нарочно жените, а младежите целенасочено ги вкараха нахакани и може би също пияни. Определено им бяха казали коя коя е и имаха за цел да се раздвижат нещата, особено със скандали. Пресолиха и смениха сценария. На мен не ми харесва заместника  на следващия ден, този ще го сдъвчат тези агресивни жени.

# 1 521
Ама не може да си го отнася! Ако вървя през нощта сама това е опасна ситуация и може някой да ме нападне, това означава ли, че съм си го търсила и заслужила? Тоя я бутна заради една грешна реплика, тя очевидно искаше да каже “Лика-прилика” - ами в битов скандял с половинката, ако тя му каже, че е мързелив, той да я излюска от седмия етаж освен?
Неприкосновеността изглежда е непонятна тема, щом трябва да обяснявам такива неща.

# 1 522
Като начало,трябва да има ограничения и мярка,по отношение на употребата на алкохол...дори само пияните им физиономии са отвратителни,за поведение..да не говорим..

# 1 523
Реално физическо насилие не видяхме. Всички бяха пияни и това допринесе за случката. На масата бяха и Кристина и Киара и те не реагираха кой знае колко, не вярвам да е паднала от стола. Даже Киара не разбра какво се е случило. Но Габи, Шермин и Дениз явно са ставали жертва на физическо насилие, защото доста се разстроиха.
За мен отношението на Габи и Батето-Лили към Виктория беше доста по-грозно и травмиращо, просто тя не ревна.

# 1 524
Не знам дали са им казали предварително нещо на момчетата, преди да влязат, но е факт, че още от първата минута, Габи беше наострена срещу тях. То коментари, то подмятания, то муцки и чупки. Едва ли не са я чули. Самото й поведение беше негативно към тях веднага, щом се появиха.
И, въпреки, че се опита да мине с номера, че този път не е виновна голямата й уста, всъщност точно тя беше виновна. Защото пак не можа да се сдържи да не прави коментари и изказвания.

# 1 525
А тя защо хвърля така реплики с цел обида и то по хора, които тепърва вижда (уж), нещо като стожер на къщата и на всяка манджа мерудия ли се изживява? Аман от такива нахакани, които се мислят за някакъв фактор, а са пълни с дефицити. И попадна на по-прост от нея.

Не знам дали с този сезон успяха да излъскат имиджа на Габи, за мен лично по-скоро не успяват. Това, че някой е първичен и насилник не може да ми я направи симпатична. До преди да влезе Виктория стана за малко като се кротна, но още с влизането й си показа истинското лице каква простакеса е.

Това, което стана е, че без да искат излъскаха имиджа на Даниела, че и Анна-Мария от предишния сезон. По-добре да слушам за женската енергия и валидация на Даниела от колкото "парцал", "тънка талия", "5 езика" на Шермин, "маймуно" и още куп други на Габриела. Даниела е къде къде по-възпитана от тези двете, може да е претенция и също така да се срамува от скромното си минало, но у нея не видях такава злост, агресия и простотия.

# 1 526
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Давайте Оскар, Златна мечка, Златен глобус и де що има награди за вербалното були. Защо са тези двойни стандарти? Значи тя може да обижда, напада, заповядва кой, кога и с кого ще говори, използва обидни прякори, заплашва постоянно, но сега рИве? За какво, нека опита малко от нейното лекарство, май не и хареса много, а? Против всякакъв вид и форма на каквото и да било насилие съм, затова очаквам сега продукцията да се самосезира и да я изгони.

# 1 527
И Шермин трябваше да хвърчи като започна да обижда на парцал. Трябваше като с Радослава в ДиК сезон 2 водещата да дойде и да я попита за какво е там и да си я изпратят по живо по здраво.

# 1 528
Ама не може да си го отнася! Ако вървя през нощта сама това е опасна ситуация и може някой да ме нападне, това означава ли, че съм си го търсила и заслужила? Тоя я бутна заради една грешна реплика, тя очевидно искаше да каже “Лика-прилика” - ами в битов скандял с половинката, ако тя му каже, че е мързелив, той да я излюска от седмия етаж освен?
Неприкосновеността изглежда е непонятна тема, щом трябва да обяснявам такива неща.

Примерът с нападането на улица важи, изобщо няма общо в ситуацията. Обясних няколко пъти и спирам да се повтарям, защото става уморително. Явно не искаш да вникнеш или не можеш, знам ли.

Когато си търсиш скандали, обиждаш наред, понякога се случва и такива неща.
Не казвам заслужено, но се случват.

# 1 529
  • В Града на Липите
Този тип реалитита са изградени на основата на провокации.
Това, че в името фигурират думи като ерген, любов и рай, за мен си е направо ирония.
Дори и в предишните сезони, където имаше къде по-нормални ергени и моми, винаги е имало агресивни провокаторки.
За пръв път обаче дотолкова залагат на скандала, че заприличаха на Биг Брадър.
Лично аз предпочитам по-класическия вариант. Дори този с тримата ергени не ме кефи особено.
Мартин и Даниела обаче създадоха една илюзорна представа за това как кифла златотърсачка може да забаламоса богат ерген, и сега сигурно половината от тях са дошли да го хванат. Само дето, за да го хванеш в такова предаване, той първо трябва да е влязъл, и второ – да имаш малко ум и класа.
Даниела може да е всякаква, но даваше вайб на много по-скъпа и интелигентна от сегашните ни ергенки.
Друг е въпросът, че като го хвана, не пожела да го задържи. Не се учудвам – за мен е много токсичен. Но това е друга тема.
Започнах я, за да напиша, че според мен Шермин е влязла само и единствено заради това. Гледала е и си е казала: О, ами аз това го мога. Превъзхождам я поне с три езика и няколко кила.
Само дето изглежда на купена от евтин магазин и сглобена без упътване.
Така де, няма как да не очакваме вербална агресия и панаири, като те са формулата за рейтинг на Тушев. В този сезон надмина себе си.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:30 от hrissi_sz

Общи условия

Активация на акаунт