Любители на котки - Тема 210

• 4 843
  • 139
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
Утро, да, имат бълхи. Нали им капя в очите, виждам ги.
На верандата, в бърлога са. Майката е дворна, яви се малко преди да роди.

# 31
Здравейте, чета ви отскоро, незнайно как не съм попаднала в тази пухкаво-мъркаща група по-рано Blush
Откакто се помня имам котка/и, последните 13 години си имам Марѝ, която е по-известна като Марчо (момиченце си е). Намерихме се в навечерието на Нова Година - 2013 и оттогава не сме се разделяли Heart. От 9 години е люксембургчанка, заедно с нас:

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 18:13 от landlake5

# 32
Благодарим за новата тема!
Мишко: Не мърдам от тук, докато не се стопли и хич не ми дреме, че кучето е в другия край на леглото!

# 33
  • Стара Загора
И аз благодаря за темата.
Моето диване е обсебено от чесалката ми. Имах същата, която изчезна безследно след гостуването  на внуците. С нея не беше така 🤣

# 34
Здравейте, чета ви отскоро, незнайно как не съм попаднала в тази пухкаво-мъркаща група по-рано Blush
Откакто се помня имам котка/и, последните 13 години си имам Марѝ, която е по-известна като Марчо (момиченце си е). Намерихме се в навечерието на Нова Година - 2013 и оттогава не сме се разделяли Heart. От 9 години е люксембургчанка, заедно с нас
Привет landlake. На теб и твоята Марчо. Добре дошла. При нас понякога е малко скучно - бистрим едни и същи неща, пускаме снимки на нашите пухльовци. Друг път се развихряме и спорим. Понякога се и отклоняваме и покрай домашните любимци се прокрадват споделени неща за къщичките ни, за личния живот, за мъжовете... Като цяло рядко (за мое съжаление, аз обичам да общувам). Марчо е чудесна. Хубаво е да виждам някой по-голям от ПиратЯ, когото взехме на 10-ти ноември 2014-та.

Гледайки снимката на твоята Марчо... ми се струва, че е на парапета. Пускате я да обикаля и навън ли? Котките много обичат така. Като бях малка първата ми котка беше така - домашно- улична. Спеше при мен в леглото, но излизаше и навън.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 20:59 от Защо ме търсиш?

# 35
Гледайки снимката на твоята Марчо... ми се струва, че е на парапета. Пускате я да обикаля и навън ли? Котките много обичат така. Като бях малка първата ми котка беше така - домашно- лична. Спеше при мен в леглото, но излизаше и навън.

Не е на парапета, до него е. Много обича да се изтяга на масата на терасата. На втори етаж сме и винаги я държа "под око",  не че има намерение да скача, но не остава под надзор. Няма пряк достъп до градината пред блока Blush , но не страда от това.

# 36
Мариета, не е задължително родителят да има рижаво. Генът носещ рижавия цвят може да е непроявен, а само заложен в майката или/и бащата, от техни прародители - баба, дядо, прабаба, прадядо ....

Както и при хората, може да се роди например дете със сини очи, без родителите да имат такива, наследен син цвят от някоя баба, дядо, прабаба и т.н.
Това важи и за други гени носещи информация, например генът на типичната сиамска окраска може да избие в потомство на котки, които на външен вид нямат общо с тази порода.

При котето, което храня много специфично се е оформило трицветието - не е типичното черно/жълто/бяло, а светло сиво/светло жълто към розово и бяло, сравнително рядко срещано. Днес не го видях, скрило се е в този дъжд.

Много ми беше интересна и с удоволствие проследих историята на Луси, котката на utro77.
Цура и Минка са ми големи любимци, то и няма как да не е, защото моето коте в нас е сиамка и съм пристрастна.
Всички любимци, които сте показали са чудесни!

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 22:23 от Sweta

# 37
landlake, тя много кротичка значи. Пиратчето все ме дебне малко да се завъртя и скача на парапета.

То беше толкова отдавна, че едва ли някой помни, ама малко след като го взех се изтърси в терасата на съседите.
Скрит текст:
От тези големите тераси дето са по първите етажи обикновено. Няма да забравя как се презентирах някъде към 5 часа сутринта на вратата им и как сънената съседка ми каза "Да, разбирам, ама айде само да те помоля след 8 часа да дойдеш". Хохо. Че той за 2-3 часа ще се гътне от страх и ще се впусне в паническо прескачане от тераса на тераса. Така щото в 8 едва ли вече ще е наличен. Таз женичка вЕрно ли си мислеше, че ще оставя работата така не знам. Wink Да си призная, с лукавост и меден гласец казах: "Добре, но да не стресне малкия" (тогава синчето им беше съвсем мъничък). Естествено пусна ме веднагИ. Излязох на терасата където ПиратЯ седеше треперещ в едно кьоше, взех го, извиних се, поблагодарих, усмихнах се лицемерно и се изнесох.

# 38
Хубава тема, Танче, както винаги се стараеш! ❤️
Защо ме търсиш? забавен разказ (спомен) благодаря - посмях се от сърце!
Добре дошли на новите котета в темата! 🤗
Днес пуснах печката, която стои под хамака на Линче и тя се размазва отгоре 😁

И да питам къде е малкото Джу - бижу, на Джастето, сигурно много е пораснала вече?

# 39

Темата е хубава, защото е направена с любов от Танчето!

# 40
  • София
Благодарим и ние за темата!! Heart

Мади от няколко дни има от време на време проблем с едното око, сякаш започва да я дразни и го присвива. Няма зачервяване, няма секрети, понякога го търка с лапичка. Мислех, че някое косъмче я дразни, но не мога да видя...

# 41
  • София
Ако имате наблизо бездомни котки, за които се грижите, качвам обява за преференциални цени за кастрация от една клиника в София. Добрата новина е, че животните могат да останат да пренощуват безплатно в деня на кастрацията, което е много удобно за бездомничетата. Надявам се да съм полезна.

# 42
Благодаря ти за труда, Танче🥰!

Оливър❤

# 43
  • София
За котките в Турция всички знаем...
И все пак не спирам да се изненадвам...
Заинтригува ме тази табела

Тръгнах в посоката... и стигнах дотук 😻

Скрит текст:
На късно море съм в Кушадасъ. Хотелът е луксозен и котките са навсякъде- в лобито, в ресторанта, в градината, на плажа...

Това беше разтапящо за всички, които го видяха в ресторанта 🥰

А това е в момента на масата ни в лоби бара

# 44
Искам при теб!
Приятна почивка.

Общи условия

Активация на акаунт