Любители на котки - Тема 210

• 5 363
  • 149
  •   5
Отговори
# 45
  • Свети Влас
Възхищавам се на Турция и любовта им към котетата !

# 46
И аз! Само се чудя къде ли им осигуряват тоалетни. Nerd
Има и мама с малко. Simple Smile

# 47
  • София
Здравейте.
Присъединявам се към темата в търсене на съвети.
Имаме котка от 12 години, прибрана на около 2 месеца от улицата. Мъжки котарак, кастриран. Преди година прибрахме друго мъжко коте на около месец и половина пак от улицата. Вече и той е кастриран. Малкият обаче продължава да напада големия и постоянно се бият, като впечатлението е, че малкият тормози големия. Опитвам да ги разделям когато мога в две стаи.
Това, което повече ме тормози (не че и предното е малко), е че малкият почва да мяука безкрайно всяка сутрин и да ме буди преди времето ми за ставане и не мога да се наспивам. Ако го оставя да спи при мен пък почва да шава пак по някое време сутрин и пак ме буди. Оставяла съм го да мяука без да реагирам. Това продължава половин час и повече. Моля за някакви съвети.
Оставянето на храна не е опция, защото почват да ядат постоянно и все са гладни.
Благодаря!

# 48
Аз съм на страна на старчето. Жално ми е за него. Не бих могла да дам друг съвет освен да скриете някъде натрапника от него.

# 49
  • До хладилника, който обичам
Младите котки са енергични и нахални. У нас Минка тормози така Цура (втората иска само да се гонят, но не и да се хващат). Намесвам се, ако мога, но сега с Мара в картинката мисля, че ще си наместят енергиите и двете по-млади котки ще се борят на равна нога, а Цура ще може да продължи да е деликатна принцеса. Не казвам, че трета млада котка е решение за всеки, но у нас, макар непредвидено, така се получи.

# 50
zazu1, как сте издържали година  да се бият?  Това ми звучи неприемливо. И много затормозяващо.
Аз съвет не мога да дам. Знам, че има адаптационен период, когато се гледат няколко котки, но сякаш година е прекалено дълго време.

Лусито ме изумява как постоянно е гладна. Rolling Eyes Все едно докато е била на улицата е имало какво да яде 24/7. Тогава я храних сутрин и вечер и дори по някой път пропускаше /заради неизвестни обстоятелства/. Сега през час се озърта за храна. Предпочита паучове и консерви. А има на разположение и купичка с гранули на един шкаф в спалнята, че кучето да не й ги изяжда. Вечер преди лягане около 23ч. й давам половин пауч и вече чак сутринта.
С Бела спят в голямо помещение -хол и трапезария. Не вдигат шум и Слава Богу. Че преди години имахме една котка - отваряше врати, бродеше и ни тормозеши по цяла нощ. Бяхме сложили дори райбер. А тя за отмъщение ходеше да пикае в една саксия.

Лусито свикна да излиза на терасата, на която сложихме мрежа. Пускам я за по няколко минути под надзор. Много обича на слънце да се изтегне, милата. Но когато е лошо времето, само надниква и самичка си влиза обратно.

# 51
  • София
Ами какво да ги правя като сме ги прибрали и двамата. Гледам през деня да затворя Лари (възрастният) в някоя стая, защото той може да си отваря вратите, а малкият (Оникс), въпреки че скача повече, още не се е усетил. Нощно време също ги разделяме - единия при детето примерно, другия при мен или в коридора (зависи колко е енергичен).

# 52
Ами какво да ги правя като сме ги прибрали и двамата. Гледам през деня да затворя Лари (възрастният) в някоя стая, защото той може да си отваря вратите, а малкият (Оникс), въпреки че скача повече, още не се е усетил. Нощно време също ги разделяме - единия при детето примерно, другия при мен или в коридора (зависи колко е енергичен).
Лари ако си има стая и пространство, проблем няма тогава. А за затварянето на вратите има най-различни джаджи тип резе или държачи на дръжката, за да не се натиска (аз си купих от Тему, защото и аз имам двама отварачи на врати.)

# 53
Честно казано, ако за година не са се разбрали, едва ли нещо ще се промени. И при мен е същото - старият не харесва близоста с младия, но поне не се бият, само си разменят по някоя лапа. Напоследък обаче старият се ближе прекалено и си е оръфал козината по краката. Давам някакво леко успокойтелно на билкова основа което му предписаха заради това.

По-добре фокусирайте се върху  изграждане на рутина - хранене сутрин и вечер, без постоянно оставена храна. Вечер преди хранене 20-30 минути интензивна игра с младия (въдичка, лазерче, борба с ръкавица), след това вечеря и после никакво внимание. Така ще изразходва енергията си и свиква да си ляга след хранене.

С времето ще се научи, че няма смисъл да врещи рано сутрин - яденето е по график. Минусът е, че като свикнат с час и ако го пропуснеш има нервничене и драми.

# 54
Здравейте, писах на една потребителка, но ще си задам въпроса и тук. Котето на 1 год. намали яденето на гранули и видяхме зачервени венци. Обадихме се на ветеринар и той предложи да го мажем с гранулин. Засега почна повече да яде, като давам по- мека храна, но сутринта яде и гранули. Дали спешно да го водя на ветеринар или да продължа с мазането.?Как да разбера дали му минава?

# 55
Този гранулин не е ли за външни рани?
Отивам да чета, но съм на 90 процента сигурна.

# 56
Купих го от друг ветеринар, който разбра за какво ще го ползвам, като каза ако не минава да го заведем на преглед за антибиотик.
Някой с подобен проблем?

# 57
Гранулинът е звяр в добрия смисъл на думата - на детето гнойни ангини с нго лекувах. НО - гингивитът при котките най-често е автоимунно заболяване. На нашето коте извадиха 3 инфектирани зъба (инфекцията обхваща зъби и венци). Изчакай да видиш ако се подобри от гранулина, може да се разминете с това. Ако се повтори или влоши, заведи на ветеринар за преценка за по-сериозно лечение.

Шапка свалям на котето ви, че позволява мазането. Нашето драсваше с 200.

# 58
Аз не мислех че още се използва.
Помня като дете ни мажеха сливиците. Ей, Богу, така го мразя.
Значи Гранулин е това което познавам аз като Гранофурин, нали така? Не знаех , че са едно и също. 😃

# 59
  • София
Те и сега ядат по график, но това не помага особено за сутрешното мяукане Confused

Общи условия

Активация на акаунт