Любители на котки - Тема 210

• 6 422
  • 175
  •   1
Отговори
# 60
Аз не мислех че още се използва.
Помня като дете ни мажеха сливиците. Ей, Богу, така го мразя.
Значи Гранулин е това което познавам аз като Гранофурин, нали така? Не знаех , че са едно и също. 😃
Да и понеже изчезна в хуманните аптеки (приготвят по рецепта в Нота бене), масово ползваме ветеринарния продукт за лечение на деца (не само - различни анаеробни инфекции). Но е откровено неприятно и само като хванех шишенцето маца се покриваше. Достатъчно беше първото мазане, за да не се направи второ.

# 61
Аз не мислех че още се използва.
Помня като дете ни мажеха сливиците. Ей, Богу, така го мразя.
Значи Гранулин е това което познавам аз като Гранофурин, нали така? Не знаех , че са едно и също. 😃
И аз го имам от ветеринарния кабинет. Признала съм го това мазило. Имах афта в устата, намазах я вечерта и на сутринта я нямаше. Но е гадно и отвратително,  спор няма.
Не знам дали има котка, която доброволно да даде да й мажат вътре в устата.

# 62
И едно зелено беше си спомням, много цапаше.
Аз абсурд да мажа Ушатото, той ще ни убие.🤣

# 63
Е, не дава естествено. Увивам го в одеало да му скрия лапите и така малко насила стават нещата. Днес обаче си хапна, изглежда че му помага, но още съм на тръни и ще отидем на лекар.  Беше спряло изцяло гранулите, днес яде. Купих мека храна. Сега се притесних като казвате автоимунно. Оффф!

# 64
Не се тревожи, може и да има плака, въпреки че е прекалено малък, може да е друго, не мисли най-лошото. Аз много добре знам , при нас Топи беше с автоимунно заболяване изразяващо се в подуване на долната устничка и язви в устната кухина...
Между другото при последния преглед казаха, че Ушатото има зъбен камък, но не е много. Решихме да изчакаме с почистването, защото ме е шубе от анестезията. Знаете как треперя за най-малкото нещо.

# 65
Елея, може да няма нищо общо с нашето състояние. Писано беше назад, в темата, и ако не беше писано, нямаше да обърна внимание на лош дъх от устата на котето. На двугодишна възраст три зъба бяха разпаднати, а венците около тях подути и възпалени. Имаше потребителка (Поми), на чието коте са извадили всички зъби и така са спрели възпалителния процес - беше добре докато тя пишеше в темата (отдавна не съм срещала нейно отразяване).

Ивекс, ако е начален зъбен камък, опитайте с гризалки срещу зъбен камък. За кучешки продукт с голям ефект при зъбен камък съм чела, за котета не знам, но допускам, че се предлага. Продуктите за домашни любимци са си индустрия с добри приходи.

# 66
  • Варна
Тъжно ми е.
Най-едрото котенце на Алечка умря буквално за няколко часа. Забелязах, че спря да суче на обяд. Проверявах много пъти, не, само се гушкаше в майка си. Веднага го взех, гушках го в един вълнен терлик, да го топля екстра. Е не и не. Умря.
Толкова с моя опит с новородени котенца.

# 67
Много съжалявам.

# 68
  • София
Много съжалявам, Стейси! Понякога има вродени недъзи, които с порастването стават смъртоносни. Един приятел на дъщеря ми беше спасил новородено коте и дъщеря ми му помагаше в отглеждането. Тъкмо се радваха как яде и наддава и изведнъж почина. Ветеринарят каза, че има някакъв дефект на носоглътката. Нищо не е можело да се направи.

# 69
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам, Стеси! Понякога никакъв късмет нямат малките.

# 70
  • Варна
Благодаря, момичета!
Все още не разбирам как така от изправено котенце, кърмено, ококорено вече, умря за толкова кратко време.
Нали вече съм селска, котки да искаш по двора и наоколо, ама кога ще обръгна!

# 71
Съжалявам, Стеси!

Скрит текст:
Здравейте.
Присъединявам се към темата в търсене на съвети.
Имаме котка от 12 години, прибрана на около 2 месеца от улицата. Мъжки котарак, кастриран. Преди година прибрахме друго мъжко коте на около месец и половина пак от улицата. Вече и той е кастриран. Малкият обаче продължава да напада големия и постоянно се бият, като впечатлението е, че малкият тормози големия. Опитвам да ги разделям когато мога в две стаи.
Това, което повече ме тормози (не че и предното е малко), е че малкият почва да мяука безкрайно всяка сутрин и да ме буди преди времето ми за ставане и не мога да се наспивам. Ако го оставя да спи при мен пък почва да шава пак по някое време сутрин и пак ме буди. Оставяла съм го да мяука без да реагирам. Това продължава половин час и повече. Моля за някакви съвети.
Оставянето на храна не е опция, защото почват да ядат постоянно и все са гладни.
Благодаря!
От прочетеното разбирам, че проблемите са в малкия котарак. Моето мнение е, че се опитва да доминира над големия и над теб. Аз бих посъветвала да се заемеш с възпитанието му -  строго "не", когато напада другия котарак и когато се размяука сутрин. Категоричен тон, пръскане с вода ... неща от този род. Котките по принцип подлежат на възпитание, има и изключения разбира се, но това си е на късмет.
Междувременно восъчни тапи за уши, няма да решат проблема, но ще изолират донякъде шума.

# 72
  • Швейцария
Точно се разстроих от майка ми. Казах й, че котката е мяукала докато спя и съм я напръскала с вода. Вдигна ми страхотен скандал. Това било тормоз над животното, като не мога да го гледам, да го връщам...Аз имам големи проблеми със съня и пия хапчета. Гледам котката перфектно. Не мисля, че е ок да спя и да ме буди след 2 часа и пак да пия хапчета. Нищо не съм й направила, само я напръсках със спрей с вода. Много криво ми стана.

# 73
Благодаря за новата тема.

JennyBG, имало някаква статия, че пръскането с вода може да остави неприятни емоции у котето. И ние сме ползвали спрей с вода. Само като видят бутилката и затварят очи и свиват ушите.

Съжалявам Стейси.

Нямам нови снимки на децата. Добре са. Оникс заглажда косъма.

Днес слизах до моят вет (съсед ми е). Имах подарък за жена му и с него се засякохме на вратата му. Посрещнаха ни куче и две порчета.
И двете порчета ме ухапаха Joy Женското било лошо, но дойде да ме души, нали мириша на котки... леко ме хапна, щот му досаждах с галене. Момчето обаче първо за крака ме ръфна, а после ме захапа за ръката и ме повлече към скришното му място... под кухненският шкаф. Здраво държи и не пуска, жената на ветеринаря ме спаси Joy
Имах отбелязани зъбки, сега само червена черта.

# 74
Точно се разстроих от майка ми. Казах й, че котката е мяукала докато спя и съм я напръскала с вода. Вдигна ми страхотен скандал. Това било тормоз над животното, като не мога да го гледам, да го връщам...Аз имам големи проблеми със съня и пия хапчета. Гледам котката перфектно. Не мисля, че е ок да спя и да ме буди след 2 часа и пак да пия хапчета. Нищо не съм й направила, само я напръсках със спрей с вода. Много криво ми стана.

Дълго е опитвахме да отучим Бека да се качва на масата със спрей. Ефект 0. Просто се отказахме накрая. Просто бягаше от шишето и нищо не я спираше да се качва.
Пробвали сме със всичко. Да сложим лимони (нали не харесват миризмата). Тя се изака върху единия. Лук пробвахме, нищо не става.

Общи условия

Активация на акаунт