Любители на котки - Тема 210

• 4 980
  • 142
  •   4
Отговори
# 15
От едно cat cafe.
Абсолютно никакъв интерес към човешкия вид!

# 16
И аз се записвам в темата с женското коте, на което търся дом и междувременно храня - на около 4/5 месеца е:

Покрай него храня и майка му /така предполагам/, която излезе на втория ден, а на третия изскочи и един голям котак, та хайде и него. Двете по големи котки са на бели и сиви ивици. Твърде приказно е да ги нарека майка, баща и дете, но имат някаква роднинска връзка със сигурност.

Малката много бързо ме опозна, посреща ме, гали се, смело защитава храната, която и слагам, дори удря лапа на майка си, ако се присламчи. Принудих се да ги храня разделно. Големият котак е най страхлив.
Казусът се задълбочи - забелязах, че майката е бременна, за кастрация е късно.

По оставените купички съдя, че и други хора ги наглеждат и хранят. Един ден се получи леко комично - аз обикалям да си търся моето подопечниче и надничам през загражденията, в обратен кръг обикаля едно момиче и също наднича Simple Smile. За малко да си кимнем.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 02:05 от Sweta

# 17
Щом има рижаво по себе си, значи единият родител има също рижо. Едното не е родител със сигурност. Simple Smile

# 18
Щом има рижаво по себе си, значи единият родител има също рижо. Едното не е родител със сигурност. Simple Smile
Сигурно ли е това? В съседния ни двор имаме майка трицветка и нито тя, нито някое от многото й поколения са от рижав котарак. Просто няма такъв.

# 19
Хахх, сега като чета дискусията за рижавите... в изблик на нежност много обичам да питам ПиратЯ "Само ти ли беше жълтичко или имаше и други с тебе?". И така 10 години. Още не ми е отговорил. Simple Smile

И като Ивекс, която показа първата снимка на Ушатото, която я е запленила, да покажа пък и аз тази, която ме подбутна да взема ПиратЯ и първата му снимка удома след първата нощ.
Скрит текст:
Впрочем на тази снимка много ме впечатлява и кучето, положило глава край пиратчето. Много пъти съм се чудела тези хора във Варна дали все още го имат това куче, какво ли прави ако е живо. Имам жената, от която взехме Ришко, в контактите си във Фейсбук, но то неудобно сега непознати хора да им пишеш.

И първата снимка току що събудил се на другата сутрин след като го взех.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 10:25 от Защо ме търсиш?

# 20
  • Враца
Таня, благодаря за новата тема.
Напълни ми се сърцето от всички снимки на сладурковци.
Данък от Кая, с която днес така си пием кафето.

Гледа телевизия докато и галя пупата.

# 21
Рязането на ушенцето при уличните котки е в известна степен полезно. В нашия град сме имали случаи на предадени за кастрация вече кастрирани НЕМАРКИРАНИ котки. За жалост чак по време на самата операция е станало ясно, че вече са кастрирани.
Лусито докторите забравиха да й маркират ухото и съм се притеснявала някой доброжелател да не я заведе за повторна кастрация.
Защото  котките, които си живеят навън, имат отношения и с други хора. Не само с нас.
Така например имаше един котарак край нас, който много се биеше и често биваше сериозно ранен. Веднъж бе получил лоша рана на врата и като го видяхме, беше намазан със зеленото лекарство. Не стана ясно кой го е намазал, но явно си е имал и други приятели в съседство.

# 22
Дами, не искам да ви докарвам диабет, но няма как да не ви я покажа.
Това е Бека. Може да ти пръсне сърцето от сладост.

# 23
  • Варна
Котенцата на Алечка се изправиха най-после. Гледат като щъркелчета от гнездо.
Вчера ходихме до една близка вет. клиника да говорим за тях. Обезпаразитяване, очички, майката.
Може да се каже, че сме в изходна позиция. Ако ги третираме с пудра, майката още ги ближе и може да ѝ навредим. Купихме за нея обезпаразитяващи, но ще ги дадем чак като ги отбие. Тобрекса, който им капя в очите-кой ми е казал да слагам. В срок ли е. Обяснявам, че е купен от хуманна аптека съвсем скоро. Ако е отворен, до месец му е срока. Да де, скоро е отворен, нали го купих за очите на малкото трицветче. Вадиха лекарства, после ги прибираха, ако искажем някакво съмнение.
Много ни е важно Алечка да ги кърми поне още малко.
Иначе очичките им са отворени и много по-добре.

# 24
  • До хладилника, който обичам
Благодаря за темата!
Вкъщи всички спят.

И сцени на нежност понякога

# 25
Котенцата на Алечка се изправиха най-после. Гледат като щъркелчета от гнездо.
Вчера ходихме до една близка вет. клиника да говорим за тях. Обезпаразитяване, очички, майката.
Може да се каже, че сме в изходна позиция. Ако ги третираме с пудра, майката още ги ближе и може да ѝ навредим. Купихме за нея обезпаразитяващи, но ще ги дадем чак като ги отбие. Тобрекса, който им капя в очите-кой ми е казал да слагам. В срок ли е. Обяснявам, че е купен от хуманна аптека съвсем скоро. Ако е отворен, до месец му е срока. Да де, скоро е отворен, нали го купих за очите на малкото трицветче. Вадиха лекарства, после ги прибираха, ако искажем някакво съмнение.
Много ни е важно Алечка да ги кърми поне още малко.
Иначе очичките им са отворени и много по-добре.
Не разбрах за Тобрекс-а. Какво е станало?

Скрит текст:
Сигурно ли е това? В съседния ни двор имаме майка трицветка и нито тя, нито някое от многото й поколения са от рижав котарак. Просто няма такъв.
Майката на трицветката какъв цвят е била?

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:40 от amy_nka

# 26
  • Варна
Аминка, нищо не е станало. Просто в тази клиника се почувствах някак проста и все едно виждам котки за първи път.
И накрая си излязох със знанията, които имам.
Пък ми е много наблизо и ходихме с моя мъж да я видим.

# 27
  • Sofia
Моите и тримата миналата седмица бяха много посрани. Вета каза да взема лечебна храна гастроинсеншинъл. Та се оправиха. Разбрахме обаче от какво са се посрали. Бях купила нова храна на лабрадорката Чери, но гранулите се оказаха доста по-дребни от предишните храни, по-едра е от тяхната по принцип, но какво пък, явно им е харесала, а тя кучката им разрешава да ѝ ядат от храната.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 16:46 от Ani Ka

# 28
Стейси, дано да са здравички малките и бързо да пораснат!
Имат ли бълхи, че искаш да ги пудриш?
Навън ли са? /не се сещам/

Бу, не им ли е неудобно на котаците с тези каишки? Противопаразитни ли са? Излизат ли навън?
Лусито, като я прибрах на минус 20 през февруари, нямаше нито една бълха. То и преди не съм забелязвала да има. Купих пудра и оскъдно я напудрих. От там нататък само лятото в един момент кучето се опита да завъди бълхи - видях 1-2 по него и веднага купих капки и за двете и ги накапах с пипетите.

# 29
  • До хладилника, който обичам
Бу, не им ли е неудобно на котаците с тези каишки? Противопаразитни ли са? Излизат ли навън?
Нищо не са казали, носят си ги. От малки са свикнати с каишки. Противопаразитни, но също и светлоотразителни в тъмното - излизат навън и е важно, когато дните са къси зимата. Въпреки че обикалят основно задните дворове, Цура съм я засичала два пъти да е на улицата. На каишката виси и медальон с моите данни (така се свързаха с мен, като кола удари Маца), както и пише, че са чипирани и кастрирани. Виси и еъртаг, понякога се налага да ги търсим - само Цура, в интерес на истината, която половината пъти се скатава в двора на съседите, или мълчи като партизанин, затворена в бараката. Без тракера може доста време да не разберем къде е. Минка носи тракера за красота, защото като чуе сигнала за храна, и барака няма да я удържи.

Общи условия

Активация на акаунт