Любители на котки - Тема 210

• 30 614
  • 764
  •   2
Отговори
# 375
Ние ПиратЯ Риш също до седмица сам можем да оставяме. Но под "сам" се разбира някой да идва да му оставя сутрин и вечер храна и водичка. Т.е. това си не е сам.

Все се каня да купувам автоматична хранилка, но за по-евтините периодично като подпитам тук, все се намира нещо да ме откаже. Я че гранулка запушвала дюзата, я нещо друго. Скъпите хранилки пък са ми много скъпи. И все отлагам. Но и без това с годините както беше много плашлив, сега стана супер общителен и любвеобилен. Достатъчно е веднъж да е подушвал човека, който ще го храни, оттам насетне даже тръгва да общува... Та започвам да си мисля в неговия случай май е по-добре някой човек все пак да идва да го наглежда отколкото да е сам с автоматичната хранилка 5-6 дни.

Понякога пътуваме само за събота и неделя. Свикнахме да го оставяме наистина сам ако е за два дни. Пълним няколко купички с вода, с храна и това е всичко. Ако иска да изяжда всичко наведнъж - той си знае. Но подозирам, че инстинктивно усеща, че е сам и затова не се втурва да омита всичко наведнъж. Като се приберем го заварваме съвсем спокоен.

Моя позната ветеринар веднъж ми каза, че го правят заради човека това изяждане наведнъж. Разправяше "Забележи, че сутрин бърза да изяде всичко. Точно за да видиш, че е празно и да дадеш пак".

Аз по другата обсъждана тема с повече от едно животно ще се въздържа. За да спася повече от едно не бих искала да направя живота на две изпълнен  с дразги и бой. Ако все пак имат някаква търпимост едно към друго - да, но ако работата опира до вой и бой... не бих опитала втори път. Да не говорим, че не ми се мислеше какво става когато ни няма вкъщи. Според мен не всички животни могат да бъдат събрани.

По повод общуването все забравям да ви кажа... Нали всяка сутрин го пускам ПиратЯ на разходка на стълбищната площадка. Миналата седмица внезапно съседът отвори врата им да тръгва на работа. И те имат котарак - шотландска клепоуха. Нашият направо тръгна да влиза у тях. Мисля, че с годините му става скучно. Затова всяка сутрин вече си имаме ритуал - излизането на площадката. Оттам се почва гледане през прозорчето, нюхане по цветята... приключения! Около 10-15 минути. Площадката ни е супер благодатна за такива приключения. Затворена, така че да не може да избяга по стълбите. Но в същото време затворена със стъкло.

Сикура е с ново колиенце, май, а?

А кой им чисти тоалетните?
Никой. Цяла опаковка изсипвам. Достатъчно е да 5-6 дни все да намери чисто местенце.

# 376
Значи е време и за автоматична тоалетна? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 377
А кой им чисти тоалетните?
Никой. Оставям много съдове.

Да, трябва да разуча автоматичните тоалетни.

# 378
Ау! Аmy_nka, много скъпо това. Безбожно скъпо за мен лично. Нали някой тук в темата имаше и разказа.

# 379
Виж в Тему. Там пускат и на промоция. Simple Smile

Аз, въпреки че също ги оставям да се гледат сами за по седмица, много им треперя (ако беше една-две котки нямаше толкова да ги мисля) и не тръгвам за никъде без да пусна камери и интернет. Случвало се е да пращам ключ по спешност. Случвало се е прайдът да си направи парти в мое отсъствие.

# 380
Не знам, скептична съм към изцяло китайски стоки и не обичам да си давам парите за тях. Зная, че на практика Китай произвежда всичко. Но под чий контрол е важно т.е на кой е  технологията, бранда. Китайски бранд с китайска технология - не е моето това.
Малко встрани от темата за котките, но да си призная много ми е гадно това Тему.
Скрит текст:
Веднъж поръчах някакви неща. Не просто дрехи, имаше и някакви домакински. Половината дрехи върнах, а домакинските даже не си дадох много зор да върна - просто изхвърлих понеже бяха буквално стотинки или левче-два.

Бях поръчала и някакво приспособление да почиствам мястото на липсващото оче на Пиратя. Нещо дето уж маха лесно засъхналата сълзичка. Напълно безполезна вещ. Изхвърлих и си продължих с клечка за уши напоена в сребърна вода, периодично мазвам и малко гентамицин.

Разни уж въшебни кърпи за прозорец... боже, ама това наистина за нищо не ставаше. Микрофибърната ми кърпа от DM е десет класи на това.

Снимките на дрехите им са пооправяни с изкуствен интелект или каквото е там. Всичко изглежда в пъти по-хубаво отколкото е в действителност. Наживо всичко, което поръчах, имаше вид на евтин полиестер, найлон, шушляк. Наскоро харесах голяма кутия за дрехи. Естествено първите мнения винаги са супер положителни, подозирам, че не са действителни. Но като разгънеш надолу коментарите... ми те хората насложили снимки - няма нищо общо с изкуствено генерираната фотка от сайта.

# 381
От вчера го мисля какво да кажа по темата за повече от една котка. У нас нали бяха трима - Чучи, Пуфи и Лъки. Разбираха се много добре. В смисъл Пуфи си беше самодостатъчна, не е търсила никога общуване с другите двама. Но тя милата доста изстрада с тази гадна болест, повече от година живееше отделена в една стая с тераса и си страдаше тихичко, милата душичка. Лъки и Чучи бяха голяма комбина - игри, гоненици, любов, спяха заедно на хамака на прозореца. После Лъки умря. Чучи и Пуфи, която вече беше много по-добре с правилното лечение, останаха двечките. Не са си играли заедно, но живееха заедно без проблеми. Живота с три котки, или с две котки, е различен. Повече чистене у дома, имаха си две отделни тоалетни. На Пуфи като й се възпалеше устата започваха лигите, всички котешки легълца се нацапваха, шалтетата на дивана също, т.е. трябваше по-често да се перат. Две котки са си грижи по две, три котки са грижи по три. Сега, когато е само Чучи е много по-лесна поддръжката. Но ..... ако можех да върна Пуфи и Лъки въобще нямаше да ме интересува колко чистене има, колко повече косми има, колко котешки тоалетни трябва да се чистят, колко пъти ще пера шалтетата от дивана и въобще колко трудно е. Само да се върнат, но няма как.

# 382
Привет, момичета!
При мен се заформи проблем с един котарак - като гледам е далечен роднина на Лусито, вероятно внук Simple Smile
Значи той от съседната улица,  първо ме пресрещаше по разходките с кучето и от първия път тръгна с нас, без да съм го викала, дори не го познавах. Това беше преди месеци. Според мен Джипсито /котка, за която се грижа навън и май му е майка/ му е казала, че аз ги храня. Няма друг вариант. И тоз котарак където ме види, лепва се за мен и обикаля из целия квартал с мен и кучето. Няколко пъти наистина съм му давала храна, защото ми е дожалявало за него. Но той в действителност изобщо не изглежда недохранен, а е едно много здраво и в добра форма животно. Явно някъде по къщите си има стопани.
Та сега - абсолютно всяка сутрин ме чака пред блока, също и вечер. Направо не знам - не искам да се превръща в Луси номер 2, тя така ме преследваше преди да я прибера. В същото време не искам да го оставя гладен, ако е гладен. Не знам какво да правя. Да му нося храна чак на неговата улица ми е затормозяващо, невинаги имам толкова време...

Помощ!

Ето ги моите деца. Обичат сутрин да излязат за малко на терасата. Лусито я свикнах да я пускам за някоя минута под наблюдение. Не прави опити уж да се качва на парапета. Седи и си гледа. Даже като й омръзне и сама си влиза. Сега бързо й измръзва дупенцето в студа сутрин.

# 383
Имат 4 големи купи, оълни с храна. Леген с вода и няколко тоалетни. Понякога, дори едната е чиста.
Имам автоматипна толетна, която не използвам вече. От зооплюс е.
Защо. ., даа, с изумруд и перли 😃
Зак има сребро😀, ама е тежко и не му го слагам.

# 384
  • София
Оставям моите котки сами и по седмица. Няма кой да идва да ги обгрижва. Не съм ползвала услуги на фирми, които предлагат това.
С автоматични хранилки са.
Може ли препоръка за хранилката. Аз поръчах преди време някаква от Али експрес примерно и така и не сме я тествали. Подмята се из нас. Нещо ме притесни вариантът да не сработи и да няма какво да ядат няколко дни. Но може би е добра идея да я пробвам, защото така ще спрат и да ме будят постоянно сутрин заради храната.

# 385
Аз имам и хранилки, и поилка, и автоматична тоалетна. Хранилките са специални, защото се отварят само за конкретната котка, котките имат чип на врата си, с който могат да отворят само своята си хранилка (двамата са на различни медицински храни и нямаше как иначе). Скъпи са и също дават относително често грешки, така че е хубаво да има някой да може да реагира. Запушва се ако котката не си дояде, или гранулка застане на капачето. Обикновено са неща, които не пречат на храненето, но не ми е спокойно без съвсем никой да ги наглежда. Последните пъти съседката идваше всеки ден да чисти тоалетната и хвърляше око и на хранилките. Хранилките без чип са по-евтини. Моите са на Petlibro.

Тоалетната - като изключим, че някак самата пластмаса се вмирисва и ако се доближиш близо до нея си мирише (имам предвид непосредствено до нея), много съм доволна от нея. Откакто купих гумирана вратичка не се усеща нищо като вършат работа. Веднъж седмично изхвърлям торбата с подаръци и почиствам контейнера и вътрешността с мокра кърпа и съм готова. Показва и статистики коя котка колко пъти ходи и колко тежи. За съжаление в момента са с разлика в теглото само 100гр и често ги бърка, ама още 100-200гр на Бела и ще е ок.
Тоалетна "куча марка" не бих взела. Има и смъртни случай на защипани и заклещени котки. Моята е Litter Robot 4.

# 386
А защо просто не им оставяте храна за през нощта?

Аз лично не оставям на Лусито храна през нощта, защото кучето  ще я изяде, а не е желателно да хапва извънредно. Давам й малко непосредствено преди сън. Сутрин ме чака гладничка и получава пауч.
През деня в спалнята има на постоянен достъп купа с гранули върху един шкаф, където кучето не може да стигне.
Варианта за през нощта е да й оставям храна върху масата, а не искам тя да се учи да се качва там.

# 387
  • София
Моите котки няма как да я чакат храната да стане за през нощта. Ще си я изядат моментално и на практика ще ядат постоянно. Sweat Smile

# 388
На брат ми са същите. Не може да се гледа купа за храна да стои с храна в нея. Омита се всичко.
Моите чопват по малко през целия ден.
Тоалетната на robot4 заема лимного място? С каква настилка работи?

# 389
Utro, внучето на Лусито няма ли вече да дойде too much? В момента с Бела се напаснаха. Но са като цяло вече по-спокойни животни. На средна възраст. Всъщност на колко беше Бела, че забравих?
Един млад, атлетичен котак дали ще се впише? Някак изведнъж си представих нещо като компанията на Лейди от "Лейди и Скитника". Помните ли тази анимация? Те нали другарчетата на Лейди бяха едни такива - на по-друга възраст. Единият даже забравяше по колко пъти разказва нещо.
Скрит текст:
Наскоро си я пуснах пак да я гледам. Обичам анимационни филмчета, особено зимата. Едно време си мислех, че като стана на 35 ще ми мине тази детинщина. Но станах на толкова и не мина. А после на 45... и пак не ми мина. Е, вече съм на 51 и очевидно цял живот ще съм си така. Вече приех спокойно тази си инфантилност. "Лейди и Скитника", а също и "Аристократите" (той пък си е и баш за котки) са мега класика от времето преди компютърната анимация.  

BundleOfLove, тя оригиналната е още по-смразяваща сума. 300-500 не бих дала за китайски версии. Но и няколко хил. за оригинална - също. Харесва ми да стана сутрин, да си направя кафе, да изчистя на Пиратчето и да седна да прегледам Интернет пространството след това с чашка кафе в ръка. Дет' се казва: ако е рекъл Господ докато мога ще го правя.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:22 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт