Любители на котки - Тема 210

• 30 604
  • 764
  •   4
Отговори
# 390
Utro, внучето на Лусито няма ли вече да дойде too much? В момента с Бела се напаснаха. Но са като цяло вече по-спокойни животни. На средна възраст. Всъщност на колко беше Бела, че забравих?
Един млад, атлетичен котак дали ще се впише?

Какво каквооо?!?!?!
Моля, моля, изобщо подобни идеи и в най-безразсъдните ми представи не ми минават през ума. Flushed
В никакъв случай не бих прибрала друго животно.
Просто се заформи познатия стар проблем, който имах с Лусито - лепнал се е за мен този котарак и няма отърване. Какво иска от мене, нямам представа... Казах ви - не ми изглежда недохранен, явно има стопани. Задната улица са само къщи с дворове.
Може би единствения вариант е да не му обръщам внимание и да не му давам никаква храна. Но не знам дали бих могла така да го игнорирам. Той буквално ме препъва по пътя. Rolling Eyes

Бела и Лусито са на 11г.

# 391
То аз не те и съветвам да го вземаш, Utro. Помислих, че ти се завърта някаква идея и затова го казвам. Но щом и ти си знаеш, че няма как...
Ще си остане вашият уличен чернушко и толкова. Simple Smile

# 392
BundleOfLove, тя оригиналната е още по-смразяваща сума. 300-500 не бих дала за китайски версии. Но и няколко хил. за оригинална - също. Харесва ми да стана сутрин, да си направя кафе, да изчистя на Пиратчето и да седна да прегледам Интернет пространството след това с чашка кафе в ръка. Дет' се казва: ако е рекъл Господ докато мога ще го правя.

Аз автоматичната я взех, защото Бела просто прави някакви сериозни количества и като са двама ако не изчистиш един ден почват да се сърдят. А като пътуваме ми е неудобно вече да тормозя съседите. Иначе и с обикновена няма драма естествено.

Litter robot 4 е огромен наистина, заема доста място, и на дълбочина, ширина, височина, всякак. Нямам място в банята и стои в хола, това много ме дразни. Работи с обикновен бентонит, който прави хубави топки и откъм бентонит е доста икономичен. Работи и с обикновени торбички, каквито имаш.

# 393
У нас младежът/ 1 год и 4 месеца / Балу е дебел мързелан. Не случайно е кръстен на мечето Балу. Сина е на 4 год, но е много атлетичен и енергичен. Единия го мързи да гледа, другия е като с ядрен реактор в дупето. Днес имаше малко гонитба. Сина гонеше Балу да играят, а Балу се криеше Joy

# 394
  • София
В нас аз съм в ролята на Балу - Кити ме гони да играем, аз се крия Joy

# 395
Ние нямаме роднини тук, които да гледат Марчо, когато отсъстваме. Имаме си доверена коткогледачка, която идва през ден да я храни, почисти тоалетна, смени вода и да я погушка малко. Иначе няма как, особено през лятната почивка, когато отсъстваме 2 седмици. Услугите на catsitter/dogsitter са доста разпространени. Иначе максимумът дни, за които можем да я оставим сама е 3 (т.е. да се приберем на 3тия ден вечерта).

# 396
За лятото и при нас идват хора. Въпроса тук беше за нормални ваканции.
Тук има и доброволческа огранизация/също се плаща/, писах им за едно лято. Казаха, че е твърде дълго времето и предложиха хотел. Казах им, че няма да стане. Не бих си извела котките от къщата, за да седят на малко място, заедно с други котки. За това ползваме познати и си плащаме.

# 397
Ред, но защо плащане? Един вид от фирма ли пак? Или там където живееш така е прието?
И да покажа едно случайно уличниче край съседен блок. Видях го ей сега като се прибирах. Спинкаше така на топка в тревата. Първо помислих да не е умряло. Макар че те май не умират така на топка свити. Повиках го лекичко. Оказа се наистина заспало. Подари ми една прозявка.
Замислих се къде ли успяват да се скриват уличните за да поспят. Всички знаем, че котките могат да прекарват по-голяма част от деня си в сън. Но когато си навън дали спят, къде ли изобщо спят?

# 398
Месец и половина идват през два дни. Ангажимент си е, нормално е да им се плати. На мен ще ми е неудобно да ги питам за следващ път, ако не платя.

# 399
На мен също са ми предлагали съседи да хранят Марчо, но ангажиментът не е само храна, а и чистене на тоалетна, купички и т.н. Много по-спокойно ми е да знам, че плащам на някого (проверен във времето и добросъвестен), за когото това е един вид работа. Винаги получавам снимки при посещение и разменяме по няколко думи, не би ми било комфортно да го изисквам от съседи или приятели.

# 400
Ох, супер щеше да е да имаш доверен и проверен човек срещу заплащане, но не смея да се доверя просто ей така да си дам ключовете на жилището за 10 дни на непознат.

Ох, Бела пак се чеше. Сякаш позавехна инфекцията и днес не ми остана време да я намажа сутринта, и сега я гледам пак се чеше, 10 дни станаха вече.

# 401
То наистина доста е времето, Ред. Действително е сякаш малко неудобно ако са познати или съседи. Но аз пък не изисквам чистене на тоалетната. Слагам цялата опаковка чисто нов пясък и знам, че ще се оправи някак за 4-5 дни. Рядко пътуваме по-дълго.
Не знам защо, но мисля, че съседите от едната страна и съседката от другата страна на нашия апартамент биха се обидили ако предложим пари. Обикновено все гледам да взема някаква дребна почерпка като се приберем.

Аз честно казано повече се тревожа когато оставя Пиратчето само с мъжа ми като пътувам сама. Хич не го гали, не внимава за водата да му е винаги прясна и не следи да не е свършила от купичката. Но поне ми праща снимков материал.

# 402
Защо ме търсиш?, ей това е закачено на хладилника вкъщи:

# 403
За да съм честна, съседката гледаше през всички ваканции Финдъс-без пари и го взимаше у тях. Носех и подарък. А тя, дори първия път го беше върнала и оставила огромен букет за мен на масата, който той беше разположил из целия хол. За него, самата тя ме оиташе кога ще отсъстваме. Зак вече го гледа в къщи, защото тя осинови възрастна персийка. Не много гостоприемна, а и не обича Зак, така, както Фин. Тя също казваше за него, че е специален. После гледаше и двете котки, пак безолатно. Но, когато загуби и Сакура, отказа да ги гледа. От тогава плащаме на познати.
За ключове у непознати- свикнала съм. Тук е нормално. Можеш да пуснеш майстори и да не си в къщи. Все пак, хората си пазят работата, доброволците също са видими. Знае се кой при кого и кога е ходил. Но и хората сигурно са други. Никой не пипа чужди неща.
Сетих се, че имам снимка на Фин и цветята, които не бяха смачкани.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 22:13 от red soul

# 404
Нямам такива съседи котколюбители Sad
Бях попадала на организация, която предлага грижи за домашни любимци, но не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт