Все се каня да купувам автоматична хранилка, но за по-евтините периодично като подпитам тук, все се намира нещо да ме откаже. Я че гранулка запушвала дюзата, я нещо друго. Скъпите хранилки пък са ми много скъпи. И все отлагам. Но и без това с годините както беше много плашлив, сега стана супер общителен и любвеобилен. Достатъчно е веднъж да е подушвал човека, който ще го храни, оттам насетне даже тръгва да общува... Та започвам да си мисля в неговия случай май е по-добре някой човек все пак да идва да го наглежда отколкото да е сам с автоматичната хранилка 5-6 дни.
Понякога пътуваме само за събота и неделя. Свикнахме да го оставяме наистина сам ако е за два дни. Пълним няколко купички с вода, с храна и това е всичко. Ако иска да изяжда всичко наведнъж - той си знае. Но подозирам, че инстинктивно усеща, че е сам и затова не се втурва да омита всичко наведнъж. Като се приберем го заварваме съвсем спокоен.
Моя позната ветеринар веднъж ми каза, че го правят заради човека това изяждане наведнъж. Разправяше "Забележи, че сутрин бърза да изяде всичко. Точно за да видиш, че е празно и да дадеш пак".
Аз по другата обсъждана тема с повече от едно животно ще се въздържа. За да спася повече от едно не бих искала да направя живота на две изпълнен с дразги и бой. Ако все пак имат някаква търпимост едно към друго - да, но ако работата опира до вой и бой... не бих опитала втори път. Да не говорим, че не ми се мислеше какво става когато ни няма вкъщи. Според мен не всички животни могат да бъдат събрани.
По повод общуването все забравям да ви кажа... Нали всяка сутрин го пускам ПиратЯ на разходка на стълбищната площадка. Миналата седмица внезапно съседът отвори врата им да тръгва на работа. И те имат котарак - шотландска клепоуха. Нашият направо тръгна да влиза у тях. Мисля, че с годините му става скучно. Затова всяка сутрин вече си имаме ритуал - излизането на площадката. Оттам се почва гледане през прозорчето, нюхане по цветята... приключения! Около 10-15 минути. Площадката ни е супер благодатна за такива приключения. Затворена, така че да не може да избяга по стълбите. Но в същото време затворена със стъкло.
Сикура е с ново колиенце, май, а?