Любители на котки - Тема 210

• 30 548
  • 764
  •   4
Отговори
# 450
  • София
Ето ги и нашите котаци в някакъв мирен момент. Лари е оранжевият на 12г. Оникс е фъстъкът тормозилник с много енергия на 1г.

# 451
У нас новият котарак, Балу,по-млад, абсолютно, перде. Другият  - четиригодишен атлетичен и енергичен абисинец, отстъпчив, добър и интелигентен. Сина се изнерви много и направо се стопи. Балу е станал като гюлленце, интересува го само храната. Не се бият. Но Сина постоянно се опитва да играят, да се боричкат, и пълния игнор го побърква. Надявам се да се напаснат с времето.

# 452
  • София
Две хотелски мацета:

И едно "хижарче":

А Кити мяукаше много нещастно като тръгвахме Confused

# 453
Здравейте, дами,
Имам въпрос, който не съм сигурна дали е за тук, но ще питам. Вчера късно през нощта намерих хлебарка, втора за една-две седмици. Интересното е, че са зашеметени, едва ходят или са по гръб, та предполагам (или се надявам), някой съсед да си е обезпаразитявал апартамента и това да е ефект.
Но все пак искам да се подсигуря. Преди сигурно 10-15г, когато още бях на квартира, използвах едни къщички, които ги привличат и те се залепят за тях. Помня, че много помогнаха. Тогава обаче самите хлебарки бяха различни (много дребни), а и нямах котка. Основното ми притеснение сега - не съм сигурна дали са безопасни за домашни животни, а и изобщо дали все още ги произвеждат.
Та как се справяте с такива неща? Какво ползвате, което е безопасно за домашни любимци и как? Четох, че има шанс храната и водата на домашния любимец да ги привличат (първата я намерих в близост до тези неща). Не мисля, че има как да ги махам през нощта, защото тя си хрупа и пие вода тогава.
Ще съм благодарна на всякаква насока, а ако въпросът ми е по-подходящ за друга тема, ще го преместя.
Поздрави!

# 454
Все още продават капани за хлебарки, не са като едно времешните, но вършат работа. Слагаш ги на места, където котето няма да стигне. Иначе навремето в студентски имахме много хлебарки и когато си взехме коте, те изчезнаха, но то по цяла нощ ги гонеше и ядеше.

# 455
  • София
Фронтлайн за голямо куче, разреден с вода в пръскалка, напръскват се входните места за хлебарките.

# 456
  • До хладилника, който обичам
Една сутрешна протяжка

Ех, че кеф.
Тук си стана хладно и котките твърдо мигрират навътре излизат само за малко, ако е по-топло, иначе дремят по цял ден вътре. Още се напасват със смяната на времето, защото продължавам да ги храня под час, а часовникът в стомаха им не се пренастройва заедно с астрономическото време.
Мара Белята се скъсва да прави щуротии. Чака да ни види гърба и веднага се катери по плота и масата, после бяга, като се върнем. Добре, че с Минка си балансират енергията и играят заедно поне.

# 457
Възрастна жена от блока го прибра някъде през май. Беше скелет. Сега е с издуто от перитонита коремче, но с хлътнали хълбоци. Но доста се оправи външния вид. Ами ще пробвам с това лекарство. Ще пробвам да науча жената да и го дава, че е свободна по цял ден. Ако не може - ще трябва аз. Дали може да се даде с храна? Или трябва да го пъхам в гърлото. Ще почне да бяга от мен. Аз кутията мислех да я измия и дезинфектирам, нямаше да му я сложа така направо.
Няма да издържи дълго, ако не я лекувате. Молнупиравир се дава на гладно, 2 часа преди хранене. Може да се смеси в малко лакомство или пастет, колкото да се изгълта и два часа след това да се нахрани котката. 40 дена минимум. През 12 часа.

Life is love, сложи ѝ задължително тоалетна в стаята, която ѝ е като убежище, иначе рискуваш сениорката да почне да се изхожда където намери, извън тоалетната, и/или да развие идиопатичен цистит от стреса да не може да си влезе спокойно в тоалетната. Иначе поведението на двегодишния е нормално. Постепенно трябва да се опознават и сближават и в никакъв случай да не ги задължаваш да ползват една и съща тоалетна. Общото хранене е стъпка към опознаване и сближаване.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 14:41 от amy_nka

# 458
Live is love, не казваш дали апартамента е този, в който котарака е живял.
Аз също събирах големи котки, мъжка и женска, но бяха почти две годишни и двете. Не ми беше лесно, а и досега не се обичат. Има спокойни дни и извеждъж мъжката котка напада женската и скубе козина.
Аз те съветвам да ограничиш мъжкаря. Нека се посвие малко. И остави женската да обикаля из апартамента. После я затвори в детската и пусни мъжкаря да души къде е ходила. Ще ти трябва доста време, енергия и нерви, но може и да се получи. Мъжкия е свикнал да живее с друг. При мен си беше самодостатъчен, а аз му натресох компания.

# 459
Оф, Бела е почнала да причаква Лъки пред тоалетната, сега го хванах, че 20мин седи вътре, а тя отпред дебне. Не е всеки път, но сега я хванах. Не знам как да я отуча. Иначе ползват една и им е удобна и на двамата.

# 460
Все пак бих сложила втора (същата може би), ако ползването на една създава напрежение. Вкъщи големите взеха да се примъкват обратно към затворената тоалетна, защото ги мързи да ходят вън. Малък ужас е за почистване, не искам да слагам втора, но и няма проблеми около ползването ѝ, та ние, прислугата, търпим.

# 461
Напоследък доста го причаква и закача, енергична е много. Скучае. Сега и на вратата между стаите го чака. Може би трябва повече да играя с нея. Ама пък не е много класически игрива да гони мишка или такива неща. После пък той се ядосва и става въргала. Хем я е страх от него, хем го закача.

Сипах им наградка за помирение

# 462
Хранилките са и със светещи дигитални надписи! Simple Smile  Ехааа, модерни.
Явно както и при хората, случва се и при тях понякога женското да е малко тип разбойничка.Simple SmileПалава Бела.

# 463
Назад пак видях обсъждане на хапещи котки и пак ще напиша, че правилното решение за хапещи котки не е да се наказват, а да се възпитат как да играят правилно и кога и какво да хапят.

За котките говорене и повтаряне е "говори си, не ми пречиш". Пръскане с вода за нещо, което правят по инстринкт, е ненужно и невъзпитателно. Когато стане неприятна играта, с рязък тон трябва да се каже "Не!" и да се отстрани човек физически от тях. Тогава постепенно почват да правят връзката, че ако хапят/драскат, играта спира, което не е забавно. Отнема време и постоянство, но правят връзката причина-следствие. Отделно пак с постоянство, ако се играе с ръкавица, свикват, че с нея има истинска игра и могат да се раздават и това им е интересно. Даже вероятно ще чакат играта с ръкавица с нетърпение.
Котката, която отглеждах рано отделена и с ръкавица за игра, много бързо се научи и по голи ръце и крака само нежно маркираше със зъби и нокти, но с ръкавицата обезумяваше, риташе яко, хапеше - и нямаше значение за нас, нищо не се усеща през дебелата кожа. За тях е важна физическата борба с партньор - ние не можехме да я хапем, но с ръкавицата може да се хване муцунката и да се разроши, да се сръчка нежно в корема, който пази, да се отвърне един вид. Докато с въдички, мишки и тунели се покрива само пасивната част от играта, в която единствено котката има активна роля.
Препоръчвам голяма кожена ръкавица, защото трудно се унищожават, но става и кухненска ръкавица - всякаква, която покрива изцяло дланта и китката.

# 464
Поспаланската поза Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт