Любители на котки - Тема 210

• 30 591
  • 764
  •   2
Отговори
# 420
  • София
На мен напоследък ми се струва, че на Лари (12г.) вече му е по-трудно да яде стандартните гранули. Идват му трудни за сдъвкване явно. Бях взела някакви успокояващи - те са по-дребни и тях си ги яде нормално. Та на тази възраст трябва ли да му вземам вече някаква храна за възрастна котка?

# 421
Вета си ни е казал за нашите мацорани по-висока класа гранулки, в никакъв случай от онези цветните. Те не са полезни за никой. И после да не им предлагаме други, че трудно си харесват нови. Стабилно количество вода пият. Все пак е сухо папане. Абе обичат си ги и все пак си е до котетата Simple Smile и по преценка на вета, особено за паучовете. Но за другото наистина ще се навия да го потърся по някое време, че не е мн приятно 😶

# 422
Милото нещастно котенце имало  FIP. Една мила съседка го беше завела в клиника, докато аз се организирам. Прибрахме го в двора, въпреки че имаме един съсед, дето, ако го види, ще го срита. Ама жената дала триста лева, а да го оставим насред улицата... Направихме му кашонче, постлахме го с дрешки. Подарих му една чинийка от нашите и го храним. Нямала зъбки и започнах само консерви да и давам, като слагам по една доза витамини за котки. Взех ги за нашия, но той толкова капризен, че още не съм открила храната, с която да му ги смесвам. Оттук нататък - не знам. Ще си я храним и докогато оживее. Много е неориентирано и бавно, няма рефлекси да се пази, а пък излиза на улицата, виждам я отгоре. Знам ли, някой може и да я гони от двора.

# 423
Milanda, виж няколко страници по-назад Red беше пуснала линк към клипче как се прави хубава къщичка за улична котка. С такива прозрачни кутии дето използваме за съхранение на вещи (от Jysk, ikea). Не одеала, а слама било по-хубаво да се слага. А под сламата в клипчето я облепиха кутията с едно като по-евтините хладилни чанти (с фолио).

# 424
Аз намерих пътна кутия за котки, оставена до един контейнер. Ще обзаведа нея.

# 425
В "оставените до един контейнер" вече са влизали всякакви котки и най-много да хване още нещо. Ако искаш можеш да пробваш да я лекуваш 40 дни с молнупиравир. Ако има късмета да не пропуска дозите (на 12 часа, перорално трябва да ѝ даваш) има голям шанс да оцелее. Ако не се лекува (невро ФИП-а), шансовете са от средно 30 дни до макс 6 месеца преживяване. С витамини нищо не правиш.

# 426
Възрастна жена от блока го прибра някъде през май. Беше скелет. Сега е с издуто от перитонита коремче, но с хлътнали хълбоци. Но доста се оправи външния вид. Ами ще пробвам с това лекарство. Ще пробвам да науча жената да и го дава, че е свободна по цял ден. Ако не може - ще трябва аз. Дали може да се даде с храна? Или трябва да го пъхам в гърлото. Ще почне да бяга от мен. Аз кутията мислех да я измия и дезинфектирам, нямаше да му я сложа така направо.

# 427
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате затворена котешка тоалетна с филтър, която да може да се сменя само сутрин и вечер без да има лоша миризма?

# 428
Milanda, да не пренесеш нещо вкъщи лекувайки котачето? Може би Amy_nka да каже опасно ли е за домашните животни.
С тежка задачка си се заела. Стискам ти палци. Съседката възрастна ли е?

Ally, за мен лично всяка затворена тоалетна върши тази работа. По-скоро пясъкът е от по-голямо значение. Бентото е много гадно според мен. И не тушира миризми, и не прави хубави топки. Аз използвам Cat's White в различните цветове (не че откривам някаква разлика в аромата де). Чистя веднъж на ден, сутрин. Имаме едно животно.

# 429
И аз не взимам нищо, което идва от друга котка.
Според мен, миризмата от тоалетната им идва след ден, ако не се почисти. Всяка настилка, ако се чисти веднага, не дава мирис

# 430
Забравих да ви кажа...  тези дни станаха 11 години откакто пиратчето дойде в нашия живот.
Един надупен Риш спинка с подвити лапички.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 22:50 от Защо ме търсиш?

# 431
  • Швейцария
При мен не мирише. Ползвам соева тоалетна с аромат. Чистя веднъж на ден. Преди като позвах бентонит ми миришеше.

# 432
Сладък Ришко 🥰 пожелавам му още поне толкова години да ви радва. Отдавна искам да питам защо той е с едно оченце? От какво е пострадал миличкия?

# 433
Milanda, да не пренесеш нещо вкъщи лекувайки котачето? Може би Amy_nka да каже опасно ли е за домашните животни.
С тежка задачка си се заела. Стискам ти палци. Съседката възрастна
Да, възрастна е.  Много е жалостива, но хич не разбира. Давала му прясно млякоо и за да е по-вкусно и да яде, с малко захар...
Другата дама, дето го води на изследвания, ми каза, че не бил заразен, ама аз не го и пипам, а то жадува за милувка. И тая паничка няма да я върна повече вкъщи. Съседката я мие. Имаме малко дворче и чешма.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт