🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-36

• 9 977
  • 407
  •   1
Отговори
# 390
С всичко изброено съм съм съгласна, Цвети.
Аз имах предвид само частта със самоизтъкването. Wink
Разбира се, че зад един успешен проект стоят много хора, повечето от тях, невидими за зрителя.
Но, актьорите са проводника. И в този връзка едно мнение от X, с което съм напълно съгласна.

Цитат
Да, имам предвид, че "когато химията между партньорите се пренесе върху публиката, мисля, че успехът на произведението става различен". Точно това е химията в изречението.
И, ако се твърди, че Демет има основния принос за рекламиране на сериала, аз твърдя, че Чаатай има основния принос за химията!

Чакам Гери, да отбележи първото помирисване на косата. Wink

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 13:38 от NeZ_9

# 391
Нези, ама как ме познаваш. Още се чудя дали да го броя. Водя го отметнато щом и друг го е видял. Ама какви помирисвания е имало, ехееее. В миналата серия Ешреф каза, че я е намерил по миризмата, но реших да не го броя.

Относно успеха. Как се разбира колко фенове има всеки. Гледат се бройки последователи ли? Как сравняваме последователите на човек, който е крайно неактивен в социалните мрежи с такъв който си показва всяко отиване до работа. За мен не е съпоставимо. Има хора с много повече последователи и техните проекти нямат такива рейтинги. Много се радвам, че Демет се е постарала за втори сезон и това се вижда. Защо това го нямаше в първи сезон нямам обяснение. Феновете ѝ ще кажат хейт, но аз чак във втори сезон видях игра, която да отговаря на славата.
Напълно съм съгласна с написаното от Цвети. Зад един филм има много повече от двама актьори. За мен тук е кинематографията, това което прави този сериал толкова силен. Мисля, че това дава предимство на Чаатай. Тук той изглежда много по-умел. Всеки различен поглед, повдигане или сбръчкване на веждите, лека усмивка, присвиване на устни и тн. Всички те са силата на Чаатай. Да кажа, че и Гюрдал много ги владее тези неща. Не съм актриса, но си мисля, че някой хора просто са си родени с това. Сигурно може да се развие, но се иска много труд. А други дори не се замислят, просто го правят. И тогава се получава нещо много естествено и красиво и естествено.
Химия има между двамата сега, когато се карат. В Кан им видяхме химията. На екрана е друго. Там такива искри прехвърчат. Но първата им целувка беше … втората беше по-добра заради сцената с вратата и последвалите емоции.
Това с противопоставяне на лагери ми е абсурдно. Аз съм фен на Чаатай. Щях да напиша, че не гледам в градината на другия, но не искам да настройвам никого. Не ме интересуват другите. На мен сериалът ми харесва, аз гледам заради Чаатай, той ми харесва, другите не ме интересуват, радвам се че не го провалят. Който заради когото иска да го гледа. Ако не участваше Чаатай сигурно нямаше да гледам. И далечен град има висок рейтинг, но нямам намерение да го гледам.

# 392
Ето как изглежда Чачо, когато е в компания която му е приятна.
Завършил е вечерта в Кан на партито на ОГМ.
Джем Карджъ и Чачо, много щастливи заедно.

# 393
Такова е и моето мнение! Hands V
Ще взема и аз като теб, Гери, да спра да чета в X, за да не се ядосвам.
И за помирисмането си права- какви помирисвания имаше!!!
Но, реших да го отбележим все пак. Може би това е само началото. Wink
Чакам ви да дадете старт на обсъжданията.

Малко манекенски пози. Wink

Цвети,  ако щеш вярвай, но се чудех дали са се видяли. Kissing Heart
Страхотни са!

# 394
Ето как изглежда Чачо, когато е в компания която му е приятна.
Завършил е вечерта в Кан на партито на ОГМ.
Джем Карджъ и Чачо, много щастливи заедно.

Попаднах на видео как двамата влизат през вратата на палатата и се разделят рязко. Може да е само момент, но беше доста странно, аз имам същата "химия" с колеги, но ако сме заедно някъде най-малкото ще погледна къде са.

Нези, поглеждам от време на време. Гледам да съм избирателна.

# 395
Относно Фъстък...

Някои фенове бяха убедени, че известният Cadillac Coupe DeVille от 1969 г., бледозелен, тоест Фъстък, колата на Ешреф, е специално докаран от Турция в Кан.
Ама не. След дълго търсене, идентично копие на класическия Cadillac, който Ешреф кара в сериала, е намерено в малък град във Франция и оттам е докарано в Кан. След щателна реставрация, колата е преобразена в Фъстъка на Ешреф. Според мен зеленото е излязло в по-тъмен нюанс, но това няма значение.

Фъстък обиколи улиците на Кан, заедно с Чаатай и Демет, и дефилира специално по известния булевард Ла Кроазет, привличайки вниманието и правейки специални снимки в сянката на палмите.

След като актьорите си тръгнаха, Cadillac-ът беше откаран пред хотел Majestic, един от емблематичните хотели в Кан, за да бъде изложен през целия панаир.

Но идеята да докарат колата в Кан беше брилянтна, защото какво би бил Ешреф без Фъстък?

И ние много търсихме такъв цвят Кадилак, но ударихме на камък... Confused

# 396
Цвети, много благодаря! GrinningHeart

Гери, и аз се сетих за теб като видях помирисването, ама май си остана само помирисване! Grinning

По въпроса на Нези, като започнах да гледам сериала не знаех кой е Чаатай и колко е известен, Демет я знаех от социалните мержи, не съм я гледала никъде, нито съм и била фенка. В моите очи сериалът е успешен, без да съм имала някакви очаквания към актьорите, но също така съм и на мнението на Цвети, че далеч не само актьорите правят един проект успешен, хората зад камера също, а в Esref Ruya очевидно всеки си върши работата перфектно.

Епизодът ми хареса, най-вече това, че картите между Нисан и Ешреф са на масата, открито казват и показват чувствата си, изглежда, че няма кой да ги раздели, засега. Хареса ми и това, че Ешреф вече държи козове в ръката си, а не играе чужди игри. Взима надмощие и изглежда, че е готов да вземе това, което му се полага.
Чудих се защо обърнаха толкова внимание на жената на Професа, а то вероятно заради разговора му с Мюслюм, който Ърмак дочу. Може би ще има интрига и с новия мъж на Айтен, някое момиче беше доснесло информацията за нов герой, нали?
Относно Хъдър и сина му, когато се возиха с Ешреф на задната седалка на колата му, изглеждаха много еднакви, точно като баща и син, но би било доста по-интересно, ако се окаже, че Кадир е детето му.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:57 от euphoriaa9

# 397
И аз мисля, че епизодът беше много силен, защото даде емоционални сцени между главните герои, разкри нови тайни (Хъдър и синът му) и изкара конфликта с Динчер на преден план.
Всичко сочи, че следващите епизоди ще са с експлозивен заряд, както личен (любов/предателство), така и мафиотски (власт/сила).
Как мислите, че ще отговори Динчер сега?
Най-логичният следващ ход е да използва инцидента срещу Ешреф, катого обвини в опит за убийство, но май няма да направи точно това.
Едва ли ще иска да започне юридическа и психологическа атака, за да го срине законно.
Аз лично мисля, че  Динчер няма веднага да отвърне с насилие, но ще удари по-силно и  по-хитро -чрез власт, медии и натиск към Нисан.

# 398
Още не съм гледала с превод, но си мисля, че сега Динчер ще изнудва Нисан. Дали директно или емоционално не съм сигурна. Хадър ми изглежда по-вероятно да е баща на Кадир. Аз виждам външна прилика даже, но ми е ясно, че това са актьори. Но си мисля, че Якуп Баба даржеше Кадир при себе си като син именно заради Хадър. Той го е приел като истински син. Нямаше проблем да се раздели с Ешреф. Той го искаше за наследник, но му обърна гръб като реши, че е избрал любовта. А към Кадир винаги беше снисходителен. Знаеше, че допуска грешки, но не го прогонваше.

# 399
Нези, съгласна съм с теб. Динчер е хитър и много търпелив. Чакал е момента да се изправи срещу Ешреф толкова години, няма да действа импулсивно и да го обвини в опит за убийство просто ей така.
От епизода даже ми се струва, че Динчер каза, че не иска Ешреф да умира, иска да страда до края на живота му, а щом това да е зад решетките, не му е достатъчно, не знам какво толкова му готви. Очевидно е нещо свързано с Нисан, да я убие пред очите му ли?

# 400
Много интересни сюжетни линии се създадоха и интересни неща предстоят.
Ще пиша първо какво мисля за Хъдър и неговия син.
Хъдър е фигура от „сивия свят“, типа стар играч, който е преживял много,
има силна връзка с миналото, човек на честта е, по свой начин (има кодекс, който не нарушава),но и крие лична болка, свързана със загубата на сина си.
Това обяснява защо се отнася с особена топлина към Ешреф, нарича го синко.
Може би  когато  е разбрал, че синът му не е мъртъв, в него се събужда нещо много лично,не просто да открие истината, а нуждата от смисъл.
Единия вариант е Ешреф.
Хъдър прие Ешреф като „свой“ още преди да знае истината.
В поведението му има нещо бащинско, съветва го, защитава го, насочва го. Това не е просто приятелство. Това е инстинкт.
Дори преди да знае истината,подсъзнателно го усеща като син.
Ако научи, че Ешреф е негов син, това няма да е шок, а потвърждение на нещо, което вече чувства.
Хъдър вече е емоционално свързан с Ешреф.Вижда в него себе си в по-младите години, вижда в него чест, сила и сърце.
С Ешреф говори като с човек, когото уважава и към когото има дълбоко доверие.
Това е връзка, която не зависи от ДНК, а от възприятие.
Ако се окаже, че синът му е Кадир, а не Ешреф, това ще бъде суров удар за Хъдър.
От една страна ще изпита болка и вина, че е е оставил без баща собствения си син, който е поел по мрачен път.
От друга страна ще изпита конфликт със себе си, дали да застане до кръвта си или до човека, когото е избрал като „син по дух“.
Защото Ешреф въплъщава всичко, което Хъдър е искал да види в свой наследник. А Кадир, всичко, което е ненавиждал.
Представам си сцената, в коато Хъдър гледа Кадир и осъзнава, че „собственото му дете“ е станало човекът, срещу когото воюва.
Ще се повтори ли историята с Якуп баба?
 Кадир е човекът, който винаги е искал да е синът на Якуп баба.
От години живее в сянката на Ешреф, защото Якуп баба го е отгледал, но никога не го е обичал така, както Ешреф.
И сега, ако се окаже, че Хъдър,другият силен бащински образ(особено ако се окаже негов баща)също поставя Ешреф над него, това ще взриви вътрешния му гняв.
Но и ще го обърка още повече.
Дали ще иска да му докаже, че е „по-добър“ от Ешреф, защото ще има нужда от признание, което Хъдър вероятно няма да му даде лесно.
Така ще се засили основният конфликт Кадир – Ешреф, който ще придобие ново измерение.
Не просто кой ще води Сираците, а кой е достоен да бъде син.
Много, много интересно може да стане.

Ако трябва да избера между вариант Кадир или Ешреф за син на Хъдър, от драматична и емоционална гледна точка, Ешреф е по-силният избор.
И ако сценаристите искат да ударят зрителя право в сърцето, ще го направят именно така.
Макар че, намирам много логика в това, което казва Гери.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:11 от NeZ_9

# 401
  • AMS

Привет!!!
Благодаря за преводите и коментарите!!!
Поздравления за рейтинга!!!
Кой какъв принос има, фенове, истерии ... стари номера.
За мен Ча навлиза в един от пиковите моменти в кариерата си.
В тази роля си личи натрупаният опит и няма съмнение,
че той движи нещата в сериала, като актьор.
Много вярвам и на  Улуч Байрактар.
Той умее да покаже силни мъжки образи в дизитата.
Демет - Нисан беше добре в епизода.
Но общо женските образи са на по-заден план.
Ето и Чийдем я смацафрацаха. А ония двете тунингованите ...  
Имаме и две майки в сериала - прокуроката и майката на Динчер,
но за сега много малко знаем за тях.  

Още не съм изгледала еп.19 с превод.
Предвижданията ми се оказаха грешни. Не познах.
Кадир каква картечница изкара, а аз чаках него да го гръмнат.
А познах, че Нисан няма да подпише договора, но мислех,
че Ешеф ще я убеди да не го направи, а тя беше готова.
Новият герой влезе на страната на лошите при Кадир.
Може би ще е свързан с нарколабораторията.
Динчер допусна първа грешка -
загуби часовник от баща си с инициали F. К.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 18:32 от *RozaDiva*

# 402
Diva, благодаря ти за хубавия пост!
Права си, още нищо не знаем за майките.
Но първо да приключим с бащите. Wink
За мен най-интересният момент ще е реакцията на Хъдър, котато научи кой е синът му.
Може да реагира рационално.(в трагичния  вариант, Кадир)
Хъдър може да  приеме, че Кадир е негов син по кръв, но не може да обича човек, който е отишъл твърде далеч.
Или може да се опита да го промени или поне да го спре.
При всички случаи, връзката им ще бъде болезнена, сложна, без щастлив край.
От друга страна Хъдър може да реагира чисто човешки-  въпреки всичко да  реши да го защити, защото е негов син.
Но пък това ще  го постави в директен конфликт с Ешреф...
Ох, не знам, ще бъде много емоционално.
Син по дух, срещу син по кръв.
Колкото до майките- имам чувството, че майата на Чийдем не и вярва.
Дори не ми изглежда много притеснена за състоянието на дъщеря си.
Гледа делото да върви.
Чийдем и каза" аз не съм работа, аз съм дъщеря ти".
Тук сякаш покрай разкриването на случая продължава да се разплита и  нишката майка- дъщеря.
Другата майка е пълна загадка.
Какво знае? Какво се е случило с нея? Какво е състоянието и? Какво от това, което Динчер и говори достига до нея?
Още много въпроси чакат отговора си.
Браво на Етем Йозъшик, добре заплете нещата.

# 403
  • Ямбол
Добър вечер момичета 🥰. Много хубава тема сте отворили за Хадър,Ешреф и Кадир.
Впрочем Гери на мен Хадър ми прилича точно на Ешреф на външен вид както и на доблестен.
Не ми се иска Кадир да е негов баща.Човека,който уби със собствените си ръце човека
,който го е отгледал.Това мен ме отврати... Иначе актьора се справя супер с ролята си.Впточем в живота е самотен баща на момче на около 6 години.Разделен е с майката на детето си.
За Успеха на сериала бих се повторила за това,което бях публикувала в предишен пост за това кое прави нашия сериал известен и толкова стойностен проект.Всичко е съвкупност от добър колектив .Има ли колектив,добър сюжет и хора,който си вършат работата от сърце всичко води до успех.
Ешреф е един голям човек и актьор според мен.Много е талантлив ☺️.За Демет бих казала,че не я определям като лоша актриса дори точно обратното.Аз съм гледала и други проекти с нея.Особенно само да вмъкна на бързо в сериала Моето име е Фара беше много добра майка.Аз съм плакала с нея. Но ми прави впечатление,че има промяна за добро в актьорската и игра.Според мен се старае доста.Да ви кажа момичета имам много изгледани сериали зад гърба си и съм се нагледала на толкова некадърни актьори, а с такова голямо самочувствие.
Радвам се,че нашия сериал има пак толкова хубав рейтинг.Заслужават го. Мога да кажа,че друг много добър актьор в сериала за мен е Гюрдал.Х
Голям актьор както Гери каза на  някой хора от вътре им идва.Гюрдал ми напомня на Кязъм от Рибарчето големи образи са 😂 както и да е да не се отклонявам.
Мисля си,че Демет вдигна летвата не само заради самия проект,а заради това,че си партнира с Чачо,който всички знаем колко е талантлив и как се раздава за работата си.
Според мен са хубава екранна двойка двамата мен ме докосват с играта си.Мога да почувствам емоциите на героите. ❤️ Но аз определено никога няма да забравя епизода със смъртта на Афра.През цялото време плачех може би защото,аз в живота имам две сестри и за част от секундата се поставих на нейно място и си казвам ооо боже ако се случи примерно на мен такава трагедия сигурно и аз ще съм като нея.А за Чачо аз съм безмълвна.Неговото въздействие на нас зрителите трудно може да бъде поместено в рамката на словото.Много ми харесва у него това,че понякога говори много малко и много обрано,но след това прави нещо или казва нещо и те грабва за душичката и ти не можеш да мръднеш от умиление. Като цяло са много яки . 🥰💯❤️ Айде аз отивам да си пускам епизода с буквички.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:02 от roxy94

# 404
Roxy,  много ме радват твоите усещания! Hug
И съм напълно съгласна  с теб- Демет много вдигна летвата!
Това може само да ме радва, защото винаги съм искала да видя Чаатай да си партнира с опитна партньорка.
Да кажа и за Динчер. Според мен ще използва Нисан като слабо място.
Той вече го прави с договора, но след инцидента ще стане още по-опасен.
Може да я заплаши, да я изнудва или да я постави пред избора: „или мен, или затвор за него“.
 Вероятно ще опита да я изолира от Ешреф, представяйки го като „опасен човек“, който я въвлича в хаос.(чухме нещо такова във фрага)
В този момент любовта между Ешреф и Нисан ще бъде изпитана най-сериозно.
Ешреф ще се държи с нея по своя си начин, малко груб, но защитнически.
След като види, че Нисан е била застрашена от Динчер, той ще стане още по-решителен да я пази.
Но това може да я отблъсне, защото ще и изглежда контролиращ...
В същото време тя вече няма да може да отрече, че той я поставя на първо място,защото го чу от самия него.
Това ще задълбочи вътрешния и конфликт между любовта и страха.
Очаквам нова коалиция около Динчер ,той е прекалено стратегически, за да действа емоционално, но и може да реши да не е сам.
Динчер няма да отговори на удара с куршум, а с план.
Ешреф ще се окаже под натиск от всички страни -любов, закон, мафия.
Нисан ще има ключова роля, тя ще бъде ахилесовата пета на Ешреф, но и силата му, ако избере да застане до него.

Общи условия

Активация на акаунт