🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-36

• 2 260
  • 100
  •   7
Отговори
# 90
Рейтинга е 👌, определено съм на мнението на Гери.  
Да видим като изгледам серията довечера.

# 91
Аз не съм гледала първи, както и втори сезон и не  знам кой е  по-добър,  но не забравяйте, че той започна  след НГ и имаше повече сериали в  сряда. А и тогава хората вече си бяха избрали какво да гледат. Не че първия сезон не е бил хубав и не е заслужавал по-голям рейтинг, просто стечение на обстоятелствата. А втория си започна  в нормалното време със започването на сезона.
Поздравления за рейтинга.

# 92
  • Ямбол
Здравейте момичета 🤗 Аз още съм с ☕ в ръка.И врътнах едни мекички.. епизода си беше хубав,може би на мен от началото ми се стори не толкова интересен,но после ми хареса.
Днес се каня да го гледам и с буквички.Мога обаче от сега да кажа,че тази Нисан много ме изразни в епизода.Бреее голямо мърморене на Ешреф.Как само гадно се държеше с него,дори го изгони от къщата си,която Ешреф и помогна да я запази 🥺😞.Колко много пъти Ешреф и каза,че този  я лъже да не му вярва.Тя обаче нейното си знае.Стана ми мъчно за Ешреф на колко много парчета се разкъса.Много тъжна беше раздялата му с неговия фъстък 🥺 горкия как само жално даде ключовете си.Откакво още Ешреф трябва да се откаже в живота си за да опази близките си хора за  да бъдат те щастливи и добре.Гери много хубаво беше казала,че хората около Ешреф го дърпат към
зимата и той така и не може да стигне до тази пролет за която копнее сърцето му .Трейлъра е хубав.Но сигурно Нисан ще подпише договора за турнето.Джарен и тя ще я нахъса допълнително.Че това е голям старт за нейната кариера,че има нужда да се откъсне от Ешреф,да го направи в името на сестра си и ето,че подписала като нищо.Ще ми се Ешреф и Нисан да се обединят и заедно да започнат да търсят виновника за смъртта на Афра.
Пак се чудя на Нисан как пък въобще не се усъмни в Динчер.От къде знае тази информация за Ешреф,на вечерята,която същност беше на по кафе,когато му разказа за Рюя.Той се издаде малко с изказа си,че Ешреф не знае коя е тя.Малко логика трябва.Както в края на епизода се усети от снимките,че сестра и не беше с пола и блуза... Май и на нас ни трябва търпение да дочакаме развръзката.
Пък този Кадир ,ах наготово ми идва да го удуша честно.Голяма гадина.Ако бях на Ешреф щях да му начупя тъпия портрет.
Впрочем,когато Гюрдал и Ърмак бяха вързани и си говориха за майка им и баща им.Ърмак обвинява майка инфо колкото разбрах аз ,а всъщност Гюрдал убил баща си,но Ърмак не знае и май  за това му стана мъчно.Като изгледам с превод ще видя пак дали е така . Поне няма да гледаме още един епизод за спасяването на Гюрдал.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:47 от roxy94

# 93
Преди да започна с коментарите, ще ви предложа нещо за четене.

https://worldscreen.com/tvdrama/inter-medyas-can-okan-2/

Дългогодишен играч в динамичния турски пейзаж на съдържанието, Inter Medya продължава да отчита успехи в конкурентния бизнес с драми благодарение на две ключови стратегии, според основателя и главен изпълнителен директор Джан Окан: последователност и адаптивност. С оглед на осигуряването на бъдещето на бизнеса, Inter Medya навлиза във вертикалното пространство на драмите, разширявайки своите дейности по копродукция и изследвайки бизнеса със сценарийни формати, като същевременно продължава да разгръща както „традиционни“, така и турски истории от следващо поколение по целия свят. Окан споделя с TV Drama своите стратегии за запазване на Inter Medya начело в бизнеса със съдържание.

ТЕЛЕВИЗИОННА ДРАМА: Какво движи водещата позиция на Inter Medya като доставчик на турски драми?
ОКАН: Нашата водеща позиция е изградена на два стълба: последователност и адаптивност. През годините сме установили дългосрочни партньорства както с продуценти, така и с телевизионни оператори, и днес нашият каталог обхваща повече от 15 000 часа съдържание. Този мащаб ни позволява да отговорим на голямо разнообразие от нужди - от масови драми в праймтайма до минисериали, излъчвани предимно в дигиталния свят. Ние постоянно следим поведението на аудиторията и пазарните тенденции. Когато зрителите започнаха да изискват по-кратки, лесно гледаеми формати, ние отговорихме със стратегията си „Ново поколение“, като същевременно продължихме да предоставяме елементите на разказване на истории, които направиха турските драми глобално успешни – семейна динамика, любов, предателство и дълбока емоция. Също толкова важен е и нашият глобален обхват на разпространение. Продаваме в почти всяка голяма територия, обхващаща Латинска Америка, Европа, Азия и Африка, като същевременно отваряме нови възможности, като например развлеченията в самолетите. Например, няколко водещи авиокомпании наскоро добавиха турски драми от нашата библиотека към своите платформи по време на полет – ясен сигнал за гъвкавостта и универсалната привлекателност на нашето съдържание. В същото време ние сме компания, която процъфтява, като е проактивна и ориентирана към бъдещето. Целта ни е да предвиждаме нуждите на клиентите, преди те да се появят, позиционирайки се не само като дистрибутор, но и като надежден партньор за решения. Ние приемаме нови пространства, експериментираме, учим се и се развиваме – подход, който ни държи динамични и пионери. Дистрибуцията винаги ще остане нашият основен бизнес, но интегрирането на иновации и секторни разработки в това, което правим, винаги е било и ще продължи да бъде наш приоритет.
ТВ ДРАМА: Разкажете ни за „Ешреф Руя“ и как го позиционирате в световен мащаб.
OKAN: „Ешреф Руя“ е едно от най-известните и престижни заглавия в нашата програма тази година. Продуциран от TIMS&B Productions, сериалът бележи дългоочаквания екранен съюз на две от най-известните турски звезди, Чагатай Улусой и Демет Йоздемир. Първият кастинг на дуото вече генерира изключителни очаквания в Турция и на международните пазари. В основата си историята улавя универсалните теми, които световната публика жадува днес – любов, драма, власт, предателство и скрити истини. Но това, което отличава „Ешреф Руя“, е кинематографичният ѝ мащаб, емоционалната интензивност и отличителното разказване на истории – качества, които са станали синоним на турската драма в най-добрия ѝ вид. Позиционираме „Ешреф Руя“ като водеща премиум драма с най-високи производствени стойности. Сериалът е привлекателен както за жени, така и за мъже зрители, предлагайки динамичен разказ, където всеки епизод ескалира напрежението. Всеки герой въвежда нов слой дълбочина, оживен чрез изключителни изпълнения. От сценария до режисурата, от продукцията до музиката и от актьорската игра до операторската работа, всеки елемент е създаден, за да се създаде драма с изключително качество. За нас всяко заглавие в каталога ни е уникално, но Ешреф Руя се откроява като проект, който не само обогатява нашата програма, но и предлага различни точки на свързване за всеки клиент и територия. Нещо повече, той допълнително засилва дългогодишното ни партньорство с TIMS&B Productions, подчертавайки споделения ни ангажимент за създаване на световни хитове.
ТВ ДРАМА: Какво го прави уникален в турския пейзаж?
ОКАН: Това, което наистина отличава „Ешреф Руя“, е разказването на истории, което не се ограничава до жанра. Не се ограничава само до любовна история или разказ за борба за власт – то е и двете, обогатени с дълбоки теми за любов, лоялност и идентичност. „Нисан“, изиграна от Демет Йоздемир, е идеалистична музикантка, която се оказва въвлечена в двоен живот като информатор под прикритие, за да защити сестра си. „Ешреф“, изигран от Чагатай Улусой, е влиятелна фигура, чиято сила е засенчена от тревожния спомен за първата му любов. Тяхната динамика създава мощен емоционален контраст, движейки историята едновременно с нежност и интензивност. Точно както героите въплъщават двойствеността, самият сериал поддържа забележителен баланс: романтиката е съчетана със завладяващ импулс, а драматичната му тежест е омекотена с моменти на топлина и хумор. В допълнение към това, изключителните производствени качества допълнително издигат преживяването нагоре. От впечатляващия си визуален дизайн и внимателно композираната музика до ритъма и темпото, всеки елемент е създаден, за да поддържа ангажираността на публиката епизод след епизод. Турските драми вече са известни с емоционалното си въздействие, но Ешреф Руя засилва тази традиция, предлагайки смела, освежаваща и забележителна продукция.
ТЕЛЕВИЗИОННА ДРАМА: Защо добавихте „Наследник“ към вашия списък?
ОКАН: Халеф беше добавен към програмата, защото предлага завладяваща смесица от съвременни борби за идентичност и дълбоко вкоренени традиции, проследявайки Серхат, успешен хирург в Истанбул, който е привлечен обратно в родния си град Урфа, където се сблъскват любов, семейни съперничества и отдавна заровени тайни. Сериалът се откроява с богатия си културен фон, противопоставяйки градския живот на Истанбул с традициите на Урфа, като същевременно изгражда сложен любовен триъгълник между Серхат, Мелек и Йълдъз, който подчертава темите за любовта срещу дълга. Със силен актьорски състав, воден от Илхан Шен, Айбюке Пусат и Биран Дамла Йълмаз, режисура от Дениз Челеби Дикилитас и продукция от Most Production, сериалът носи както артистична дълбочина, така и висока продукционна стойност. Уникалната му комбинация от романтика, семейна драма и морални дилеми го отличава, а атмосферните му локации на заснемане добавят автентичност. Сериалът направи много успешен местен старт и ние сме уверени, че този успех ще премине границите и ще се превърне в дълготрайно, вълнуващо пътешествие по целия свят.
ТВ ДРАМА: Къде другаде наблюдавате силен интерес към турско съдържание?
ОКАН: Заедно с Ешреф Руя, представяме силна и разнообразна програма, която отразява широчината на нашия каталог и променящите се изисквания на световния пазар. „Долината на сърцата“ продължава да разширява присъствието си, постигайки забележителен успех в Латинска Америка и оставайки хит в праймтайма в Италия. „Измама“ наскоро беше продаден в Испания, Хондурас и Италия, наред с други, демонстрирайки широката си международна привлекателност. „Сърдечни струни“, лицензиран в Румъния, Колумбия, Близкия изток и Северна Африка и отвъд тях, резонира по целия свят със своите универсални теми за семейството и любовта.
Също така поставяме акцент върху това, което определяме като наши турски сериали от „Ново поколение“ – по-кратки, по-бързи минисериали като „Модерна жена“, „Фер“, „Мр. Правилен“ и „Просто приятели“. Тези заглавия са специално създадени за стрийминг платформи, предлагайки по-задълбочени истории и иновативни подходи, които съчетават жанрове по свежи начини. Нашият каталог с пълнометражни филми също е по-силен от всякога, допълнен от актуализирано и усъвършенствано портфолио от формати. И накрая, на MIPCOM с вълнение обявяваме официалното си навлизане в света на вертикалната драма. Тази инициатива ще ни позволи както да произвеждаме оригинално съдържание, така и да курираме специален каталог от готови заглавия, като гарантираме, че ще останем начело на една от най-динамичните нововъзникващи тенденции в индустрията.
ТЕЛЕВИЗИОННА ДРАМА: Какви нови възможности търсите за вашите продукции?
OKAN: Копродукциите остават вълнуваща област на растеж за нас. Като пионери на този бизнес модел в няколко страни, ние сме ангажирани да продължим да бъдем лидери в това пространство. В същото време поставяме силен акцент върху развиващите се пазари: Южна Европа се превърна в център за турски драми, докато търсенето се ускорява в Азия и Африка. Стрийминг платформите продължават да разширяват хоризонтите за нашето съдържание по целия свят. С поглед към бъдещето, ние също така инвестираме във вертикални драми и работим активно, за да разширим правата за римейк на нашите заглавия до нови територии. Нашата стратегия е непрекъснато да подобряваме каталога си както по качество, така и по обем, като същевременно постоянно разширяваме глобалната си клиентска база.
ТВ ДРАМА: Какви са вашите общи цели за MIPCOM?
OKAN: MIPCOM винаги е бил крайъгълен пазар за нас и тази година целите ни отново са много ясни. Първият ни приоритет е да стартираме Eshref Ruya като глобална поредица от събития, осигурявайки партньорства в ключови територии. Второ, ние се стремим да покажем широчината на нашия спектър, от големи драми в праймтайма до нашите заглавия от „Ново поколение“ – подчертавайки пълния спектър от това, което можем да предложим на международните купувачи. Но MIPCOM е нещо повече от продажби. Това е платформа за стратегия и партньорство. Тук сме, за да развием дискусиите си за копродукции, да проучим нови формати и да позиционираме Inter Media не само като дистрибутор, но и като креативен партньор, който помага за оформянето на бъдещето на турското съдържание по целия свят. Ще представим и нашия вертикален модел на драма, ускорявайки разговорите за потенциални сътрудничества в тази вълнуваща нова област.
Нашето послание е ясно: Inter Media не просто е в крак с глобалните тенденции; ние активно ги оформяме. Показваме как турското съдържание може да се развива с нови потребителски навици и платформи, без да губи емоционалната си дълбочина, която го прави уникално. В същото време инвестираме в бъдещето, като изграждаме трайни партньорства, приемаме иновациите и създаваме съдържание, което резонира в различни култури и граници. Това е нашата мисия в MIPCOM: да покажем силата, креативността и разнообразието на турската драма и да потвърдим, че Inter Media ще остане движеща сила в оформянето на глобалния пейзаж на съдържанието.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 13:49 от NeZ_9

# 94
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus

Изгледах епизода и много ми хареса. Знаех си, че вече действието ще се развърже.
Ешреф най-накрая си призна, че му е трудно да се справя с всичко сам. Не може да оправи собствените си проблеми, ами и допълнително се занимава с чуждите постъпки. Той е човек, който предпочита да мълчи и да действа, но днес си каза какво му е и беше много на място.
За Динчер вече знаем, че планира нещо голямо срещу Ешреф, иска го жив и на свобода. Сценаристите са се постарали той и дамата, заравям и името, да са екстра противни. Отлична работа!
Чийдем много започна да ми харесва като герой, виждаме я някак по-човечна, по-скоро не чак такава психопатка. Въпреки че да изсценираш покошение, в което има голям риск да загинеш, си е лудост.
Сцената, когато извика Ешреф да я прибере след спукването на гумите беше интересна също. Сякаш Ешреф си има някаква слабост, макар че е силно казано, може би сантимент, към нея.
Колкото до Нисан, след предния епизод, разбирам скръбта и, не мога да си представя какво е да се съмняваш, че единствения член на семейството ти, човек, който гледаш като свое дете, е убит от човека, който обичаш. Така че разбрах гнева и в този епизод. Видях, че много и се искаше да повярва, че Ешреф е няма общо със смъртта на Афра. Беше разкъсана между двамата си най-близки хора. Имаха много силни сцени заедно, които ще си изгледам отново преди да коментирам подробно. Хареса ми, че в момента, в който беше сигурна, че братът на Пратеника лъже, веднага звънна на Ешреф, за да му каже, че е бил прав.
Колкото до това, че Ешреф се предаде на полицията, от фрага изглежда, че няма да влезе в затвора. Това със затвора, естествено, е ход, който Ешреф е премислил. Невидимият му враг го изкара от там, и откакто е излязал, Ешреф е на пангара, но пък врагът му не иска да умре, щом го спаси. Може би Ешреф иска да го провокира по този начин като отново влезе. Естествено, с евентуалното си влизане, ще задоволи и желанието на Нисан. Типишен ешрефски ход.
Прокурорката каза на Чийдем, че ако е извършила нещо нередно, няма да я третира като дъщеря, ако трябва да отговоря пред закона, обаче аз силно се съмнявам в това. Отношенията са им много далеч от добри, но има нещо много майчинско в нея, и смятам, че по-напред в сезона ще я покрие.
Между Мюслюм и Ърмак съм сигурна, че ще има любовна история в този сезон вече. Също така, смятам, че Кенан ще предаде Кадир по някакъв начин. Много черни точки му се насъбраха на Кадир вече, но така е като се възгордее. Ешреф добре му каза, че той има репутация и думата му струва повече от пари, и то не малко пари.
Екшън сцените бяхааа феноменални. Особено към края, когато освобождаваха Гюрдал и Ърмак.

# 95
Хриси, а аз пък точно обратното- този път не можах да разбера Нисан. Според мен този път, тя прекали.

Ако се беше замислила, докато си спомняше техните моменти, щеше да признае пред себе си, че всъщност, след нейните родители, коиго е загубила като дете, Ешреф е първият човек,  който се е грижил за нея, пазил я е, защитавал я е.
А тя още не знае, че той го е направил още като дете, отново за нея, спасявайки я от насилника и.
Как ще го погледне в очите след всичко, което му каза!
Докато тя е хвърляла думи, които го режат по-дълбоко и от нож, той е носил нейния образ в себе си като смисъл да оцелее.
Надявам се всички обвинения, проклятия и недоверие, да  се върнат към нея като тежест, която ще я смаже със закъснялата вина!
След серията снощи разбрах защо Ешреф каза тези думи за снега и пролетта.
Всички струпаха проблемите си върху него. А на всичко отгоре, жената, която УЖ беше опознала душата му и го беше обикнала демонстрира пълното си неразбиране към неговия свят, пълното си недоверие към него, като човек, който нито веднъж не е постъпвал нечестно с нея. Накрая стигна до там, че прокле деня в който го е срещнала и си пожела да бъде в затвора!
Знаем, че сърцето на Ешреф обича само един път, но колко още може да изтърпи?
Най-жестокият удар дойде не е от враговете му, а от жената, в която е вложил всичките си чувства.
Нека погледнем реално-  Ешреф не е безгрешен, но никога не е лъгал Нисан, нито за света, в който живее, нито за чувствата си.
Той се опитва да я пази, макар и с тромави средства, защото смята, че е „тъмен човек“, а тя заслужава светлина.
А Нисан, водена от болка и страх, проектира всичко лошо върху него, защото е по-лесно да обвини този, когото обича, отколкото да се изправи срещу хаоса.
Затова думите и „Дано беше останал в затвора“ за него не са просто обида. Те са отнемане на смисъла, защото неговия смисъл е тя.
Колко още ще издържи? Вероятно много, защото любовта му е дълбока, почти съдбовна. Но ми се иска да се промени,да  започне да втвърдява сърцето си, защото това ще го направи още по-опасен и решителен.
Всъщност, в този епизод Ешреф видя моментът, в който зимата може или да го погълне напълно, превръщайки го в човек без вяра, или да се пропука и да дойде пролетта, ако Нисан прогледне какво наистина значи любовта му.

Чийдем и Ешреф- техните срещи винаги много ме забавляват!
Той искаше да я остави на улицата със спуканите гуми, но сърце не му даде и я извика в колата. Тя грейна.
Каза му, че е стигнала до там,че да завижда на Нисан,  затова, че има винаги герой до себе си.
А Ешреф: Чийдем,  ти си болна! Grinning
Има нещо от миналото им, което не му позволява да бъде напълно груб с нея.
И още нещо ,което още снощи исках да коментирам, но не остана време.
Аз не знам как са го превели, но на мен ми се стори, че в разговора между Хъдър и Неджля, който имаха за Ешреф,  тя му каза, че той се държи като баща.
А Хъдър каза,  гледайки снимката  " Той беше моят син мечта " (или нещо подобно)
Това малко ме обърка. Кажете, вие как го видяхте с превод, че аз не знам кога ще мота а гледам с превод.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 16:26 от NeZ_9

# 96
Дааа, точно това пропуснах да коментирам.

И при превода беше същото, Хъдър каза "син мечта", но после Неджля пак го пита кога ще говорят и той и отговори, че сега Ешреф има много проблеми. И пак го наричаше "сине". Ама пък като се замисля, ако Хъдър цял живот си е представял синът му да е смел, решителен, доблестен, Ешреф си е точно това. Просто да използва тези думи за биологичния си син, преведно на български няма точно същия смисъл. Звучи все едно не му е син, а да са имали предвид, че е доволен от това, в което се е превърнал Ешреф като голям мъж вече.

Аз на Нисан сякаш и се ядосах първоначално за решението си да постави Ешреф под съмнение, въпреки всичко.
Затова думите и „Дано беше останал в затвора“ за него не са просто обида. Те са отнемане на смисъла, защото неговия смисъл е тя.
Колко още ще издържи? Вероятно много, защото любовта му е дълбока, почти съдбовна. Но ми се иска да се промени,да  започне да втвърдява сърцето си, защото това ще го направи още по-опасен и решителен.

Не искам Ешреф да става студен, той и без това се държи заповеднически на моменти, които отново заради пристрастия, оневинявам. Точно това е магията на образа му, че на пръв поглед е суров, директен, безстрашен, но за жената, която обича, е готов на всичко, най-вече да изтърпи простотиите и.
 Естествено, сега очаквам Нисан да се извини и да постави под съмнение Динчер.

Ешреф постъпи много джентълментски като качи Чийдем в колата. Нищо, че я закара в нищото. И мен много ме забавляват. Не очаквам някакво развитие там, но се надявам на повече моменти с тях. Sweat Smile

# 97
Хриси,  после ще пиша още, сега набързо идвам с новите Инстаграм сторита на Айсун

Спокойствието и енергията на този път

Знаехме си, че Чачо е там. Както и съм сигурна, че са четирима.
А това трябва да е пицата, която направиха Grinning

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 18:54 от NeZ_9

# 98
Много се радвам, че Чаатай е сред природата.
Изглажда, че е  доста хладно облечени са с дебели джампъри.
Кой е другият мъж до него?

Аз момичета избягам днес да ви чета разсъжденията, като изгледам серията тогава ще се върна една по една да ви чета. Като ви прочета предварително в главата ми остават вашите разсъждения и всякаш по вяло гледам, че чак се и разсейвам (не е присъщо за мен😏) защото съм запозната с фактите.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 19:11 от eliet

# 99
Това е Иляс. Ресторантьора, мъж на Айсун. Сладкото момиченце е тяхно.

# 100
Това е Иляс. Ресторантьора, мъж на Айсун. Сладкото момиченце е тяхно.

Гери, аз направо се обърках кой кого е?
Аз си помислих, че Чачо държи стика (по начина но който го държи и по самата форма на ръката-галантна мъжка  ръка) те и двамата с полу гръб и бради. Илияз го знам като по рус мъж тука ми се виждат и двамата с тъмни коси.
По-рано е гледах в движение снимката, сега се вгледах добре в тила и косата Чачо е с  качулка бала вълнички отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт