Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 16 544
  • 335
  •   1
Отговори
# 315
Di Soleil, под плота има хладилник и няма място за механизми, по-горе имаше схема на кухнята

# 316
Според мен така или иначе кухнята е константа, по-добре да не се взема нищо друго преди леглото. Просто защото то е на-голямо. Сглобяват го и на място да се мести докато усетят къде им е добре. Като се фиксира окончателно как им харесва най-много чак след това другите мебели - било то диван нисък, по-висок или само маса за хранене и допълнитен шкаф за кафемашината и каната.

Присъединявам се към забелжката за ниските крачета. Иначе показаното френско на Икеа е много приятно, аз го харесвам този модел. Но то е без табла. Какво ще влезе в ролята на табла или се търси да няма такава?

# 317
А някой предложи ли Икеа Hemnes леглата, които се сгъват до тип канапе и се разпъват? С уговорката, че измъкването на вътрешния ще е отново малко трудно, но има място за съхранение отдолу, през деня ще е също канапе.

# 318
Канех се да пиша, че без някакви трансформиращи се мебели на толкова малка площ трудно биха се събрали 3 функции, без помещението да изглежда претъпкано. Предложената кушетка от Di Soleil, стига да е удобна за спане е чудесно решение. Трябва да се провери и височината и в сгънато състояние, дали става за удобно хранене. С две такива би могло да се реши  и къта за хранене с комфортно допълнително място за спане при нужда.

# 319
Авторката отказва такива.
Ни трансформиращи, ни разтегателни.

# 320
  • Майничка
За маса с падащ плот имам предвид подобна на Norberg на Икеа:
а за сгъваем стол - това:

П.П. Сега май стана.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 12:06 от gargamela

# 321
  • Sofia
Икеа Hemnes кушетката е чудесна и аз също бях тръгнала от нея, но се разтяга на 160 см и ситуацията с балконската врата ме отказа. Няма кушетка на 140см или поне аз не намерих, иначе е много красива и даже цветовете са ми префектни, а спането е удобно, понеже отдолу е матрак.

Разтегателен диван беше отказан от мъжа ми за основна спалня, а все пак и той трябва да има думата Simple Smile Имаме такъв на морето и добре, че там сме с двустаен, та си има основна спалня, защото спането на матрак е друго нещо.
Все забравям да добавя, че студиото е в Банско, изложението е южно, но на балкона няма как да слагам уреди.

Аз също мисля да постъпя, според съвета горе - слагам леглото и чак когато установя най-удобната му позиция, ще допълвам.

# 322
Gaegamel, не се виждат картинки.

# 323
  • София
С това 140хубаво внимавай, че понякога рамката е доста по-голяма от матрака, мисля, че това с чекмеджета беше доста голямо.
Балконскат врата с плузгаща или отваряща се навън не може ли да се смени?
В такова изключително дребно място бих помислила за вдигащо се легло, да има малко въздух денем, достатъчно лесно се свива.
За кухнята с бара, не знам в мащаб ли е или не, но за мен както изглежда, няма да се отварят вратите на шкафове и чекмеджета.

Никакви прегради не бих слагала в тази теснотия.

# 324
Изначално когато се сподели ателието беше казано, че не искат падащи, разгъващи и т.н.

Gargamel, много е добре масичката, но се връзва с конкретна позиция в помещението. Ако не ѝ хареса там където първоначално ще ѝ се стори добре какво прави?

# 325
  • София
Да, мога да чета. И въпреки всички, за мен иначе няма как да не е ужасно претрупано.

Тези мадички са супер кекави.
Освен балконска врата, къде има прозорци?

# 326
Не казвам, че не можеш. Четем всички по различно време за казуса и помислих, че може да си го изтървала.

Прозорците не са ли от край до край на цялата стена където е и вратата?

# 327
  • София
Не видях да е споменато за прозорците, нищо не пречи да има и на страничните стени🤔

# 328
  • Майничка
...
Gargamel, много е добре масичката, но се връзва с конкретна позиция в помещението. Ако не ѝ хареса там където първоначално ще ѝ се стори добре какво прави?
Развива 2-3 винта и я маха.
Не са афиф, ние цяло лято закусваме и вечеряме трима души (двама от които откровено дебели) на пластмасова масичка с падащ плот 60/40, закачена на парапета на терасата.
Използвам я и като плот за белене на зеленчуци, рязане, поставяне на пълни тави преди и след фурната, ако котлоните на печката на терасата са заети.

# 329
Angel_Dust, чертежът е достатъчно ясен, върни се и чети.

Общи условия

Активация на акаунт