Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 23 230
  • 505
  •   11
Отговори
# 480
Гаргамела, пиши къде е това магазинче, може и на лично. В Пепко материите не ми харесват, на English home нещата ми харесват, но какво се случи със сайта им? В Пловдив имат само един магазин и той е доста постен.

# 481
Доколкото си спомням, в интериора на Реа се виждаше някаква маса, шкафове (май кухня), така че стаята не е толкова гола и празна, колкото изглежда от тази снимка с дивана.
За да се даде адекватен съвет, трябва да се има предвид цялата картина, а не само един ъгъл от стаята. Примерно, от тази снимка може да изглежда, че една холна масичка пред дивана ще стои добре, но с оглед на цялата стая, и особено ако на два метра от дивана има друга маса, може да е по-доре без масичка, за да има простор и да не се натрупват мебели.
Ако трябва да съм честна, в този интериор, лично за мен (!) проблемът е безличният цвят на стените. Малко по-плътно да беше бежовото, стените въобще нямаше да изглеждат толкова празни. Също и пода - като се знае, че има куче и няма да се слага килим, ламинатът трябваше да е в някакъв по-естествен дървесен цвят  (дъб или нещо подобно) и щеше да изглежда топло и уютно и без килим. Ясно ми е , че няма как да се правят такива драстични промени, просто отбелязвам.

# 482
Нищо му няма на цвета на стените. Дори и да има кухня наблизо какво ще пречи приятна кръгла холна масичка на кухнята?

# 483
Защо ме търсиш?, от към страната на бялата саксия имам кресло. Холна маса не искам. Имам ,"масичка за легло", която много ползване ако се наложи.
Картини съм подготвила няколко и днес ще ги налагам. За сега ще се две големи в един стил. Бащата на ММ е художник. Вече не рисува. Ще се опитам да сложа нещо негово ако пасне, ако ли не ще продължа да търся нещо подходящо, няма да слагам "на всяка цена".

GG*, да срещу дивана е кухненската маса и в нишата е кухнята. Холна маса не е нужна за сега.
За съжаление колкото и да снимам не мога да докарам истинските цветове.
Къщата е строена и обзаведена преди 10 години. Кучето такова Simple Smile имаме от 3 години, така ,че не съм планувала интериора з куче Simple Smile

# 484
  • Враца
Реа, покажи ни с картините. Simple Smile
Много е хубаво!

# 485
  • USA
Как ви се струва тази кухня, момичета?
Чертах на ръка, дано се разбира.
Има ли нещо, което бихте променили?

# 486
Моята кухня е с подобно разположение и ми е удобна.
Страната с печката след това към холната зона ли продължава? Виждам, че там има висока колона, която според много ще "утежни" и затвори тази част. Аз имам отделно шкаф-колона в холната секция и оставих отворено това пространство.
Скрит текст:

# 487
  • София
Реа, много се е освежило с лампиона! Дори с кучето, аз бих заложила и на килим. Може да е тип за външна употреба. Ще предаде завършеност. С нетърпение чакам и картините!

SkyaBlue, за мен разположението е напълно функционално. Ако в десния крак завършва със стена, бих махнала този колонен шкаф 40 см. Ще се увеличи работният плот, ще ти е нужен. Освен това при толкова малка кухня, мисля че този шкаф ще затвори пространството.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 15:24 от sofyia

# 488
  • USA
Aма аз тази колона я слагам нарочно, за да ми затвори малко кухненската част с печката. Веднага след нея ще има диван и не искам като седна на него да виждам плот и печка. Иначе първоначално го бях предвидила за шкаф с пералня и сушилня, но той трябваше да е поне 65 см широк и после реших да ги сложа все пак в банята, за да не губя ценно място в хола.
А как според вас се свързват двата плота в ъгъла? Аз съм начертала свръзката по диагонал, но така ли е най-удачно?

# 489
Може и така - на 45 °. Всеки майстор си има предпочитан начин. Моят ги прави на 90 без лайстна. Най-добре мебелистът да си го направи както си знае и в което има повече опит.
По-удачно няма, и двете стават, освен ако не трябва да съвпада някаква шарка.

# 490
Г-жа Шантал ти в какъв десен калъфки за декоративни възглавнички търсиш?

Аз пък наскоро изхвърлих доста калъфки. Преди не знам защо все купувах по-малки размери - 40/40, 50/50 и по-малки. Наскоро минах на комбинацията от голяма възглавница 50/75 + една единствена по-малка. За да не стои хептен простовато облякох големите възглавници в ленени калъфки, за да мога да си дремя удобно на дивана. Само с малки никак не ми беше удобно. В един момент се усетих, че трупам калъфки, а почти не ги ползвам.

На Икеа декоративните възглавнички и калъфки на мен нещо не ми допадат. Малко са ми скучни сякаш.

Трябва да си организираме група за размяна или подаряване на интериорни аксесоари. Нехаресваното от един може да е готино за друг.

# 491
  • Варна
SkyBlue, ако искаш мога да ти покажа снимка на реална кухня със същото разположение.

# 492
  • USA
Искам, даже много искам😊

# 493
  • Варна
SkyBlue, много е хубаво розположението на кухнята. Не му се чуди.

Г-жа Шантал, калъфки за декоративни възглавници купувам само от Н&М. Натрупала съм много и си ги сменям според настроението. Всеки път при намаление купувам още. И дори и сред години все така си ги харесвам.
English home и във Варна е опразнен. Питах персонала какво се случва, тъй като имам ваучер за използване. И те нямат представа, чудят се дали няма да ги затварят.

# 494
  • Варна

За декоративни възглавнички съм гледала и в Джъмбо. Но пак зависи какво се търси.

Общи условия

Активация на акаунт