Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 9 857
  • 187
  •   1
Отговори
# 135
Доста близо са един до друг, освен това трябва да са различни размери. Мен ме дърпа към различни. Под трапезната маса имаме в момента твърд, лесно се чисти, петна не остават, но не мога да си го представя много.
Така изглежда в момента
Скрит текст:

Бих комбинирала с някой от тези двата
Скрит текст:

но и двата са по-тъмни.

# 136
Този шареният в хола много ми харесва. Твърдо си има връщане от няколко години към шарените килими според мен. И то точно в по-семпли интериори.
Иначе има ли някакъв шанс да намериш същия?

# 137
Този шареният в хола много ми харесва. Твърдо си има връщане от няколко години към шарените килими според мен. И то точно в по-семпли интериори.
Иначе има ли някакъв шанс да намериш същия?
Да, мога да намеря същия по-голям размер, който ще съвпадне с размера на сегашния.
Аз не съм по смелите дизайни, напротив, дори обичам някак монохромни неща. Не ме притеснява и чистенето, защото детето е вече голямо, пък и гости не приемаме ежедневно.

# 138
Някой виждал ли е това на живо? А да има опит? Харесва ми идеята за големи плоскости, аз за антре се чудя, че не ми се занимава с мокри и мръсни процеси за нова декоративна мазилка.

https://artoaza.com/dekorativen-panel-nordik-270h122sm

# 139
  • SF
Харесва ли ви целият апартамент да е с една и съща настилка - хол, коридор, спалня - навсякъде да е еднакво?

# 140
При мен да и дома ни е така, изключая антрето, защото сме в къща и много боклук се внася, а дървото страда там, където има силно триене от мръсни и мокри обувки.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:03 от ДХ3

# 141
При мен е така и го предпочитам - дава усещане за повече пространство, отколкото е в действителност, не се накъсва визуално площта - има обединяващ елемент и като цвят, и като стил, пък и поддръжката е еднаква, което улеснява.
Ако живеех в палат, сигурно всяка зала ще е със своя си настилка, но самата зала сигурно ще е пък колкото сегашното ми градско жилище.Simple Smile

# 142
С една настилка за мен е супер вариант?

# 143
  • София
На мен и  с 1 и с 2 и с 10 настилки ми харесва. За себе си не бих го направила с една.

# 144
  • София
Моите предпочитания са две настилки - един гранитогрес в коридори, техническо, мокро и кухненска част и еднакъв паркет навсякъде. И в апартамента, и в къщата е така. Разбира се баните са си за себе си.

# 145
  • Бургас
Зависи от големината и цялостния дух на жилището. Имам малки жилища за под наем, всичко е една настилка, за да не се накъсва визуално пространството. Вкъщи не е така.

# 146
Вкъщи сме с еднакъв паркет в спалните и дневната и еднакъв гранитогрес в баните, мокрото и коридорите, като е поставян без прекъсване.

# 147
  • SF
На мен и  с 1 и с 2 и с 10 настилки ми харесва. За себе си не бих го направила с една.
Защо? Интересува ме твоето мнение, а и в случая е различно от това на другите.

# 148
За сега правещ се ремонт ако е апартамент бих сложила по-висок клас ламинат навсякъде еднакво. Ламинатът е куче и държи. Ако е естествен паркет в коридора където се влиза с обувки бих предпочела гранитогрес. Не бих била щастлива да съсипвам настилка за 250-300 лева квадрата с песъчинки от обувките.

Колкото по-малко настилки, толкова по- не се "раздробява" интериора според мне. Еднаквата настилка навсякъде създава усещане за по-голяма плош, окото възприема всичко като едно голямо цяло.

# 149
  • София
Аз бих сложила еднаква настилка, но има ограничение при ламинатите и SPC до 12м дължина по спецификация. Преходните лайсни много ме дразнят, и роботът непрекъснато се спъва в тях.

Някой има ли впечатления от SPC? Заглеждам го, заради водонепропускливостта му, казват че е подходящ и за кухня, и за коридор, пък може би ще се усеща по-топло от теракот/гранитогрес.

Общи условия

Активация на акаунт