🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 28 571
  • 706
  •   5
Отговори
# 270
С малко хумор преди евентуално да ни загорчи от поредния епизод:
(по мотиви от чужда идея)
За нашите випове си трябва алтернативна версия на играта с работно име "Измамените". В първия епизод Карамазов прави празни обиколки на кръглата маса без да избира предатели. Участниците активно търсят несъществуващи предатели, а всяка вечер продуцентите и Карамазов убиват някого на случаен принцип, за да поддържат илюзията. Към средата на играта всички са вече в тежка параноя и отчаяние, когото и да изгонят на кръглата маса, все е праведен. Накрая печели онзи, който пръв се усети, че са били измамени и няма никакви предатели. Ето това е игра на чест!

# 271
Гледам. Явно Гъмов е единственият, който симпатизира на Бачорски. Така се правило. Бил сигурен, че Неве е предател, защото от четирима актьори все един трябвало да бъде. Не бил самият той, значи трябвало да е Неве (не разбрах другите къде са в тези сметки). В последствие си затвърдил мнението, като и тя се обадила, че има писмо. Не е имал намерение да я издава, защото имал мъжко поведение. Не знам дали да му вярвам.

# 272
  • Другата България
Като ви чета за над, под и зад храстите /Емо, това с храстите го “крада“/, се радвам, че не гледам и не слушам нито един, май повече щях да се объркам, отколкото да схвана каквото и да е.
Преди началото на формата изгледах СаркасТ, изслушах го, разбрах основни неща от регламента, останалите в движение, и смятам, че това /поне за мен/ беше най-правилната стратегия.
Не знам колко от вас ще си причинят Гъмов при Неделчо и Туджаров, за мен ви сте герои, хора. Blush
Гледам. Явно Гъмов е единственият, който симпатизира на Бачорски. Така се правило. Бил сигурен, че Неве е предател, защото от четирима актьори все един трябвало да бъде. Не бил самият той, значи трябвало да е Неве (не разбрах другите къде са в тези сметки). В последствие си затвърдил мнението, като и тя се обадила, че има писмо. Не е имал намерение да я издава, защото имал мъжко поведение. Не знам дали да му вярвам.
Как къде са другите???
В миманса, няма други, едно е “националното богатство“!

Неговата е малко като “исках, ама нямах възможност, тоест - капацитет“.

# 273
Неве е казала на Гъмов, че е предател, за мен е сигурно. Много странно всички бяха насочени към нея и изведнъж приключиха и се насочиха към друг.

# 274
Доизгледах подкаста. Имаше хубави лафове, но от време на време прозира пренабрежение към голяма част от участниците. Не каза нещо кой знае колко интересно, освен че със сигурност би участвал втори път, дори не би се замислил. Владо му бил казал същото.

# 275
От надкаста с Искра Онцова тя спомена нещо много любопитно, което си заслужава да се обсъди. Според нея вариантът с 50 на 50 – известни и неизвестни – би бил по-приемлив, но популярните ще „изядат“ дребните риби.

Права ли е според вас?
От една страна, вероятно неизвестните ще са фенове на играта, които са стратези, но пък от друга – те няма да имат връзките и познанствата отвън, които популярните имат. Колко от тези популярни обаче са добри стратези? Много интересна дилема.

# 276
  • София
outcast, според мен зависи как биха били разпределени предателите. Ако повечето (двама или дори трима) са от неизвестните, може бързо да променят бройката като утрепят бързо няколко от известните, които освен ако продукцията не се подсигури предварително има много малък шанс известните да са толкова единни (все ще има разни конфликти между тях ставали отвън). Последното съм го виждал в няколко други формати: в повечето случаи когато има известни, те са там за вдигане на рейтинга, а не да печелят наградния фонд, защото често само хонорарите им са съразмерни със крайната награда.

# 277
Освен амбициозен, Георги беше станал прекалено подозрителен за останалите. При такова положение, които и да са оставащите Предатели, е по-добре да играят с групата, защото иначе и те ще станат съмнителни. А така рискуват само и евентуално да бъдат завлечени от компроментиран и изобличен участник. Бачорски директно си го каза, че гласува с групата.

Георги не беше чак толкава подозрителен. Бачорски и Неве си го хвърлиха под влака, не беше само "гласуване с групата". А Бачорски "гласува с групата", но само след като я обработи. Grinning

outcast, според мен в такава конфигурация ще има много wanna be инфлуенсъри, които ще се подмазват на "известните"(както в този сезон). Ще има бунтари, които ще се противопоставят тотално на "известните" и ще го карат на чест и достойнство. Не мисля, че  "неизвестните" задължително ще са фенове на играта и стратези.

# 278
Георги изобщо не беше подозрителен, името му се споменаваше изключително рядко, поне според това, което достигаше до нас като зрители. Бачорски умело ги работи, нищо чудно да спечели, това си е талант. Но и за Георги водещ беше не само Неве и Бачорски, но и Гъмов, което ме кара да си мисля, че е убедителен при разговорите с останалите и е отклонил вниманието от приятелката Неве.

# 279
  • Другата България
outcast, според мен зависи как биха били разпределени предателите. Ако повечето (двама или дори трима) са от неизвестните, може бързо да променят бройката като утрепят бързо няколко от известните, които освен ако продукцията не се подсигури предварително има много малък шанс известните да са толкова единни (все ще има разни конфликти между тях ставали отвън). Последното съм го виждал в няколко други формати: в повечето случаи когато има известни, те са там за вдигане на рейтинга, а не да печелят наградния фонд, защото често само хонорарите им са съразмерни със крайната награда.
Същото мисля и аз.
Освен това, защо “връзките и контактите, както и познанствата“ следва да са водещи?
Виждаме докъде води това нещо - хора, които нямат идея защо са там /изключвам хонорара/, много его, приказки за “чест и достойнство“ /а както се оказва, и за още нещо/.....за мен все неща, които не се вписват в концепцията на формата.
Ако можем да се абстрахираме именно от балканския манталитет, коалициите не са лошо нещо, напротив, аз съм “за“. Но не в този им вид.
Или пък другото - каниш някакъв популярен индивид, на когото половината не смеят да се “заявят“, защото по някакъв начин са обвързани с него навън, същевременно си му дал най-главната роля в шоуто.

# 280
  • Stockholm
Гледах Надкаст с Гъмов. По незнайни причини този крив човек беше много любезен с Неделчо и Туджаров. Не се е усещал за Бачо предател през цялото време. Сега вижда как ги е варил в тенджерата, но се възхищава на  таланта  му.  Саркаст, започвай да приготвяш грамотите за най-тъпа цивилка- 20 броя Joy

Явно Гъмов не е злопаметен, защото изглежда му е минало за това, че Неве сериозно помогна за изхвърлянето му. Според мен, за да бъде толкова сигурен, че Жорката е предател, Неве му е подсказала.

Нямам търпение за епизода довечера.

# 281
От надкаста с Искра Онцова тя спомена нещо много любопитно, което си заслужава да се обсъди. Според нея вариантът с 50 на 50 – известни и неизвестни – би бил по-приемлив, но популярните ще „изядат“ дребните риби.

Права ли е според вас?
От една страна, вероятно неизвестните ще са фенове на играта, които са стратези, но пък от друга – те няма да имат връзките и познанствата отвън, които популярните имат. Колко от тези популярни обаче са добри стратези? Много интересна дилема.
Абсурд, тотално ще се изядат. Вижте отношението на Гъмов към хора като Жоро и Даяна, Силвия също беше доста арогантна към недотам популярните.

# 282
Имаше и стори, че гледат заедно с Жоро епизода - у Жоро, макар да изглеждаха на нож в предаването, поне на масата. Даяна им наду главите, според мен затова в един момент ѝ скочиха, но отшумя.

# 283

Права ли е според вас?
Абсурд, тотално ще се изядат. Вижте отношението на Гъмов към хора като Жоро и Даяна, Силвия също беше доста арогантна към недотам популярните.

Няма да забравя думите на Силвия в колата, докато пътуваха към имението в първи епизод, че сигурно щяло да бъде пълно със селяни.

# 284
Тази пък Силвия каква е? Даже не я бях чувала преди предаването. Много насериозно се е взела.

Общи условия

Активация на акаунт