🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 5 862
  • 103
  •   12
Отговори
# 90
Йордан е доста наблюдателен. Той първи позна, че Мая и Гъмов са взели щитове в онази игра. Обаче влиза в кадър само като част от пейзажа. Според мен обяснението е, че отпада някъде скоро и затова монтажистите въобще не са се хабили да го включат. По тази логика за мен единият от финалистите е ясен, колкото и да не ми харесва. Не е спойлер, само предполагам.

От Владо Николов очаквах да дрънка за чест и достойнство, но той ме изненада много по-неприятно. Да сме истински мъже, другари, ама поне 100к да има накрая. Смях в залата.

# 91
  • Другата България
Йордан е доста наблюдателен. Той първи позна, че Мая и Гъмов са взели щитове в онази игра. Обаче влиза в кадър само като част от пейзажа. Според мен обяснението е, че отпада някъде скоро и затова монтажистите въобще не са се хабили да го включат. По тази логика за мен единият от финалистите е ясен, колкото и да не ми харесва. Не е спойлер, само предполагам.

От Владо Николов очаквах да дрънка за чест и достойнство, но той ме изненада много по-неприятно. Да сме истински мъже, другари, ама поне 100к да има накрая. Смях в залата.
Съгласна за Йордан, същото мисля, още повече, че ако се усъмни в Бачо /да не повярваш/ ще си подпише по-рано “смъртната“ присъда. Но надали ще се случи в следващия епизод.
Иначе относно “частта от пейзажа“, те повечето са точно такива....части.
Това ми бърка в здравето на мен, не толкова Бачовата логорея и натрапчиво присъствие.

# 92
Дали няма да ударят по Владо Николов като за последно на Конклава? Част от участниците според мен искат да го елиминират, но на кръгла маса би било почти невъзможно.

# 93
Дали няма да ударят по Владо Николов като за последно на Конклава? Част от участниците според мен искат да го елиминират, но на кръгла маса би било почти невъзможно.
Владо Николов някакси ни е Предател, ни е праведен! ТоЙ си е Владо Николов!

# 94
  • софия
Тино и в Сървайвър не знаеше къде се намира. Очаквах, че там се е объркал нещо и тук ще блесне. Но, като го гледам, просто си е такъв. Нищо, прощавам му всичко, само да ми говори и пее. 😀

# 95
  • софия
На мен пък ми се струва, че има хора в играта:
 - които  играят играта - Бачора, Ана Мария, Глория, Данчо фокусника, Ева, Оля, Даяна, бих сложила и Неве.

- Всички други засега са ми под общ знаменател - не играят играта.
Позират. Бръщолевят и театралничат.
Към момента това не ми пречи, но ако твърде много хора останат в миманса докато просто си отпаднат, то с времето ще доскучее, поне за мен.

Харесват ми всички, които горят в играта и се опитват да я играят. Честно казано, дори и да са тотално объркани и с грешни предположения цивилки - предпочитам ги пред позьорите популисти.
Очаквам да се раздвижат Жоро гривната, Мая и Тино. Първите двама със сигурност разбират играта. А на Тино му се играе усещам.
Това че  параноясват и се лутат в догадки не е ли баш "солта" на предаването.
На мен ми харесват. Не са ми тъпи, а нормални. В ненормални условия. Grinning
От друга страна си  искам и силни цивилки и силни предатели.
От всичко трябва да има, в баланс. Grinning

А и в първи сезон са " пионерите". Grinning
На всички следващи ще е по-лесно. Grinning

Имах стара прогноза, че до две маси Неве ще е пътник. Сега ще и е втората. Гласувам, че е аут.

Доволна съм че гръмнаха Гъмов. За мен е непоносим навсякъде и по всяко време.
Капитан Владо след него.

Съгласна съм за монтажа и синхроните. Бачора ми харесва тук ( другаде не съм го гледала), но само той на екран и миманс около него - ами да, скапва логиката на събитията и вместо динамично, предаването става хаотично нелогично.

Но пак ми харесва.
И втори сезон повече "играчи" ще се осмелят да приемат.
Според мен няма как да се шзбегнат уговорки отвън. У нас всички се познават неизбежно е.
Просто на хората, които участват само  трябва да им се играе играта.  Това е достатъчно всеки сезон да е топ. Grinning

# 96
Владо Николов някакси ни е Предател, ни е праведен! ТоЙ си е Владо Николов!
Просто Тренерът!

# 97
Абе той и Йордан уж много аналитичен, ама щеше да си къса всички магьоснически дипломи и да ходи да продава царевица на плажа ако Тома не бил предател Grinning
То да развиваш безпочвени теории и да си наблюдателен и да правиш резонни заключения са различни неща.
Ана Мария например развива много верни теории, като по учебник, но едно име не е нацелила.

# 98
За мен в неясното поведение на Неве на последната маса се крие зараждане на стратегия, която не знам дали има и дали ще успее да разгърне, ако я има. Много се надявам обаче, защото ако съществува човек който може да бутне Бачорски, това е тя. И това ще направи предаването интересно още повече.
Според мен тя усети, че Гъмов е потъващ кораб като съюзник, плюс и че е много импулсивен. Ако беше гласувала против Ана - Мария не е ясно дали щеше да го спаси, но щеше да загуби според мен шансове да я направи нея съюзник. Тя много има нужда от силни съюзници, какъвто Гъмов не е. Дано успее да завърти играта, в нея ми е надеждата. Стискам всички палци да остане следващата седмица и да предизвика обрат подобен на мача със САЩ на световното по Волейбол (фен съм и още ме държи, жалко че Владо тук е такова разочарование).
Само тогава сезона ще стане силен и запомнящ, а не просто поредното “Шоу на Бачорски”.

# 99
  • София
За епизод 6

За мен Неве е пътник на 99.9%
По-интересно ще е след това. Играта на Бачорски и кого ще изнуди? Набиват се на очи Оля и Мая, които са му близки, но не е сигурно. Може и Анна-Мария да избере, Дани Петканов, Коджабашев (най-малко вероятно, въпреки че аз преди сезона заложих на него за предател, ама продукцията избра Янев и явно, че сбърка).
За смъртната присъда:
Според мен Бачорски и Неве ще сложат за убийство: Ева, Антон и Даяна. И ако Антон не спечели имунитет в играта ще бъде убит.

За подкастите
Следя всички подкасти. Но категорично за мен Саркаста е най-добрия подкаст за Трейтърс. И то с няколко обиколки пред останалите.
Дават се смели и силни прогнози, още преди старта на сезона се забеляза много силна подготовка за самата игра и тънкостите/нюансите на материята, дават се идеи за невероятни ходове и т.н.
Като цяло е много полезен и дава солидна добавена стойност.
Ауткаста ми е на второ място. Ванката плува в свои води, когато говори за стратегически формати. Въпреки че Сървайвър му е най-голямата стихия.
Надкаст си ги обичам, но са доста назад като добавена стойност. Много грешки правят. Генерални грешки от непознаване на материята и същността на играта. Пропускат някои ключови моменти от епизодите също така. Много се надъхват как това бил най-добрия формат този сезон, но не им личи от коментарите. Надкаст плуват в свои води ама за Ергенът... Сори момчета, но май твърде много ви идват толкова много формати и толкова много дини под една мишница. Заложихте на количеството над качеството и това си личи.

+/-

Време е за моите традиционни симпатии/звездички

++
Нямам

+
Бачорски, Коджабашев, Оля, Глория и Мирела
Бачорката много ме кефи как играе и прави шоуто. Доста критики има към него, но за мен този човек е роден за риалити телевизия и има много силна харизма. Симпатизирам му. Не е на двата плюса, защото иска всичко да става по неговата свирка и волно или неволно гледаме сезон 2 на Бачорски и златната ябълка.
Лицата ми е любимец от Гривните. Там е ясно. А и в момента се е окопал и Предателите сякаш не го забелязват. Нито останалите играчи. Това е супер позиция. Отделно е в групичката на Владо Николов.
Оля ми харесва също. Вкара свежест и по-различна гледна точка. Но стои малко встрани, няма групичка около себе си.
Мирела е топ красавицата на сезона (и не само). Много голяма душичка е и ме кефи още от ИВ.
Глория ме кефи каква хахавелка е. И как не си мълчи на Владо и останалите. За мен е в отлична позиция в играта. По-добра позиция има от Мирела. Защото Мирела вече беше на косъм да си замине, а това не се забравя в този формат...

= / +
Йордан и Тино / Ева и Анна-Мария / Мая
Двамата бесни конспиратори много ме кефят. Тино е най-застрашения човек в държавата, а Йордан какви ли не фокуси прави, за да го защити. Уникални са. 🤣 Жалко, че почти не ги дават.
Майчето си я харесвам от Гривните, но тук почти не я дават. Прикрепила се е към силните на деня, което е много добре. Лошото е, че е прекалено пасивна и това може да се обърне срещу нея. Направи гаф в миналия епизод в колата и излишно се наби на очи. За нейно успокоение там бяха Бачорски, който е неин човек, Неве, която е пътник, Гъмов, който вече го няма и Владо Николов, който сам каза, че не знае къде се намира (аз не мисля баш така, но нз).
Ева и АМ ми харесват. Имат смелост, заявяват се, отстояват се, но нямат влияние. А това е лошо, защото вече са се набили на очи. Специално Анна-Мария е много вероятно да изгърми на една от следващите три кръгли маси. Лошото за нея е, че два пъти беше сигурна за Предател, говореше, товареше и разтягаше локуми, но и двата пъти се провали и беше много далеч от истината.

=
Владо Николов, Антон и Венци Венц
Нито на плюса, нито на минуса.
Владо не ми е топ фаворит за крайната победа само защото съм убеден, че ще бъде убит. Антон е потенциален пътник. Венци е в много добри позиции.

= / -
Даяна и Антон
Даяна в началото на сезона ме дразнеше много, но след това просто спряха да я излъчват. Останалите по-скоро великодушно я търпят, но по всяко време могат да я изгонят, дори и само да не са те.
Антон ми е леко разочарование. Не виждам да прави нищо съществено (или не го показват), няма никакво влияние.

-
Неве
Невена, първо шапка и свалям за нервите да е Предател и то сред такива вълци. Не всеки би го издържал. А и тя е жена и класическа цивилка, която си заминава сред първите. Останалите я подценяваха.
Неве направи доста кардинални грешки (особено това с писмото на старта на шоуто) а и сготви Аквамена (с благословията на Бачорски), та натрупа черни точки.
Ако имах възможност да я попитам едно нещо, то би било:
Защо позволи да избиват колегите ти? И то с твоето пряко участие.
Не, не, знам, че това е само игра. Не съм като Антон в ИГ, просто за мен това е изключително глупаво, защото така тя остава единствен актьор и вече очевидна мишена. Трябваше да брани колегите си, за да има защитна стена пред себе си. Ако ще ги гласуват на кръглата маса хубаво, ама не ги убивай (реално ако се запъне, няма да има единодушие и няма да има убийство). Можеше да изпрати на балотаж Гъмов и Анна-Мария и да си спечели евентуално още една седмица ако бяха изгонили АМ (която щеше да светне като Праведен и Гъмов да е следващата мишена).
Друга грешка – защо тя не се опита да сформира някаква интелектуална коалиция, която да се брани от по-младите лъвчета? Тук слагам всички актьори + Тома, Антон, Мира, Искра и т.н. Дори и двама, трима да не искат, пак можеха да направят един отбор от 5, 6 човека и да си пазят гърбовете.
Не ми стои убедително, че търси някакъв потенциален съюз с Анна-Мария. Анна-Мария също има мишена на гърба си, а и няма влияние. Нищо не могат да направят двете. Дори и да се сдушат с Йордан, Тино и Даяна, то от другата страна имаме Бачорски и цялата му свита (Венци, Петканов, Глория) + Мая + Владо и Коджабашев + Оля + Ева. Никакъв шанс нямат.

--
Нямам

Генерални прогнози

Тук съм по-скоро склонен да се съглася с Ряпата, че като за първи сезон е по-вероятно да спечели цивилка. В случая няколко цивилки. Това разбира се не значи, че нещата са нагласени. Не, не. Просто си прогнозирам. И изхождам от факта, че бТВ като семейната и популистка телевизия на България няма да иска да рискува с победител, Предател. Ако вкарат Оракул за финала е ясна работата. Но пак има шанс и за Предател победител. И то не малък при точно тези Праведни, но ако трябва да посоча само една прогноза, то е че за мое съжаление Предател няма да успее в първия сезон на шоуто у нас.

Ако ще спечели Предател, то това няма да е Бачорски, а изнуден Предател. Потенциални победители като Предатели виждам четирима човека: Оля, Петканов, Коджабашев и Мая (в този ред).

В анкетата със само трите си опции за Победител гласувах за Петканов, Оля и Глория (без да ги подреждам). Ако да речем имах 5 опции бих добавил и Коджабашев и Венци. Всеки един от тях е потенциален победител. Сигурно ще са няколко победители, просто няма как да знаем кой ще е Предателя на финала, ще има ли Оракул и т.н. Твърде много неизвестни има все още.

Към днешна дата разбира се Бачорски е най-големия фаворит (ако бях букмейкър щях да му задам най-ниската ставка), но аз няма да заложа на него.
Вижда се и от Анкетата, че е най-очаквания победител, но в случая не мисля, че реално може да се случи. В следващия епизод ще разобличат Неве, но тя почти сигурно ще го завлече със себе си. А и очевидно този човек е дошъл за шоуто и за великите ходове, а не за крайната победа. Някъде по пътя ще се спъне. Малко вероятно е да се класира за финалната седмица, но дори и по някакво невероятно стечение на обстоятелствата да се добере до нея, ще го разкрият на финала.

# 100
Ново клипче ми излезе пак където Владо празнуваше рождения си ден и на клипа се виждаха как Неве и Тино пеят. Антон също беше там и Гъмов. Явно е бил нов клип защото дрехите на Владо са различни. Хубаво че след предаването се забавляват. Странно но видях май и Елвиса всякаш Grinning

# 101
Аз също мисля, че Неве има някаква стратегия, която вероятно включва и Ана-Мария. Поне така ми се иска 😀

Не вярвам Бачорски да спечели. Споделям мнението, че той е двигателят на предаването към този момент. Проблемът не е негов, а на монтажа, както вече няколко пъти казах.

Ще ми се както искаме играчите да разграничават игра от реален живот, така и ние, зрителите, да можем да разграничаваме личните си пристрастия от добрия играч.

И още едно непопулярно мнение: Карамазов е чудесен водещ на предаването, но като мъж...твърде ми е женствен и самовлюбен.

# 102
Добре де, ако има стратегия не би ли трябвало да ни светне на синхрони?

# 103
Аз пък си мисля, че Бачорски може да спечели, въпреки, че аз имам други фаворити...
Той наистина е звездата в предаването, умее да накара всички да приемат неговото мнение, да се съгласят с неговите действия, а бе манипулира ги много успешно, това е.

Общи условия

Активация на акаунт