🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 26 917
  • 692
  •   37
Отговори
# 675
Някой помни ли уговорките в Сървайвър преди няколко години? Отиват на финал и победителят дели наградата по равно. И всички бяха слушали речта на Агонцев "и така нататъка". Почти съм сигурна, че и тук договорката е била такава - стигаме финала и делим, без значение кой е предател и кой не.

# 676
От Агонцев започна всичко - да. Човека счупи риалити предаванията с тарикатлъка си.
Иначе от две различни места се е потвърдило, че е имало предварителни уговорки - мисля, че нямаме причина да не вярваме, че се е случило. Защо Онцова и Антон биха излъгали ако не се е случило? А и мисля, че е очевидно от действията на хората, че има уговорки и то се вижда между кои играчи са

# 677
Агонцев счупи и сезон 6, помним как в началото се бяха видели в чудо да режат уговорките и обикновените зрители не разбираха какво се случва, съответно изгубиха интерес.
Искам да видя как ще се развият събитията в Трейтърс и тогава ще си вадя заключения дали тези уговорки са повлияли някак, засега ми се струва, че да, но имам надежда в обратното.

# 678
  • До морето
От Агонцев започна всичко - да. Човека счупи риалити предаванията с тарикатлъка си.
Иначе от две различни места се е потвърдило, че е имало предварителни уговорки - мисля, че нямаме причина да не вярваме, че се е случило. Защо Онцова и Антон биха излъгали ако не се е случило? А и мисля, че е очевидно от действията на хората, че има уговорки и то се вижда между кои играчи са

Не е от Агонцев. Още в първи сезон когато спечели една Нели, се бяха разбрали 5 човека от едното племе да делят 250 000 на 5. Никого не пуснаха друг до финала, имаше един възрастен мъж (май военен), тая Нели, една библиотекарка и други двама дето не ги помня - абсолютно невзрачни хорица. Хабер си нямаха ни от Сървайвър, ни от риалити още. Прецакаха целия формат. Никакви обрати, никакви амулети, нищо.
Агонцев беше после.

# 679
Не съм гледал тези Сървайвъри, въпросът ми е в крайна сметка случило ли се е и разделили ли са парите както е било уговорено?

# 680
  • До морето
Не съм гледал тези Сървайвъри, въпросът ми е в крайна сметка случило ли се е и разделили ли са парите както е било уговорено?

Първите ги разделиха, да!
Агонцевите изпълнения май ги хванаха навреме и не стана работата, никой от заверата не стигна до финал (но може и да бъркам)

# 681

Иначе, те не остават ли още около 5 епизода? Мисълта ми е, че сякаш са доста хора в момента вътре и трябва да има епизоди, в които да отпадат по повече от 2ма май? Не съм гледала чужди формати и не знам на финала колко хора отиват (2, 3, 5 и т.н.). Ако трябва да отпаднат много играчи, а няма много време, нищо чудно Бачорски като почне да ги изкушава и да почнат да капят като круши поради висок морал. Trollface

В момента участниците са 15. Епизодите ще бъдат 11 или 12, т.е. да - остават още 5 или 6 (така че засега участниците са точни по бройка). Убитият, който не дойде на закуска в предпоследния епизод, е седмият класирал се. На кръглата маса е прогонен шестият класирал се и към финалния епизод продължават последните петима. Във финалния епизод има още едно задължително прогонване на кръглата маса. Последните четирима в последствие гласуват дали искат да продължат с прогонване или да прекратят играта.
А аз все още се чудя в нашия сезон дали ще има оракул и дали във финалната петица ще си разкриват ролята при прогонване. Thinking (Според мен като за първи сезон - не)

# 682
Със сигурност са коментирани постовете на Антон. Тук въпросът е най-вече дали говори за уговорки извън играта, при които даже и Предатели пазят Праведни, както и обратното -  с идеята накрая да спечелят заедно. Ако е така, хич не говори това добре за кастинга и е за предпочитане да направят сезон с неизвестни, за да няма подобни неща.

https://prikachi.net/image/komentirano.5AxR5

Ако пък говори за уговорка по време на играта и за това как Неве е трябвало да си спази "обещаното", то тогава Антон тотално е объркал играта и не знае къде се намира. Значи по неговата логика предателката Неве е трябвало да се самоубие в играта и да си спазва "уговорките" като не лъже?  В игра, в която има роли и хората са длъжни да лъжат. И изобщо цялата мантра как "Предателите са лоши хора". Ами аз ако вляза в предаването и се падна Предател ще се заклевам в професията си и т.н, че не съм такъв, защото за мен така се играе. Какъв ще ме изкарат тогава. Един от най-известните победители в историята на американския Сървайвър Тони, който е полицай, се кълнеше в полицейската си значка и разбира се лъжеше. Аз искам да видя подобни ходове и в българския трейтърс, но предполагам тогава зрителите ще изкарат подобен играч Дявола...

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 11:39 от Olimpic

# 683
  • софия
Едно от решенията на проблема е, когато са известни личности, наградата да отива за благотворителна кауза. Но пък, те всички са с огромно его и въпреки това всеки ще иска да го начеше. Въобще, положението е няма точен ход.
 Но пък и не е задължително една такава външна коалиция да успее. Винаги има начин, ако не си играеш добре играта да не остане нищо от нея. В този случай Бачорски за сега се справя.

# 684
  • До морето
Ами сякаш е рано да кажа "Аз казах ли ви, че това ще е поредния съсипан формат?" и затова няма да го казвам още.

Хак да им е на продуцентите, задето вместо да направят хубав кастинг и да намерят хора, които знаят как се играе подобно игра, те събраха куцо, кьораво и сакато, че и "поканиха" такива извадени от нафталина като Антон- принципа!
Дето сега ходи и ги разнася по СМ, че участниците им си правели предварителни уговорки. Щото той е толкова принципен, че даже и не може да си държи езика зад зъбите. Хич не му идва на акъла, че така стреля срещу продукцията, дето го е "поканила".
Заслужава да му друснат една глоба, че плещи глупости и изнася информация.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 12:22 от Boho chic

# 685
Струва ми се, че твърде много от участниците са взели играта на сериозно. Това е просто игра и то такава, че си длъжен да играеш подло. А те се разправят извън рамките на предаването кой какъв бил и какво направил в играта. Тъпо е и малко смешно.

# 686
Traitors Бг варианта и той като балканската действителност, умилкват се някакви мижитурки около Бачорски, защото това правят и навън, той си е с протекции по партийна линия, късаше ризи там да защитава един политик преди време пред Следствието. Вместо да играят играта като индивидуални хора и индивиди заради гениалността на тази игра, те пак договорки предварителни или какво ли не по Ганьовски Балкански тертип.
Не се научиха от другите държави и техните формати на нищо.
Невена я харесвах, поне се опита да играе, Гъмов също, но не и червендалестото самовлюбено човече и неговите съратници!

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:04 от Stine Jensen 729211

# 687
  • София
И харесване с подкрепа за новото - и доста тежки думи към Продукцията! Ами, заслужават си и двете. (Впрочем, наистина - когато пишете, ако се сетите овреме, болдвайте "Продукцията"/"Екипа"; нека им е поне по-лесно да си водят записки. Дали го вярвам? Не съвсем.)
Лично аз се хващам, че напоследък, каквото и да коментирам - има неща за тях. Ще има, разбира се - искаме най-сетне един неомазан сезон на нещо свежо (със своята си публика - защото и оттатък в ИВ безчинствата на хобитите са станали емблематични).
Вторачили сме се били в шуробаджанащината и тънките коалиционни балкански сметки? Основателно. Какво - ние телЕзрителите да гледаме и да им се радваме ли? Писах: направете игра, дето им раздавате по 5 телефона на други участници и в титри ни подсказвайте кой на кого звънял/не звънял. Съберете само "випове" от всякаквите шоА, но най вече такива - които около тях (и без тях) всеки ден са в телевизора, че и в хладилниците ни даже...
Нямало уговорки, не било сигурно? Не две групички, всички - без един-двама - са се оплели предварително; а няколко по-заблУдени - когато са се видели с чаши в ръка в шатото. Ама шоАта станаха 77 и преписват едно от друго, защо на драгия зрител трябва да му е приятно и да прегръща всеки поднесен му там. Да, червеното копченце на дистанционното; или онова за скрол в каналите... Не там заровено кучето - и понеже с моето гледане/не гледане нищо в рекламните им приходи няма да се промени. Лично на мен ми се ще да има нещо интересно (любопитно, забавно, интелигентно - което и да е) в онзи вечерен час, когато се принуждавам да "ида" на стар епизод от "Древните извънземни".
Финално за сега, но изобщо не като последно: уважаеми Продукционери, с "виповете" няма да избегнете подхлъзване в техните схеми; както по-горе пише зрител/ка @ Stine Jensen: защото това правят и навън /.../ или какво ли не по Ганьовски Балкански, а аз добавям - То, па едни випове нашите... (всъщност са вашите - понеже вие ги правите на килограм в кокошите си рубрики). Наистина, "не се научихте", най-лесно е да препишете чуждите формати.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:08 от EmBrother

# 688
  • Другата България
Дискусиите тук следват свой естествен ход и ако не нарушават правилата на форума, няма нужда някой да ги регулира и да поставя своето мнение над останалите като подразбиращ се авторитет.
От доста време се каня да напиша същото.
Никаква нужда няма постоянно някоЙ да се изказва като последна инстанция, не пропускайки да подчертае кога къде какво писаЛ и казаЛ, сякаш това писане и казване следва да е Библията на темата.
Същевременно коментирайки постоянно чужди сезони.
Дискусиите са по темата, на който не му харесват спокойно може да не участва в тях.

Не мисля, че Искра Онцова излъга, че Антон Стефанов я потърсил преди предаването да се наговарят. Не мисля, че и Антон Стефанов излъга, че не бил единственият, който търсил други участници. Отделно впечатленията на зрителите от самото предаване дотук, които може и да са засега в зоната на вероятности и догадки, но не са никак абсурдни.
Не са само Онцова и Стефанов, и Георги спомена за “кръга на доверие“. Какви вероятности и догадки, това са факти - защо да не вярвам на хора, които застават с имената си зад такива твърдения, а да вярвам на анонимни хора в анонимен форум? За мен тези включвания на участниците са полезни от гледна точка на това, че отговарят на доста от въпросите ми относно каста, не поставям всички под общ знаменател, ама.....
Не е от Агонцев, съфорумка го е обяснила по-горе.
Още в сезона на Нели ги имаше тези ...изпълнения.
За другото съм съгласна, и донякъде доволна /колкото и тъжно да звучи/, че иначе щях да хейтя продукцията до края на формата относно каста и поканените “слепци“. Които се оказаха най-обикновени хитреци всъщност.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:08 от Merri_An

# 689
Аз не виня продукцията толкова много като вас. В повечето държави Traitors е предаване с известни хора, не мисля че в първи сезон биха се хванали да го правят тук с неизвестни. За втори, трябва да се пробват. Относно каста: не искам стари муцуни, ВИП брадър беше преди 10 години, някой минал ли е от там, вече е стар за това шоу. Да дадат шанс на по-младите изгряващи звезди, които още не са пуснали дълбоки корени в родния хайлайф. Да заложат и повече на хора със стратегически опит, Игри на Волята е добро предаване за черпене на талант, въпреки че е по другата телевизия. Ергенът също, колкото и странно да звучи. Двама от най-запомнящите се играчи от американското шоу са точно от там.

Общи условия

Активация на акаунт