КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 13 (Сезон 4)

• 9 888
  • 288
  •   11
Отговори
# 270
Clouded, не съм от тези, приели лично мнението ти Simple Smile Моето мнение беше, че неодобрението към голямата група, не значи директно одобрение към Грозденка. Но съм съгласна с това, че тя може много да се главозамае от подкрепата. Ако стане така, тя ще си е виновна.

Не съм оправдала лъжите за цигарите, даже написах, че сигурно навън минават тези номера. Но няма как да ги приема за голяма работа, след като вече се разбра за контрабандата на Биляна. Вече нищо не ме учудва от неспазването на правилата.

# 271
Не съм оправдала лъжите за цигарите
То не са просто "лъжите за цигарите", тя намесва имена на нищо неподозиращи хора. Пешо оператора каза това, Гошо редактора каза онова.... А накрая се оказа, че нито Пешо, нито Гошо са казвали нещо. Тя прави интрига и вкарва хората във филма с лекота, ей така, за спорта. Та да се чудят откъде им е дошло. Нали ако отиде в някоя фирма да работи и направи няколко такива интрижки с колегите, ще изхвърчи за нула време. Кой ще търпи такъв човек?
Благодаря на Павел и Ицака, че ни осветлиха и за тези лъжи.

В заключение: Грозденка е красива. Но това е единственото й хубаво качество.

# 272
  • софия
Подкастът с Дени ми харесва. Лежерно върви, а и разкриват неща от кухнята. Как са снимали финала, какво ги чака в Арената. Май първият, който не ме напряга.

# 273
Денката е пичага. И подкаста, който тя води (Един без друг) също ми харесва. Непринудено и свободно си води. Няма префърцунени елементи и кифлеене.

Утре сутринта Павел и Ицака ще бъдат в "Преди обед" по БТВ. Може би ще анонсират за финала на "Къщата" по БТВ Екшън.

# 274
Не мога да се съглася, че тук масово са фенове на Грозденка и я защитават. Напротив, повечето хора отчитат негативните черти, лъжите, дразнещото поведение, провокациите и хитрините на дребно. Аз защитници на Грозденка тук не виждам. Виждам хора, които и' съчувстват, че трябваше да мине през вербално и психическо насилие.

Проблемът не е тя, проблемът са останалите, които така се изложиха, че не им остава друго освен да се хванат за Грозденка и да ни убеждават отчаяно, тя колко по-черна от тях е. Затова и вече поредни епизоди и подкасти слушаме за злата Грозденка. Тя е в техните усти, не нашите. А ние реагираме на това, което виждаме и за което те говорят. Аз и преди го казах, да беше еднократно изпускането на нервите - да кажеш .... абе случва се, паднало му е пердето. Но тия хора не се спряха, захапаха един човек и докато си мислеха какви готини хора ще излязат, така потънаха в играта си, че показаха най-лошите си черти. Никой не уважава и не харесва слабохарактерни хора, които си изпускат нервите. С или без Грозденка за мен щеше да се случи същото, ако не беше тя, щеше да е Божидара, Лина или друг.

На мен парадоксът много ми харесва. Точно хората, които изпитваха ужас да не бъдат следващия Дани хаха, се превърнаха в по-лоша негова версия. Толкова се стараха, продукцията и тя помага де що може и точно те се набутаха в окото на бурята. Не знам за Грозденка дали трябваше да се смири и да се кротне, но спокойно мога да кажа, че групичката готини трябва сами да последват съвета си преди да го раздават.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 00:25 от ilieva_i

# 275
Аз лично я чух няколко пъти да казва в подкаста, че е дразнеща и че маниерът й на говорене е такъв. Така, че признава си, но не и за виновна, дори и да беше излязала да го каже, какво?! Това ще оправдае ли ужасното им поведение?! И въобще, за да ги изперат малко, търсеха как да изкарат, че едва ли не си го е заслужила с лъжи.  Иначе това, че изкараха някакви дребни игри с продукцията, изобщо не е довод, кой знае другите дали не са правили подобни. А на фона на Биляна и храната да не говорим, колко нищожни са нейните цигари.
Изобщо не е спорила като я питаха за най-харесвания участник, просто попита тогава кой. Прие мнението на водещите и каза, че може би на нея си й излизат тези коментари. Показателно е, че Биляна я е питала ‘ доволна ли си сега, маймуно’ в общия чат, дали не е тя.

Пуснах си Дени, признава си грешките, не знам с Туджаров ли е говорила, но ще ме спечели сравнение с другите.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 00:35 от Jeri-sweet

# 276
100% е говорила с Туджаров. Надявам се наистина да е осъзнала. Все тая каква е Грозденка, Петканка или Иванка не може така да се държиш с друг човек. Точка.
Иначе ако ще се мерят лъжи за мен Биляна е в пъти по - голям лъжец, но за нея нещата не се брояха. Нали е звездата на сезона.  🤣

Изобщо ми е все тая кой ще печели. Да се свършва вече тази мъка и да го забравям, че е съществувало.

# 277
Как отговорихте в анкетата на последния въпрос?
С кои хора реално бихте били приятели в реалния живот, ако ги познавахте на живо?

# 278
Почвам да си мисля, че зрителите просто имаме различен морален компас. За мен най-голямо зло, което можеш да причиниш на човек е физически да го нараниш, след това е психически да го нараниш / увредиш (тук включвам и вербалната агресия), после ми е лъжа, с която нараняваш пряко някой  и чак накрая нескопосана лъжа за глупост, с която излагаш най-много себе си (лъжата в игра дори я приемам за нормална, предвид обстоятелствата).
И ми е супер странна цялата тази мантра с "Извини се, та извини се!". Че тя достатъчно се е изложила, защо им е толкова пък важно да им се извинява.. И тук идва моментът, че хич не им дреме ще се извини ли или не - просто искат да я сломят психически, защото се издразниха, че не им ходи по свирката. Реално това е върховната форма на психическия тормоз - да сломиш някой дотолкова, че да ти се извинява, без дори да ти е направил нещо лично на теб или да ти е навредил по някакъв начин (единствено Влади може да претендира, че по някакъв начин е бил ощетен от нейната лъжа).
Че ако някой трябва да се извинява за лъжите, то Биляна трябва да е най-отпред на колоната.
Та така.. в кочината с прасетата всеки камък ще изглежда като бисер...

# 279
Е, ми то тук буквално се написа, че всъщност нищо особено не се е случило, нито било "чак линчуване", нито било нещо кой знае какво. Тъй че, даже е излишно да се измерват компасите. След като има хора на които им се струва, че това, което видяхме не е нищо особено и всячески се опитват да изопачават фактите, то определено още дълги години предстои да гледаме подобни извращения!

ПП. Някъде ми попадна част от подкаста с Андон, в който казва, че са го заляли с хейт след епизода в който избухва, но всичко отшумяло за 3 дни, демек и там нищо кой знае какво не е станало...🤮 Тези хора са АДСКИ прости!!!

# 280
О, моля ви се, неморални ли ни изкарахте?
Да, да ти се развикат 5 човека е най-гадното, а да четеш как ти пожелават да умреш и жена ти да се разболее нелечимо само защото си си изпуснал нервите в някакво онлайн предаване е напълно ОК и малко му е било, щом е било само 3 дни.
По-полека със сравненията и самоизтъкванията колко сте по-морални от инакомислещите, защото тия предавания са за забавление, а не за сверяване на моралните компаси и не виждаме цялата картинка. В крайна сметка всички участници в момента са щастливи по една или друга причина, така че всичко е завършило добре за тях.
Тя дори самата Грозденка не се е разсърдила на Васил, вие тук скоро ще поискате с камъни на площада да го замеряме. Грозно беше поведението му, но вече много се прекалява.

# 281
  • софия
Кло, едно и също е. И едното и другото е отвратително грозно. За Андон или там, както се казва, защото така и не схванах, кое от всичките имена му е рожденното скачаш. Но при Гроздето беше абсолютно същото. Някой прави грешна стъпка и след това масирана атака за заливане с помия. И докато при него е било за три дена и е имал избор да чете или не чете тези съобщения, при Грозденка такъв избор нямаше. Или трябваше да се предаде, да сведе главица и да е поредната напуснала по собствено желание или да изтърпи цялата тази гняз.
 А и не малко пъти обясняваш на нас, как сме били издигнали Гроздето в култ. Не сме. После казваш, че визираш останалите социални мрежи, но се обръщаш към малкото ни общество.
 И като вадиш всяка нейна издънка, това за какво е? Че си е заслужила всичко ли? Не разбирам. Всички сме съгласни, че е дразнеща, че хитрее на дребно. Никой не го отрича. Единственото в което сме убедени, масовката е, че никой не заслужава подобно отношение. Но неколцина в темата продължавате да търсите под вола телето и наистина не разбирам защо? Единственото, което ми хрумва е това. Начин да оправдаете държанието на стадото и че тя е виновна и го заслужава.
 Знаеш, че си ми на сърце и то много, но наистина не разбирам.

# 282
След малко Павката и Ицака по бТВ, анонсираха ги преди малко.
най-голямо зло, което можеш да причиниш на човек е физически да го нараниш, след това е психически да го нараниш / увредиш
Ми тя психически направо ги побърка. Значи по твоята скала това е на второ място.

# 283
Кло, едно и също е. И едното и другото е отвратително грозно. За Андон или там, както се казва, защото така и не схванах, кое от всичките имена му е рожденното скачаш. Но при Гроздето беше абсолютно същото. Някой прави грешна стъпка и след това масирана атака за заливане с помия. И докато при него е било за три дена и е имал избор да чете или не чете тези съобщения, при Грозденка такъв избор нямаше. Или трябваше да се предаде, да сведе главица и да е поредната напуснала по собствено желание или да изтърпи цялата тази гняз.
 А и не малко пъти обясняваш на нас, как сме били издигнали Гроздето в култ. Не сме. После казваш, че визираш останалите социални мрежи, но се обръщаш към малкото ни общество.
 И като вадиш всяка нейна издънка, това за какво е? Че си е заслужила всичко ли? Не разбирам. Всички сме съгласни, че е дразнеща, че хитрее на дребно. Никой не го отрича. Единственото в което сме убедени, масовката е, че никой не заслужава подобно отношение. Но неколцина в темата продължавате да търсите под вола телето и наистина не разбирам защо? Единственото, което ми хрумва е това. Начин да оправдаете държанието на стадото и че тя е виновна и го заслужава.
 Знаеш, че си ми на сърце и то много, но наистина не разбирам.
Не е точно така. Скачам не в защита на някого, а защото за мен е абсолютно ужасно тук да се нападаме едни други за мненията и да чета рано сутрин как моралния компас ми куца заради различното ми мнение за някакви непознати хора от онлайн предаване, което гледаме за развлечение. Аз не си позволих никого да нападна и е редно да "сбиваме" само мненията си.
Андон не знае какво съобщение отваря като го чете. Освен това много често тези агресирали "фенове" нападат не само инфлуенсъра, но и родители, баби, дядовци, половинки, деца - директно пишат на тях. Защо? За мен това е най-отвратителния синдром на нашите социални мрежи и няма абсолютно никакъв шанс да се застъпя дори и 1% за подобно поведение. И да, факт е, че в повечето случаи бързо се разминава. Защо трябва да нападаме човека, който е споделил, че това му се е случило и да го наричаме "АДСКИ тъп"? Ако му се беше случвало не 3, а 7, 10 или 30 дни, по-малко тъп ли щеше да бъде?
Грозденка е имала подкрепа от продукцията със сигурност, не ми изглежда като мазохист, че да стои. В подкаста се споменаха мотивационните речи, за нея си е бил напълно осъзнат избор да остане. В края на предаването дори имаше и приятелски кръг и честно казано се забеляза, че с отпадането на друг персонаж, напрежението рязко спадна. Ако някой заслужава да бъде критикуван за ситуацията, то това е Божидара - да не говорим, че тя също е сред хората, които употребиха неприятни етнически квалификации.
Да, съзирах култ към Грозденка тук точно покрай другарския съд, с времето се разми и повечето хора дори отбелязаха, че не я харесват. Затова вече нямам конкретен адресат на недоумението си защо тази жена е толкова защитавана - само защото беше по-слабата в позицията ли? Честно казано не съм видяла кой знае какви добродетели от нея, а включително видяхме и отвратителна постъпка и употребата на дори много по-лоши думи от страна на сестра ѝ, която тя не озапти. Не призова и нито веднъж феновете ѝ да не пишат хейт (ще дам примера с Кумбата и Дидо във втори сезон). Но това се замита под килима и вече колко седмици дъвчем на Андон грозното избухване и се ядосваме, че бързо му се е разминало. Та тя самата получателка на псувните му не му се е обидила и не го е блокирала.
В крайна сметка дано нещата се успокоят до Арената и не се стига до ексцесии.

# 284
Браво на Павел Колев и Ицака, че пробиват в телевизията, но точно с този продукт трудно ще се получи. Аз не бих бил горд точно с този сезон на предаването на тяхно място.
Лошото е, че високата гледаемост и валидацията от БТВ ще означават успешен сезон, няма проблем, продължаваме в същия дух и напред...жалко

Clouded, съвсем естествена човешка реакция е да искаш да защитиш слабия и онеправдания, нормално е Грозденка да има много защитници и аз го намирам за логично. Няма идеален човек, както няма и човек, който да е само лош, просто останалите я поставиха в позиция зрителя да се застъпва за нея. Тяхна грешка. Чак "култ" към нея не мисля, че има

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 11:06 от outcast

Общи условия

Активация на акаунт