Сполучливи имитации на маркови парфюми - 64

• 36 559
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
И аз съм така след К. Мегамаре в началото го усещах цял ден, сега 30 минути, а тази лукс версия на Рефан са уж трайни. Само с тяхната Arabian tonka греда нямам. Всичко друго го пръскам за няма нищо.
Страх ме е да пръсна Vanilla sex 😂
Моето лично обяснение е, че мозъка ни привиква към определен аромат. За да не ми се случва това, аз постоянно сменям ароматите, които ползвам. Карам с един и същи аромат не повече от 3 дни. /Този срок е свързан с периода на измиване на косата ми. Къпането е 2 пъти на ден, но миенето на косата - 2 пъти в седмицата/...И забелязвам, че към 3-тия ден вече, независимо, че съм напръскала ОБИЛНО по дрехите си и косата си, аромата вече го усещам по - слабо. А се предполага, че е точно обратното, че той се е наслоил за изминалите 2 дни и се е "пропил" в мен...И така, на третия ден косата се измива и парфюма се сменя. При моето количество парфюми, успявам да "забравя" аромата им и всеки път съм със свежи сетива за тях.
Забелязала съм и още един "ефект". При ПЪРВО запознанство с някои аромати, мозъка ми сякаш се "обучава" и докато това се случва, имам някакви "бъгове", които по - късно вече ги няма при носенето на този аромат. Така си спомням първото ми запознанство с " Womanity", когато направо се чудех какво съм помирисала. А сега е един от най - любимите ми парфюми.
С ароматите, които не харесваме, не ни се получава да не ги усещаме, но и това е доказателство на тезата ми.  Продължаваме да ги усещаме, защото не успяваме да се адаптираме към аромата и сетивата ни се "бунтуват" и не привикват към него. Макар, че, ако прекалим и там, вероятно сетивата ни все пак ще се адаптират. Дори към неприятен за нас аромат.
Казаното по - горе от мен, не изключва изобщо наличието и на останалите фактори - аносмии от една страна и разреждане на парфюмите от производителите с цел печалба, от друга страна. Hands V

# 631
  • София
При ПЪРВО запознанство с някои аромати, мозъка ми сякаш се "обучава" и докато това се случва, имам някакви "бъгове", които по - късно вече ги няма при носенето на този аромат.
Абсолютно подкрепям това. Моя опит с опознаването на нови аромати е същия. Сякаш пръснат за пръв път усещам много повече от самия аромат и мозъка се опитва да опознае всички нотките, понякога и с бъгове. В началото възприемам много повече от аромата като усещане, после обонянието ми привиква и остава някакво базово усещане.
Такъв е примера ми с  Pas Ce Soir Extrait на BDK Parfums. Когато пръснах за пръв път усещах цялата къща да ухае на него, върнах се в детството ми и къщата на село, късна есен, ухае на дюли и круши, дъжд, мъгла, землисто ухание на мокри почва и листа (от пачулито). А сега вече съм привикнала с него и усещам единствено плодов коктейл.

# 632
..а тази лукс версия на Рефан са уж трайни. ....
Преди два няколко месеца се оплаквах,че съм си взела Табако ванил(не някакъв слаб аромат) от Интенз версията на Рефан,но го усещах само няколко часа и отидох да си взема парфюмния Екстракт с идеята поне ден да се усеща-да ама не Persevere Не знам какво се случа,но преди ТВ беше чук 24 часа,че и повече. И Рефан вече не са каквито бяха. Поне за мен. Или съм се разглзила с арабските парфюми..не знам.
Днес разнасям Atheeri Lattafa ,отлежал е и е станал разкошче Innocent

# 633
Цитат
Днес разнасям Atheeri Lattafa ,отлежал е и е станал разкошче Innocent

Ре може ли да ни го опишеш, защото не го познавам,  а  го има при Гиза и съм го набелязала. При Гиза е това https://giza-perfumes.eu/gurme/621-parfyum-d349-razkosh-orkhideya.html

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 11:07 от Cristalle

# 634
Ре може ли да ни го опишеш, защото не го познавам,  ..
Малко ще ми е трудно,нямам друг такъв аромат.Пешън фрут с орхидея и мед. Цветен и сладък,но не ми лепне,по скоро ми е опияняващ и пристрастяващ. Отличаващ се  Simple Smile

# 635
Здравейте,Група.Някой от  вас знае ли дали съществува имитация на Armani Aqua di gio parfum,който се води(черния)
Навсякъде където съм търсила за ММ са все имитации на този сивия
Profumo i Parfum в ревюта ги оприличават като почти идентични.
Profumoto ми е летният пък фаворит. Него препоръчвам пак от Камея(въпреки че в сайта пише само ADG, реално е Profumo). На ЗАГ е много хубав, но съм го пробвал преди 3-4 години. Рефанската версия също заслужава внимание.
А Рефанската версия под номер 226 ли е ?Това намерих в Кипърския каталог на Рефан.

# 636
Ре може ли да ни го опишеш, защото не го познавам,  ..
Малко ще ми е трудно,нямам друг такъв аромат.Пешън фрут с орхидея и мед. Цветен и сладък,но не ми лепне,по скоро ми е опияняващ и пристрастяващ. Отличаващ се  Simple Smile
Срещам коментари за него, че се усеща аромат на прясно изпечен хляб и  кора от зелен банан.  При теб правиш ли такива асоциации?
Като цяло като чета и гледам за този парфюм оставам с впечатление, че е изключително харесван и предпочитан.
Аз ще си поръчвам от Гиза другият месец и ще пиша какво усещам  в него.

# 637
Срещам коментари за него, че се усеща аромат на прясно изпечен хляб и  кора от зелен банан.  ...
Не,нищо подобно не усещам Simple Smile

# 638
И аз изкарах един сериозен ковид миналата година, та чак в болница бях и не усещам и на мен никакъв парфюм повече от 30 минути. На мъжо обаче взех летящи орел и Дарк Ейнджъл на Гиза и много ми мирише, забранила съм му чак да се пръска вечер. Аз много харесвам събуди ме с любов, обаче никак не го усещам

# 639
Аз си нямах работа и ...без да искам имам нова любов Laughing
Veneno Scarlet French Avenue е уникален.Много капини с по малко малини и ягоди ,ванилия,крамел и пачули.Много мек и много елегантен,не е крещящ,но се носи около мен навсякъде от китката ми.За студено време,но не бик хазала гурме.Не усещам кожа никаква.Отивам да го търся и купувам... Money
https://www.fragrantica.com/perfume/French-Avenue/Veneno-Scarlet-110648.html

Veneno French Avenue също е уникален аромат - тютюн с много зелена ябълка.Не е типичния сладък или тежък тютюн, свеж..Уникална комбинация. Като му падне малко цената ще взема и него със сигурност.
https://www.fragrantica.com/perfume/French-Avenue/Veneno-105519.html

# 640
В parfimo в момента е с 30% отстъпка и други Арабски също. Някой търсене agham на добра цена и той е с отсъпка
Макар , че те си покачиха цените преди да пуснат отстъпката

# 641
От както ползвам арабски парфюми, нищо не ми е ОК, освен Гиза🤣🤣🤣🤣(защото и те са такива)

# 642
От както ползвам арабски парфюми, нищо не ми е ОК, освен Гиза🤣🤣🤣🤣(защото и те са такива)
И аз така:) Само Мансера и Монтал още са в редиците на трайните ми,но и те са с масла Bowtie

# 643
  • Deutschland
Арабските парфюми не се правят по европейските директиви и затова са по трайни. Затова ми се свиди да дам пари за оригинал, освен ако не е нещо винтидж. За 10 минути трайност, мога и с La rive да се напръскам.

# 644
Влюбена съм аз. Благодаря, че го открих благодарение на вас. Горчива череша. Много горчива. Бадемов аперитив от онзи от едно време. И отдолу аз 😁

Общи условия

Активация на акаунт