Страх ме е да пръсна Vanilla sex 😂
Забелязала съм и още един "ефект". При ПЪРВО запознанство с някои аромати, мозъка ми сякаш се "обучава" и докато това се случва, имам някакви "бъгове", които по - късно вече ги няма при носенето на този аромат. Така си спомням първото ми запознанство с " Womanity", когато направо се чудех какво съм помирисала. А сега е един от най - любимите ми парфюми.
С ароматите, които не харесваме, не ни се получава да не ги усещаме, но и това е доказателство на тезата ми. Продължаваме да ги усещаме, защото не успяваме да се адаптираме към аромата и сетивата ни се "бунтуват" и не привикват към него. Макар, че, ако прекалим и там, вероятно сетивата ни все пак ще се адаптират. Дори към неприятен за нас аромат.
Казаното по - горе от мен, не изключва изобщо наличието и на останалите фактори - аносмии от една страна и разреждане на парфюмите от производителите с цел печалба, от друга страна.
Не знам какво се случа,но преди ТВ беше чук 24 часа,че и повече. И Рефан вече не са каквито бяха. Поне за мен. Или съм се разглзила с арабските парфюми..не знам.