Сполучливи имитации на маркови парфюми - 64

• 36 388
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • BG-DE
Голямо разочарование ми е Angel nova на Заг. И аз го взех заради добрите отзиви за него в темата но е пълна греда. Купих го преди два месеца и засега трайността не се е подобрила, при мен изкарва макс 1 час 🥴

# 691
  • София
Menerva, наистина е разочароващо 1 час трайност. При мен на кожа около 2-3 часа се усещаше с повече пръскане, а на дрехи по-дълго. Лятото го тествах. Може да не му е сега сезона.

# 692
  • Deutschland
Да, качеството им е силно занижено, но пък цените ги покачват вече няколко пъти.

# 693
Скоро не съм пазарувала от Заг Зодиак, защото преди година се ПРЕзапасих с какво ли не, от Иво. Като ви чета за трайността на новите, купени от Заг Зодиак, направо ми се изправя косата. Възможно е наистина да са ги развалили. Може да не са ги нацелвали всеки път като аромат, обаче всичко купено от Иво ми е с трайност 6 - 8 часа /един работен ден без подновяване/. С изключение на някои, дето и като оригинал никакви ги няма на трайност, де... "Ангел Нова" на Заг го продадох, защото не беше моето, но изкарваше над 12 часа. Даже и след къпане пак съм го усещала на кожата си. Направо се излагат Заг Зодиак, ако са развалили качеството, точно преди да "увеличат концентрацията на маслата" /в кавички!!!!/ и "заради това" да си вдигнат цените. Отново.
Да споделя относно новата си придобивка - "Eclaire Banoffi" Lattafa Perfumes. За пореден път купувам на сляпо, а бях си обещала да не го правя, ама....Това е банан само първите 3 минути. След което става нещо, което е повече мъжко /хайде, нека да е унисекс/. Голямо разочарование. Кому е необходимо нещо, наричащо се "банан", да е банан само 3 минути, а след това да претърпява такава нелепа трансформация ?! За щастие на кожата ми тази трансформация седи по - добре, отколкото на блотер. Защото на блотера, на следващия ден сухия остатък беше нещо, напомнящо пушек от огън, но леко сладникав. Ще го задържа още месец, не се ли оправи - заминава в продажбите. Липсва ми темата за размените тук. Фейсбука не е моето. Frowning1

# 694
... Липсва ми темата за размените тук. Фейсбука не е моето. Frowning1
И на мен! Имам поне 10-15 бр който така си отлежават и не посягам към тях Unamused

# 695
  • Deutschland
Заг мисля, че вече ги правят по новите изисквания на ЕС, затова спряха аромати като Венеция, Аура и подобни, заради някои от съставките. Поне така четох някъде. Имам блотери на повече от година в портмонето, напръскани с техни парфюми и още долавям аромата. За съжаление от последните Барения, Халфети и сие, блотерите ухаят на нищо.

# 696
  • Плевен
Привет Simple Smile
Близки ще пътуват до Турция, та да попитам, Баргело или Сансиро са по- добрите имитации и дали някъде мога да намеря каталози

# 697
  • Deutschland
Сансиро са хубави, но D&P са топ.

# 698
  • София
Момичета и момчета, аз да похвала едно малко 35мл арабче на име Soft марката е Al-Rehab https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Rehab/Soft-20116.html, купено миналата година от немския Амазон за скромната сума от 7 евро. Във Фрагрантика го дават копие на Pink Sugar и Lira. За мен повече се доближава до Lira, заради свежото цитрусово начало (в Pink sugar не усещам такова). След цитрусите се усеща карамел, а в базата много нежна ванилия. Не усещам някаква дразнеща арабска нотка, напротив - аромат на лимонов сладкиш и нещо сладичко. Трайност на кожата около 4 часа, след това едва доловимо. Мога да го определя като безопасен и ненатрапчив арабски парфюм. Хареса ми и ще купя отново.

# 699
  • Варна

https://youtu.be/hiJHfDySNXQ?si=WASqNNeRgPq3k8oo
И те така от другата седмица в ЛИДЛ. Съвсем нови аромати.....поне за България.
Дамските ги разбрах от видеото, но мъжките май са Авентус, Tobacco Vanille......вероятно Jazz Club и Oud Wood???
Редакция - Tobacco Spirit може и да е Red Tobacco, нещо такова се говорило из интернета.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 10:39 от D-frag12

# 700
  • Deutschland
Никога не съм ги виждала, но и нашия филиал е толкова смотан, че вероятно няма и шанс да ги заредят.

# 701
Преди време и аз се оплаках от последната придобивка от Заг. Беше някаква реплика на парфюм на Валентино (вече не помня кой, извинете за невежеството). Та харесах си парфюма по описание, отидох до магазина, купих 30 мл и с радост, прибирайки се към къщи, пръснах на китката си. След около 20-30 минути вече не усещах нищо. Реших, че е защото мих ръцете си. На другия ден пръснах на косата (знам, че не е правилно) и по врата и след 10 минути пак не усетих никакъв аромат. Реших, че съм бъгната и на следващия ден повторих с теста на парфюма, но вече помолих и ММ да помирише. И той каза, че се усеща мнооого слабо. Та сега изпръсквам парфюма, когато ходя до кварталния магазин.

# 702
Скоро не съм пазарувала от Заг Зодиак, защото преди година се ПРЕзапасих с какво ли не, от Иво. Като ви чета за трайността на новите, купени от Заг Зодиак, направо ми се изправя косата. Възможно е наистина да са ги развалили. Може да не са ги нацелвали всеки път като аромат, обаче всичко купено от Иво ми е с трайност 6 - 8 часа /един работен ден без подновяване/. С изключение на някои, дето и като оригинал никакви ги няма на трайност, де... "Ангел Нова" на Заг го продадох, защото не беше моето, но изкарваше над 12 часа. Даже и след къпане пак съм го усещала на кожата си. Направо се излагат Заг Зодиак, ако са развалили качеството, точно преди да "увеличат концентрацията на маслата" /в кавички!!!!/ и "заради това" да си вдигнат цените. Отново.
Да споделя относно новата си придобивка - "Eclaire Banoffi" Lattafa Perfumes. За пореден път купувам на сляпо, а бях си обещала да не го правя, ама....Това е банан само първите 3 минути. След което става нещо, което е повече мъжко /хайде, нека да е унисекс/. Голямо разочарование. Кому е необходимо нещо, наричащо се "банан", да е банан само 3 минути, а след това да претърпява такава нелепа трансформация ?! За щастие на кожата ми тази трансформация седи по - добре, отколкото на блотер. Защото на блотера, на следващия ден сухия остатък беше нещо, напомнящо пушек от огън, но леко сладникав. Ще го задържа още месец, не се ли оправи - заминава в продажбите. Липсва ми темата за размените тук. Фейсбука не е моето. Frowning1
На Заг вече се отказах да купувам каквото и да е било поради отвратителното разводняване и осакатяване на всичко, което в последно време съм имала и пробвала от тях, но и Рефан са на сходно ниво. Арабските, тествам какво ли не, непрекъснато, не и не, в началото е супер вкусно и сладко, но после всичко отива на кино. Няма трайност, шлейф и ароматът си става "гадна гума". Вече съм го казвала - има невероятни арабски парфюми, но те не се помещават между евтините сергийки в коридора на мола, или в новоизлюпен, изникнал от нищото магазин. Те са в реномирани парфюмерии, бутилчиците нямат вид на еклер, мъфин, шоколад или бисквита. Цените на истинския арабски парфюм не са 50, 100 лв, а поне двойно повече. Да, ако съм 13-15 годишна девойка ще се пръскам с подобни "красоти" и това ще ми отива и ще е ок, но в моя случай, колкото и до ми се иска да мина "по-тънко", не става. Затова, продължавам да залагам на класиката, с надеждата все още да има някоя и друга качествена имитация.

# 703
  • София
Ще пробвам с любопитство Lost Cherry, Tobacco Vanille и Oud Wood.
Писал съм колко съм влюбен в LC, другите два също са ми фаворити. Но и в интерес на истината, макар да са ми единствената симпатична верига за пазар, точно от парфюмите им никога не съм бил впечатлен.
Вероятно още в неделя вечерта ще са заредени.

# 704
  • Варна
Ще пробвам с любопитство Lost Cherry, Tobacco Vanille и Oud Wood.
Писал съм колко съм влюбен в LC, другите два също са ми фаворити. Но и в интерес на истината, макар да са ми единствената симпатична верига за пазар, точно от парфюмите им никога не съм бил впечатлен.
Вероятно още в неделя вечерта ще са заредени.
Аз ги ползвам за вкъщи, за някаква бърза разходка и за ароматизатор за колата и гардероба. Някои са много добри попадения, други.....биват.

Общи условия

Активация на акаунт