Имам нужда от съвет как да постъпя с приятелка

• 3 524
  • 149
  •   5
Отговори
# 90
Аз не съм казала да не работи нощни смени, но и не вярвам, че нощните смени са все уикенда, а от разказа останах с впечатление за такава схема. А и тук не става дума за нощна смяна, а за дълга дневна.
Лъки мисля, че няма дете на годините на приятелското. Или има? Пък и да има, това не е излизане с приятелчета.
Неве, като сте ги взимали така чуждите деца, не си им била само ти аниматор. Плюс това ти самата беше писала, че не харесваш да гледаш деца, а мъжът ти харесва. Т.е.излиза, че според теб е лесно, ама основният ангажимент да не е върху теб?

# 91
  • Paris, France
Колко е голямо другото й дете? Не може ли то да наглежда малкото?
В неделя било при бащата, а и бащата вероятно няма да се съгласи и може да започне процедура в съда за да живее неговото дете при него. Самото дете няма да иска.

milenaka, ако са в малко населено място, може да няма друга болница със спешно отделение. Ако трябва да пътува по 100км в една посока за нова работа е безсмислено да я сменя.

Не може да си сменя смените както и скимне. В различните отделения са различни смените, но в повечето спешни са 12 или 24 часови с цел по-лесен транспорт за персонала. В спешните отделения в САЩ, Великобритания и други държави повечето свободни места са за нощна и съботно-неделна работа, която не случайно е по-високо платена. Тогава офисите, кабинетите и другите болници са затворени и спешното е единственото място, където може да се отиде при всякакъв проблем. Ако идеш в спешно, ще забележиш, че през деня има цели празни пейки, а нощем с трън не можеш да се завъртиш.

А 80 годишната и майка не може ли да дойде за още 3 или 6 месеца и да си иде с детето? Или бащата няма да го даде?

Нарциса, беше ми по-трудно да гледам моите деца сами, отколкото да ги гледам заедно с чужди. Като има чужди, те се забавляват заедно и ме търсят по-малко. Като бяха двамата се караха когато едното иска кино, а другото музей. Когато са повече ги оставях да направят събрание, да решат къде ще ходим и техен официален представител да дойде да ми го съобщи. О, чудо! Разбираха се за нула време. Сред чужди деца ядяха това, което не ядяха като са сами. С моите два тодлъра не бих приела още три на същата възраст като съм сама, но съм гледала 4 деца на 1-4г сама за три дена и нямам лош спомен. Само се уговорихме с две съседки, че ако загрубее играта и примерно трябва да ида с някое в болницата, ще ги викам на пожар. Но бях сама с тях. Сама не бих ги завела в огромен парк всичките, в Дисни, в Астерикс. В Лувъра съм водила и в други музеи. Винаги взимах количка и шал, та ако някое заспи, да не го мъкна и да са ми заети ръцете.

# 92
Скрит текст:
Проблема е от около година, когато бащата на детето получи това което е искал от нея и изчезна. Идва от време на време, изнудва я, тя му дава пари, той я лъже че ще гледа детето но не се появява в уречения ден. Тя се обажда на работа в последния момент, че няма да отиде. Не може да продължава така, ще я уволнят в един момент.  Развода е тежък, тя не иска да противоречи, защото той има право да и иска издръжка (да в щатите има такива глупости) като безработен мъж на високоплатена съпруга му се полагат, а той не работи разбира се.
Предполагам е чужденец, който я е използвал за да получи право на престой в САЩ. Ако е така - във Франция ако докаже, че се е оженил с цел зелена карта или нещо, което е казал, се е оказало лъжа, че не е имал брачни намерения, не влага в детето, може бракът да бъде анулиран и никаква издръжка няма да му дължи. Да провери в организации на подобни съпруги!

Както казах, той получи това което искаше, вече е американски гражданин. Тя иска да анулира брака, за да не и виси на врата.

Колко е голямо другото й дете? Не може ли то да наглежда малкото?
Не, не може. На 11 е другото, как ще ги остави сами двете цяла неделя.

# 93
Неве, а ако Лъки иска да заведе нейните в Дисниленд, какво трябва да направи с чуждото дете? Нали и това е проблем, че се ангажира цялото семейство.

# 94
  • До хладилника, който обичам
Не може да си сменя смените както и скимне.
Както ѝ скимне не, но със сигурност има и други варианти, дългосрочно. Вероятно не ги иска, защото са по-ниско платени. Но си струва човек да помисли дали ще му излезе масрафа, ако плаща на детегледачка, за да получава по-високо заплащане за работа в неделя, или да търси други варианти. Да, в операционна и т.н. са на по-добри часове, защото работата е друг тип, сравнено с отделения. И много сестри поне докато са им малки децата, правят компромиси с това, и кариерното си развитие, за да не им се налага да търсят невъзможни решения, като тая жена, която обсъждаме.
Невена, това, което обсъждаш, са инцидентни гледания обаче. Ако става дума за редовна организация, не мисля, че е така лесно постижимо, включително финансово и физически. Ти си гледала малки деца с твоите малки деца, но предполагам, че Лъки и мъжът ѝ работят през седмицата. Кога да си почине човек?

# 95
  • Paris, France
Водят го с тях в Дисни ако искат и ако това не им пречи. Така сме водили племенници и съседски деца, но са водили и нашите.

Аз не агитирам Lucky да гледа детето и не мисля, че е добра идея. Все пак мъжът на Лъки не желае да си разваля неделята, а и не харесва много майката. Lucky не е правилният детегледач в случая и трябва да откаже.

За мене идеалното е да намери друга самотна майка с дете на същата възраст, с която взаимно да си гледат децата. Така и вълкът сит, и агнето цяло.

Бу, не знам дали може да работи в отделение. Във Франция може, но предпочитат да е по специалността. В САЩ зная, че са лицензирани само в щата, в който работят, но не зная дали могат да работят на сестрински пост с друга специалност. Примерно във Франция реанимационна сестра трудно ще вземат да работи като анестезиологична, но обратното става без проблем. Не им познавам системата в САЩ.

Да, инцидентно сме гледали деца и са гледали нашите, но на мястото на авторката щях да намеря майка в подобно положение или да взема au pair. Au pair е идеален вариант в случая. Даже може да намери от нейната си държава.

# 96
Ако отиде да работи на друго място с график 8-18ч, парите и ще паднат наполовина. Няма да може да си покрива разходите. Сама се справя с повечето неща, за което шапка и свалям.

Моето дете е на по близка възраст с голямото и дете и са приятелки. Сега, като я отрежа ще има отражение и за децата, но каквото такова.

# 97
Омг.
Айде, да не се месиш, Лъки в чуждия живот и да "помагаш".
Ти ли си ѝ наредила така живота, ти ли си била с мъжа ѝ, твоето дете ли е?
Как сте съпричастни с хора, които са взели определени решения, които не ви касаят.
Изумена съм от това как можеш да подкрепяш безрезервно лошите избори, дори и на приятелите си. Това не е приятелство, а меча услуга. И за тях, и за теб.
А твоят съпруг и дете?

# 98
Ама в случая търсим на Лъки решение, не на майката Simple Smile
Парите ще паднат наполовина, а като ти плати на тебе, какво става с нейните пари? Смисъл, ти не си там ангария.

# 99
Скрит текст:
Омг.
Айде, да не се месиш, Лъки в чуждия живот и да "помагаш".
Ти ли си ѝ наредила така живота, ти ли си била с мъжа ѝ, твоето дете ли е?
Как сте съпричастни с хора, които са взели определени решения, които не ви касаят.
Изумена съм от това как можеш да подкрепяш безрезервно лошите избори, дори и на приятелите си. Това не е приятелство, а меча услуга. И за тях, и за теб.
А твоят съпруг и дете?
Даже и 20% от драмите не съм споменала.

Тя има нужда от помощ, аз не мога да и помогна (комбинация от не мога и не искам) и това ще се отрази на приятелството ни, както и това на децата.
За съжаление понякога има такива избори в живота....

# 100
So Lucky*, не сте истински близки приятелки. Това не е нещо лошо, просто няма какво да го мислиш. Откажи й и толкова. За истински близки приятелки света обръщаме. Вашият случай не е такъв.

# 101
  • Paris, France
So Lucky, няколко пъти споменавам евтината опция au pair. Тя знае ли за нея и какво мисли?

# 102
Лъки, сериозно ли най-добра приятелки или просто добра, би очаквала да предпочетеш нея и нейните проблеми пред личния си живот и семейство?! Simple Smile
ХАйде, малко да се приземим.
Много важно какво ще си помисли подобен човек, а? Simple Smile

# 103
So Lucky, няколко пъти споменавам евтината опция au pair. Тя знае ли за нея и какво мисли?
Не знам дали има такава опция за САЩ, освен това на нея не и трябва постоянна детегледачка,
на нея и трябва някой 2-3 максимум недели в месеца. Като се надява да намери решение междувременно. Тя разбира, че цяла неделя с чужд човек не е ОК.

So Lucky*, не сте истински близки приятелки. Това не е нещо лошо, просто няма какво да го мислиш. Откажи й и толкова. За истински близки приятелки света обръщаме. Вашият случай не е такъв.
Когато си на хиляди километри от близки и приятели, всеки приятел е важен.
То и аз съм някаква будала жалостива, не за първи път ми се случва да ми искат нереални услуги.

Добре, че е мъжа ми да ме приземява.

# 104
au pair нали идва за постоянно. Може бащата на голямото дете да не е съгласен, а и ей така да ти дойде съвсем непозната за постоянно вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт