Проблем с леля/възпитателка в ДГ

• 12 280
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Абсолютно нищо не бих предприела..Мисля,че родителите много преиграват и драматизират. Аз също преминах през това и съм се карала с помощник-възпитателите и педагозите,докато не се убедих като пораснаха малко децата ми,че са просто нетърпими понякога,послъгват и никога,ама никога не са виновни.

Имам потвърждение от голяма част от родителите, че децата им са били я удряни, я обиждани с какви ли не епитети и прочее, ала го търпят. Други нямат въобще проблем, но дали е защото крият или защото децата им ги е страх да им кажат.. тук не е мое място да кажа.
"Била "строга", не ги "глезела"! " Така се изказа една от "важните" родителки в групата. На нея и било харесвало да има "ред" и нямала против! Докато, друга майка преди нея писа за детето си, че може да напише цяла книга как е било удряно с лъжица, как е било обиждано и прочие! Само една е проблемната служителка в цялата градина.

Трета майка ми писа на лично, че детето и е казало абсолютно същите обидни неща за моето дете, казани от лелята, които това дете е дочуло. Но не искаше да застава с името си.. как да стане промяната? Страхливи са всички родители. Могат да си направят устата да ходим на заведения, да пием и ядем пици и сокчета, да си говорим повърхностни неща ВСЕКИ ден, но да защитят децата от насилие - абсурд.

Още ли мислите, че детето ми лъже? Аз му вярвам.

# 16
  • София
Недоумявам. Ние скочихме за много по-малко от това.

# 17
  • София
@Лия В, детето ти има само една майка и това си ти. Няма кой да се погрижи на него, ако ти не го направиш.
В крайна сметка, пом. възпитатели и учители си пазят хляба, но насадените комплекси, изграждането на неувереност, тежестта в душичката на детето - ще трябва да лекуваш ти или то с психолози цял живот. Не го правиш за мен, за другите деца, за себе си дори - правиш го за детето си. Не оставяй нещата така.

# 18
О изобщо не ангажирам никои с мнението си и не твърдя ,че вашите деца лъжат:grinning:. Говоря за моя опит,децата ми са вече тийнейджъри и това е минало. Сина ми посещаваше филиал и много го беше страх от едната "леля",но така и не можа да ми обясни защо. Понеже филиала беше в блока ми,минавайки често я чувах как крещи за да им събере вниманието. При другата "добричката" както казваше той,често ставаха инциденти,защото изобщо не се занимаваше с тях и си правеха каквото искат. Казвам го,защото съм го видяла,тъй като ги извеждаше в градинката зад блока ни и съм ги наблюдавала без да знаят. При дъщеря ми имаше една доста неприятна жена,която често я хокаше,но тя си беше палава и донякъде я разбирам. А сега ще ви споделя и мой случки,защото съм била помощник-възпитател в частна ясла с която беше и градината. Викаха ни да помагаме и в другите групи. Да събираме играчките,да им носим яденето,да ги обличаме и разхождаме и като имаха допълнителни дейности,ги водехме до съседна сграда или автобус. С цялото ми уважение много обичам децата,никога не съм се държала лошо,но тази работа е изключително трудна. Помня веднъж събирах играчките и едно момченце риташе останалите към мен. Мълчах си и взе една играчка и замахваше да ме удари. Помолих го да спре,накрая си принудих да му я взема и той извика все едно съм го ударила. Каза,че ще каже на баща си,които е съдя или нещо подобно. На нас не ни даваха,да се оплакваме от децата и имахме цял лист забранени думи и като си направиш една равносметка,ти не можеш да му се скараш,защото със сигурност ще използваш някоя от думите! Като ги обличахме,дори и да могат,те не само не си правеха труда,но и докато облечеш едното другото се съблича и си крие дрехите в чуждо шкафче. Обличахме ги по половин-един час,направо оставаш без кръст. Някои беше споменал за ходенето до тоалетна,това е често срещан трик при децата,които не искат да спят. Пускаш ги до тоалетна и след 5 минути пак искат и пак. После като им откажеш,защото знаеш че не им се ходи,те казват на мама. Аз лично,не съм обиждала деца,но съм виждала как други го правят и също как деца обиждат педагозите. Изобщо не подкрепям това да се случва,човек които иска да работи това трябва да има железни нерви и добро сърце!

# 19
  • София
Някои беше споменал за ходенето до тоалетна,това е често срещан трик при децата,които не искат да спят. Пускаш ги до тоалетна и след 5 минути пак искат и пак. После като им откажеш,защото знаеш че не им се ходи,те казват на мама. Аз лично,не съм обиждала деца,но съм виждала как други го правят и също как деца обиждат педагозите. Изобщо не подкрепям това да се случва,човек които иска да работи това трябва да има железни нерви и добро сърце!
Добре, приемам. Но ако знаеш, че детето има бъбречен проблем, обяснено е на всичките учителки по няколко пъти, обяснено е защо се получава така, колко е важно да не стиска, че като се затопли може да се напишка и затова е редно да се изгражда навик или да спи с памперс, каквито за дете 4 група не са ОК, ще пуснеш ли детето до тоалетна? Нашата учителка отказа да го пусне, не можело да е така. Е обясних ѝ любезно, след тва и пред директорката ѝ обясних и започна да я пуска. Трябваше ли да се стига до тук? Трябваше ли детето да плаче, защото му се пишка и тя не го пуска? Това човешко ли е?

# 20
Не,не е нормално да не го пуска щом има подобен проблем,жалко че такива хора работят с деца.Те или не слушат като им казваш,или просто всякаква човечност в тях се е изпарила. Всеки,които работи в детска градина и ясла трябва добре да опознае децата и особено тези,които имат специфични нужди и да намери правилното отношение,подход,грижа и т.н.

# 21
Резултат има, директорката ми се обади. Благодаря и на вас, за куража, споделените съвети и информация.

Лелята е преместена на друго място с предупреждение за последен шанс. Ако се получи каквото и да било оплакване, ще я съкрати. Явно не е имало писмено входирани оплаквания до сега към нея, друго обяснения нямам.

Нашата група ще бъде за сега една от любимите лели на децата, а нова леля после ще бъде преместена от другата база.

Ще изведа дъщеря ми да пием по едно сокче днес. Чувствам се горда със себе си, настроението ми е много добро.

# 22
  • София
Браво!

# 23
Резултат има, директорката ми се обади. Благодаря и на вас, за куража, споделените съвети и информация.

Лелята е преместена на друго място с предупреждение за последен шанс. Ако се получи каквото и да било оплакване, ще я съкрати. Явно не е имало писмено входирани оплаквания до сега към нея, друго обяснения нямам.

Нашата група ще бъде за сега една от любимите лели на децата, а нова леля после ще бъде преместена от другата база.

Ще изведа дъщеря ми да пием по едно сокче днес. Чувствам се горда със себе си, настроението ми е много добро.
Браво и адмирации за това, че сте дейна и сте защитила детето си. Такива жени нямат място до работят с деца

# 24
  • Sofia
Заключвам темата по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт