Попаднах на руски педиатри, които казват, да се дава еднокомпонентно пюре при захранването и вече, като се въведат няколко зеленчука, за разнообразие могат да се смесват. Чат джи пи ти го питайте как да въведете жълтък и ще ви даде формула за 7 дни цяло яйце, така че не ми е надежден източник...
И сега, аз почнах с картофено пюре на слънчо. Доста добре се възприема. Искам да дам тиква и ми е странно след като е стигнала до цяла порция картофено пюре без дохранване с мляко, как да я върна на следващата седмица на 2-3 лъжички тиква и дохранване с мляко, докато пак направи цяла порция от него и така докато не въведа чисти пюрета?
Други мами дават 2 лъжички тиква и дохранват с картоф и уж така от картофа не би трябвало да има проблем. Обаче пък, ако бебчето не иска да го яде този картоф след тиквата?! Много е неясно, педиатърката не искам да я питам, че тя още утре мед би дала на детето ми, така че наистина почвам да изпадам в паника какво да правя..
От утре мисля да включим и яйце. Чудя се кога да пробвам с цели парченца храна.

Просто си е друго те като са с месец напред не винаги мога да съпоставя пеавилно дали се развиват нещата при нас адекватно. Значи все пак това акане при моето бебе не е съвсем нормално, сега остава да видим лекар който да ни вземе насериозно. 

предстои ни столче за кола и се чудя за разни други дреболии... например ей това нещо, дето се слага на дръжката на количката, да ти топли ръцете
. Относно зъбките - при нас не виждам нищо още, но ръцете (и каквото друго хване) все са му в устата. Разбира се, гризалките, купени специално за това, не представляват никакъв интерес.